24.7 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΑνάκληση γάλακτος από ελληνικά σούπερ μάρκετ – Περιέχει ρινίσματα πλαστικού

Ανάκληση γάλακτος από ελληνικά σούπερ μάρκετ – Περιέχει ρινίσματα πλαστικού

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Γιατί δε πρέπει να πίνουμε αγελαδινό γάλα με άδειο στομάχι;

Δείτε τις πιθανές παρενέργειες και δώστε προσοχή στην αντίδραση του οργανισμού σας Ενώ τα διατροφικά οφέλη του αγελαδινού γάλακτος, όπως ασβέστιο, πρωτεΐνες, βιταμίνη Α και D, υδατάνθρακες, κάλιο και μαγνήσιο είναι σημαντικά, ίσως δεν είναι η καλύτερη επιλογή όταν πρόκειται να το πιούμε πρωί πρωί με άδειο στομάχι. Δείτε τις πιθανές παρενέργειες που ακολουθούν και

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας σήμερα ενώ αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες

Πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σήμερα Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, ενώ ο καιρός γενικά θα είναι άστατος, αφού αναμένονται τοπικές βροχές και έως το απόγευμα κατά τόπους σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται προς το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 28 με 31 βαθμούς, στα δυτικά και

Πρέβεζα: Φωτιά σε δασική έκταση στον Μεσοπόταμο

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εντοπίζεται πλησίον του οικισμού αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος. Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος 10 υδροφορα οχήματα , 1 ομάδα δασοκομάντος, με συνολικά 30 πυροσβέστες ενώ ρίψεις από αέρος γίνονται από 5 αεροσκάφη. 3 AIR TRACTOR και 2 PZL.

Μάτι: Συγκλονίζει η κατάθεση του πυροσβέστη που έχασε γυναίκα και παιδί

Με την συγκλονιστική κατάθεση του πυροσβέστη Ανδρέα Δημητρίου που έχασε τη σύζυγο και το 6 μηνών παιδί του στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι συνεχίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό. «Όλα πήγαν στραβά. Δεν πιστεύω ότι λειτούργησε κάτι. Δεν λειτούργησε τίποτα…» είπε ο αξιωματικός της πυροσβεστικής συμπληρώνοντας πως εκείνη την ημέρα δεν είδε κανένα εναέριο πυροσβεστικό

meteo.gr: Υψηλές θερμοκρασίες σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κρήτη και Ρόδο – Ξεπέρασε τους 37 °C η μέγιστη

Υψηλές θερμοκρασίες σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κρήτη και Ρόδο – Ξεπέρασε τους 37 °C η μέγιστη Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος ΕΑΑ – Πεντέλη, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, 17:45   Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Στερεά Ελλάδα , στην Πελοπόννησο , στην Κρήτη και στη Ρόδο το Σάββατο 07/09. Η μέγιστη σημειώθηκε στην Λίνδο και
spot_imgspot_img

Mε την εφαρμογή των μη αποσπώμενων πωμάτων στις φιάλες του πλήρους γάλακτος, υπάρχει πιθανότατα να πέσουν μέσα στη φιάλη ρινίσματα πλαστικού.

Στην προληπτική ανάκληση μπουκαλιών γάλατος προχωρά η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, καθώς σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση διαπιστώθηκε πως «με την εφαρμογή των μη αποσπώμενων πωμάτων στις φιάλες του πλήρους γάλακτος, υπάρχει πιθανότατα να πέσουν μέσα στη φιάλη ρινίσματα πλαστικού». Όπως προστίθεται «ΔΕΝ υπάρχει χημικός κίνδυνος για τους καταναλωτές», ωστόσο «το Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα, με την υπεραιωνόβια ιστορία, προχωρά άμεσα στην προληπτική ανάκληση των φιαλών πλήρους γάλακτος και στην αντικατάσταση των συγκεκριμένων μη αποσπώμενων πωμάτων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

blank

Το Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ενημερώνει τους καταναλωτές ότι διαπιστώθηκε πως με την εφαρμογή των μη αποσπώμενων πωμάτων στις φιάλες του πλήρους γάλακτος, υπάρχει πιθανότατα να πέσουν μέσα στη φιάλη ρινίσματα πλαστικού. Το παραπάνω φαινόμενο δημιουργείται κυρίως κατά τον απότομο χειρισμό ανοίγματος της φιάλης.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή διαβεβαιώνει ότι ακόμη και αν πέσουν μικροσκοπικά ρινίσματα στο γάλα, τα οποία συνιστούν ξένα σώματα, ΔΕΝ υπάρχει χημικός κίνδυνος για τους καταναλωτές.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον καταναλωτή, το Μη Κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα, με την υπεραιωνόβια ιστορία, προχωρά άμεσα στην προληπτική ανάκληση των φιαλών πλήρους γάλακτος και στην αντικατάσταση των συγκεκριμένων μη αποσπώμενων πωμάτων.

Η ανάκληση αφορά στις παρτίδες με καταληκτική ημερομηνία ανάλωσης έως και την 13η Σεπτεμβρίου.

Συνήθως το γάλα μολύνεται με μικροπλαστικά κατά τη διάρκεια της παραγωγής και όχι μέσω της συσκευασίας σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Composition and Analysis. Σε άλλη μελέτη διαπιστώθηκε η απανταχού παρουσία μικροπλαστικών σε αναλυθέντα δείγματα γάλακτος στα οποία κυριαρχούσαν οι μπλε ίνες που προέρχονται από υλικά μεμβράνης που χρησιμοποιούνται ευρέως στις γαλακτοκομικές διεργασίες.

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img