28.1 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΑνάκληση παγωτού Nutella της Ferrero  στην Ιταλία

Ανάκληση παγωτού Nutella της Ferrero  στην Ιταλία

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Τι θα πάθουμε αν φάμε τυρί cottage που έχει λήξει

Πως θα προστατεύσετε την υγεία σας εντοπίζοντας το ληγμένο τυρί cottage. Κάποιες φορές χρειάζεται ένα σνακ μέχρι αργά το βράδυ, οπότε ψάχνετε στο πίσω μέρος του ψυγείου σας για να βρείτε το τυρί cottage που αγοράσατε πριν από λίγο καιρό. Μόνο όταν έχετε φάει αρκετές κουταλιές, συνειδητοποιείτε ότι το τυρί cottage έχει λήξει. Αν και

Σαρώνει την Κεντρική Ελλάδα η κακοκαιρία: Προβλήματα σε Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο – Αύριο στην Αττική

Την Κεντρική Ελλάδα μαστίζει τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία, ενώ συνεχίζει προς Χαλκιδική κι αύριο στην Αττική με βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς. Για ραγδαιότητα των καιρικών φαινομένων έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ενώ αποκάλυψε πως μέσα σε ένα 48ωρο είχαμε 60.000 κεραυνούς και αστραπές. Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος έπεσε στη θάλασσα, όπως επισήμανε στον

Φωτιά σε δασική έκταση στο Ζεμενό Κορινθίας – Σηκώθηκαν και εναέρια

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (20/8) σε δασική έκταση στο Ζεμενό Κορινθίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σηκώθηκαν 1 αεροπλάνο και 1 ελικόπτερο που συνδράμουν την επιχείρηση με ρίψεις νερού από αέρος.

Kίνηση υψηλού συμβολισμού από τον Πούτιν – Επισκέπτεται την Τσετσενία για πρώτη φορά από το 2011 vid

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Πούτιν στην Τσετσενία από το 2011 Την άφιξη του Ρώσου προέδρου ανακοίνωσε ο Καντίροφ με ανάρτησή του στο Telegram. «Προβλέπεται ένα πλούσιο πρόγραμμα στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης» , ανέφερε. Η δημόσια ρωσική τηλεόραση έδειξε πλάνα από την άφιξη του Πούτιν με ελικόπτερο. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν ο Καντίροφ

Χαμάς: Ο Μπάιντεν με τις δηλώσεις του, δίνει «πράσινο φως» για τη συνέχιση του πολέμου

Την ίδια ώρα η Χαμάς χαρακτήριζε «πράσινο φως» για τη συνέχιση του πολέμου δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τις οποίες το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα «κάνει πίσω» στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία. Αυτοί «οι απατηλοί ισχυρισμοί (…) δεν αντανακλούν την αληθινή θέση του κινήματος, το οποίο επιθυμεί να επιτευχθεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός»
spot_imgspot_img

Μόλις άρχισε να πωλείται το παγωτό Nutella της Ferrero δόθηκε εντολή ανάκλησης.

Το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε την απόσυρση από την αγορά παγωτού Nutella της Ferrero  Ferrero – Nutella Ice cream pot. H ανάκληση έγινε λόγω κινδύνου παρουσίας αλλεργιογόνων. Ο λόγος που αναφέρεται στην ανακοίνωση ανάκλησης είναι η απουσία καταλόγου συστατικών στα ιταλικά. Να σημειωθεί ότι το παγωτό μόλις άρχισε να πωλείται στα Ιταλικά σουπερμάρκετ.

Το επηρεαζόμενο προϊόν πωλείται σε βάζα των 230 γραμμαρίων με αριθμό παρτίδας L074E32B00 και ημερομηνία λήξης 05/09/2025. Η Ferrero αναφέρει ότι η εν λόγω παρτίδα πωλήθηκε κυρίως στην Καμπανία. Το παγωτό που ανακλήθηκε παράγει η εταιρεία Ice Cream Factory Comaker του ομίλου Ferrero και το εργοστάσιο παραγωγής βρίσκεται στην Calle de la antigua Avidesa 1, στην Alzira, στη Βαλένθια, στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ferrero το παγωτό περιέχει επανυδατωμένο αποβουτυρωμένο γάλα , ζάχαρη, παστεριωμένη κρέμα , ηλιέλαιο, φουντούκια 6,5%, σιρόπι γλυκόζης, αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη, λάδι καρύδας, κακάο χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (3,5%), δεξτρόζη, γαλακτωματοποιητές: λεκιθίνες (Σόγια οξέα, λιπαρά οξέα, προπόλη ) μονο- και διγλυκερίδια λιπαρών οξέων. σταθεροποιητές: (κόμμι χαρουπιού, κόμμι κυτταρίνης, κόμμι γκουάρ, καραγενάνη) και αρώματα. Μπορεί επίσης να περιέχει δημητριακά που περιέχουν ΓΛΟΥΤΕΝΗ, ΑΥΓΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ, ΚΑΣΙΟΥΣ, ΠΕΚΑΝ, ΦΙΣΤΙΚΙΑ και ΜΑΚΑΝΤΕΜΙΑ .

Τα αδήλωτα αλλεργιογόνα στις συσκευασίες τροφίμων είναι μία από τις βασικές αν όχι η κυρίαρχη αιτία ανακλήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Για όσους πάσχουν από τροφικές αλλεργίες και τις οικογένειές τους, η επισήμανση των τροφικών αλλεργιογόνων είναι κρίσιμη για την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία τους. Δεν υπάρχει θεραπεία για τις τροφικές αλλεργίες, επομένως η αυστηρή αποφυγή του αλλεργιογόνου είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί μια αντίδραση. Συνεπώς η σημασία της διαφανούς και ακριβούς επισήμανσης των αλλεργιογόνων τροφίμων δεν μπορεί να αγνοηθεί. Πάνω από 17 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν τροφικές αλλεργίες. Ο αριθμός των κάτω των 25 ετών που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία ανέρχεται σε 3,5 εκατομμύρια, ενώ τα παιδιά με αλλεργίες αυξάνονται διαρκώς. Οι αλλεργικές αντιδράσεις στα παιδιά προκαλούνται κατά κύριο λόγο από αυγά, φιστίκια, αγελαδινό γάλα, ψάρια και ξηρούς καρπούς, ενώ οι αλλεργικές αντιδράσεις στους ενήλικους προκαλούνται, σε ποσοστό 50%, από μπανάνες, ανανά, αχλάδια, κεράσια, φράουλες, σέλινο, καρότα και αρωματικά φυτά, καθώς και από διάφορους ξηρούς καρπούς και φιστίκια.

blank
Η φωτογραφία που δημοσίευσε το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img