26.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΑνάκληση 300 τύπων καφέ στις ΗΠΑ λόγω κινδύνου θανατηφόρας τροφικής δηλητηρίασης

Ανάκληση 300 τύπων καφέ στις ΗΠΑ λόγω κινδύνου θανατηφόρας τροφικής δηλητηρίασης

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Βίντεο: Αμερικανός από την Βοστώνη πολεμάει στο πλευρό των Ρώσων στο Ποκρόβσκ ως χειριστής drone!

Ένας Αμερικανός από την Βοστώνη, o Γουίλ, πολεμάει στο πλευρό των Ρώσων ως χειριστής drone στο μέτωπο του Ποκρόβσκ! Ο συγκεκριμένος έχει έρθει στη Ρωσία από τον Ιανουάριο και έχει λάβει την ρωσική υπηκοότητα! Υπέγραψε συμβόλαιο με το ρωσικό ΥΠΑΜ και έχει το διακριτικό κλήσης «Boston».Ανήκει στην Ομάδα «Κέντρο» και όπως εξήγησε αποφάσισε να πολεμήσει

ΡΩΣΙΑ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ & ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η μη κατανόηση των παραμέτρων του πολέμου στην Ουκρανία και η εκστρατεία παραπληροφόρησης του ΝΑΤΟ έχουν οδηγήσει σε εσφαλμένες εντυπώσεις σχετικά με τις ικανότητες πολέμου της Ρωσίας, πράγμα που είναι και ο αντικειμενικός σκοπός μίας τεράστιας επιχείρησης Ψυχολογικού Πολέμου της Δύσης. Κατ’ αρχάς, η στρατηγική και οι τακτικές της Ρωσίας ανταποκρίνονται/ αντιμετωπίζουν τον στρατηγικό Αντικειμενικό

Γνωστή βιομηχανία μπισκότων ζητά συγνώμη για την καταναγκαστική εργασία από αιχμαλώτους των Ναζί

Η εταιρεία χρησιμοποίησε την καταναγκαστική εργασία για να παράγει προϊόντα σίτου για Γερμανούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια του πολέμου Η γερμανική αυτοκρατορία μπισκότων Bahlsen ζήτησε συγγνώμη για τα «οδυνηρά» ευρήματα μιας έκθεσης που δείχνει ότι χρησιμοποίησε μεγάλο αριθμό εργατών κρατουμένων κατά τη ναζιστική περίοδο. Η έκθεση ανατέθηκε όταν η κληρονόμος της οικογένειας Verena Bahlsen προκάλεσε οργή το

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι σε πολλές περιοχές – Πού χρειάζεται προσοχή

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ Συγκεκριμένα, το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ αναφέρει πως σήμερα Τρίτη (20/8) προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές

Προσοχή στους κεραυνούς – Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Τρίτη 20 Αυγούστου (pic)

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται σήμερα Τρίτη σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr). Ο σημερινός υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε: Αττική και Κύθηρα, Εύβοια, Βοιωτία Κορινθία, Αργολίδα
spot_imgspot_img

Η Snapchill LLC, μια εταιρεία με έδρα το Ουισκόνσιν, ανακαλεί εθελοντικά τις κονσέρβες καφέ αφού έμαθε ότι η διαδικασία παραγωγής τους μπορεί να οδηγήσει στη δυνητικά θανατηφόρα τροφική δηλητηρίαση από αλλαντίαση.

Σχεδόν 300 τύποι κονσερβοποιημένου καφέ που διανέμονται σε εθνικό επίπεδο ανακαλούνται λόγω ανησυχιών για αλλαντίαση, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Η ειδοποίηση ανάκλησης αναφέρει ότι η διαδικασία παρασκευής «θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη και παραγωγή της θανατηφόρας τοξίνης, της αλλαντικής τοξίνης, σε κονσερβοποιημένα τρόφιμα χαμηλού οξέος».

Η κονσέρβα καφέ διανεμήθηκε σε εθνικό επίπεδο μέσω διαφόρων καφεκοπτείων και καταστημάτων λιανικής πώλησης καφέ, καθώς και μέσω απευθείας ηλεκτρονικών αγορών από την Snapchill.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε όταν ο FDA ειδοποίησε τη Snapchill ότι η διαδικασία παρασκευής τους δεν είχε κατατεθεί στον FDA, όπως απαιτούν οι κανονισμοί. Δεν έχουν αναφερθεί ασθένειες από τον καφέ, και η Snapchill δεν γνωρίζει καμία περίπτωση βοτουλινικής τοξίνης. Η Snapchill εργάζεται για την υποβολή της κατάλληλης κοινοποίησης στον FDA.

Η αλλαντίαση, μια σπάνια αλλά σοβαρή μορφή τροφικής δηλητηρίασης, μπορεί να προκαλέσει γενική αδυναμία, ζάλη, διπλωπία και προβλήματα στην ομιλία ή την κατάποση. Η δυσκολία στην αναπνοή, η αδυναμία άλλων μυών, η κοιλιακή διάταση και η δυσκοιλιότητα μπορεί επίσης να είναι κοινά συμπτώματα.

Τα συμπτώματα μπορεί να αρχίσουν από έξι ώρες έως δύο εβδομάδες μετά την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν βοτουλινική τοξίνη.

Όποιος εμφανίζει αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να αναζητήσει άμεσα ιατρική βοήθεια, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον FDA, τα ανακληθέντα προϊόντα πωλούνταν με διάφορα ονόματα ψητών και εμπορικών σημάτων και σε διάφορα μεγέθη μεταλλικών δοχείων που κυμαίνονταν από 7 έως 12 ουγγιές.

«Τα προϊόντα αναγνωρίζονται από τη φράση “Produced and distributed by Snapchill LLC” κάτω από τον πίνακα διατροφικών στοιχείων. Ορισμένα από τα προϊόντα μπορούν επίσης να αναγνωριστούν από το κείμενο ‘Snapchill Coffee’ στην ετικέτα», αναφέρει η προειδοποίηση.

Ο ανακληθείς καφές θα πρέπει είτε να απορριφθεί είτε να επιστραφεί στη Snapchill ή στον τόπο αγοράς για επιστροφή χρημάτων, αναφέρει ο FDA.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img