25.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΑνακοίνωση ανάκλησης αναψυκτικού – παράδειγμα προς μίμηση

Ανακοίνωση ανάκλησης αναψυκτικού – παράδειγμα προς μίμηση

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 51χρονος οδηγός σχολικού που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και χωρίς δίπλωμα

Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, προχώρησαν στη σύλληψη ενός 51χρονου οδηγού σχολικού λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος οδηγούσε χωρίς να διαθέτει άδεια οδήγησης καθώς του είχε αφαιρεθεί δύο εβδομάδες νωρίτερα επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης σε τυχαίο έλεγχο της Τροχαίας, αφού ο 51χρονος είχε αφήσει τους μαθητές στο

meteo.gr: Σεπτέμβριος 2024: Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία

Σεπτέμβριος 2024: Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία Σύνταξη άρθρου: Γ. Κύρος, Σ. Ντάφης, Κ. Λαγουβάρδος Ε.Α.Α - Πεντέλη, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, 12:45   Σύμφωνα με το δίκτυο των 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α) που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2010 μέχρι σήμερα, τον φετινό Σεπτέμβριο η μέση

Τρίτος πόλεμος του Ισραήλ στον Λίβανο! «Δεν θα είναι εύκολο»

Οι Ισραηλινοί ξεκίνησαν ένα νέο πόλεμο στον Λίβανο, τον τρίτο! Πρώτος Πόλεμος Ο πρώτος πόλεμος του Λιβάνου έλαβε χώρα στις 6 Ιουνίου 1982! Οι ισραηλινές δυνάμεις (IDF) εισέβαλαν έπειτα από επιθέσεις Παλαιστινίων προσφύγων που είχαν καταφύγει στον Λίβανο εναντίον του Ισραήλ. Ως αφορμή παρουσιάστηκε η απόπειρα δολοφονίας του Ισραηλινού πρέσβη στην Βρετανία! Η εισβολή ακολούθησε

Η Ουκρανία ζητά αλλαγές στον καταστατικό χάρτη της Ιντερπόλ ώστε να αποκλειστεί η Ρωσία

Από το 2023, το Κίεβο υποστηρίζει την αλλαγή του Χάρτη της Ιντερπόλ για την δημιουργία ενός μηχανισμού που θα αποκλείει τη Ρωσία και άλλες «ανεπιθύμητες χώρες» από τον οργανισμό. Αυτό αναφέρει ο Valery Kalachyov, επικεφαλής του Εθνικού Κεντρικού Γραφείου της Interpol στο ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti . “Την

Χεζμπολάχ: «Δεν υπάρχει καμία χερσαία εισβολή του Ισραήλ – Οι επιθέσεις μας είναι μόνο η αρχή»

Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Χεζμπολάχ Μοχάμαντ Αφίφ, με δήλωσή του προς το Reuters διέψευσε ότι στρατεύματα του Ισραήλ έχουν εισέλθει στο έδαφος του Λιβάνου. Παράλληλα, προειδοποίησε πως τα πλήγματα που κατάφερε η οργάνωσή του μερικές ώρες νωρίτερα στο Τελ Αβίβ ήταν «μόνο η αρχή». Στη γραπτή δήλωσή του ο Αφίφ δήλωσε πως η
spot_imgspot_img

Πρότυπο σωστής ενημέρωσης που θα βοηθούσε πραγματικά τους καταναλωτές να απορρίψουν ελαττωματικά προϊόντα

Η Celsius Sweden AB ανακαλεί προϊόντα Celsius Oasis Vibe στη Σουηδία λόγω πιθανής παρουσίας υλικού συσκευασίας στα κουτάκια. Και αυτή τη φορά η είδηση δεν είναι μόνο αυτή αλλά και ο τρόπος της ανακοίνωσης της ανάκλησης που πραγματικά αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση παγκοσμίως.

Η εταιρεία, αν και ακόμη ερευνά και δεν είναι σίγουρη ότι οι συσκευασίας της περιέχουν όντως ξένο υλικό, δε διστάζει να προχωρήσει στην ανάκληση και να βγάλει φωτογραφία τον πάτο της συσκευασία με την παρτίδα και την ημερομηνία λήξης του ανακληθέντος προϊόντος ώστε να βοηθήσει τους καταναλωτές να το εντοπίσουν ευκολότερα.

Επιπλέον, στο κείμενο της ανάκλησης εκτός από την κύρια είδηση προχωρά και σε πιθανές ερωτοαπαντήσεις ώστε να είναι ξεκάθαρο στον καταναλωτή το τι έχει να αντιμετωπίσει:

Το κείμενο με την είδηση της ανάκλησης

Η Celsius Sweden AB προχώρησε σε ανάκληση των δοχείων Celsius Oasis Vibe 355ml που πωλούνται στη Σουηδία με ημερομηνία λήξης τον Μάρτιο του 2025, λόγω πιθανού κινδύνου για την υγεία. Η ανάκληση αφορά μόνο τη γεύση Celsius Oasis Vibe που πωλείται στη Σουηδία και έχει αριθμό παρτίδας 5L01:3130 ή ημερομηνία λήξης τον Μάρτιο του 2025. Καμία άλλη γεύση Celsius δεν καλύπτεται από την ανάκληση.

Η εταιρεία έλαβε πληροφορίες ότι κάποιο υλικό συσκευασίας από τη διαδικασία κατασκευής των κουτιών μπορεί να έχει καταλήξει σε ένα ή περισσότερα κουτιά Oasis Vibe που πωλούνται στη Σουηδία με ημερομηνία λήξης τον Μάρτιο του 2025. Έχει ξεκινήσει έρευνα.

Ως πρόσθετη προφύλαξη, η εταιρεία έδωσε εντολή στους λιανοπωλητές να σταματήσουν αμέσως τις πωλήσεις και να αφαιρέσουν όλα τα προϊόντα Oasis Vibe από τα ράφια των καταστημάτων, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το Oasis Vibe με ημερομηνία λήξης τον Μάρτιο του 2025 θα πρέπει να πετάξουν τα κλειστά κουτιά ή να τα επιστρέψουν στον τόπο αγοράς για επιστροφή χρημάτων.

Η εταιρεία έχει ενημερώσει τη Φινλανδική Αρχή Τροφίμων και θα συνεργαστεί για την υλοποίηση της ανάκλησης του επηρεαζόμενου προϊόντος. Η εταιρεία δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση για περιστατικά ασθένειας που να σχετίζονται με αυτή την ανάκληση.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

1 Γιατί αποφασίσατε να ανακαλέσετε το Oasis Vibe;
Λάβαμε πληροφορίες ότι σε ένα ή περισσότερα κουτιά Oasis Vibe που πωλούνται στη Σουηδία με ημερομηνία λήξης τον Μάρτιο του 2025 βρέθηκε υλικό συσκευασίας από τη διαδικασία παραγωγής. Έχουμε ξεκινήσει έρευνα για το πώς θα μπορούσε να έχει συμβεί αυτό.

2 Πώς μπορεί να συνέβη αυτό;
Επί του παρόντος διερευνούμε το θέμα αυτό. Συνεργαζόμαστε στενά με τους παραγωγικούς μας εταίρους και με τη Σουηδική Υπηρεσία Τροφίμων για να βρούμε την άκρη του νήματος.

3 Είναι ασφαλής η κατανάλωση του Celsius;
Ναι, μπορείτε να συνεχίσετε να καταναλώνετε όλες τις άλλες γεύσεις Celsius. Για προληπτικούς λόγους, συνιστούμε να απορρίψετε όλα τα κουτιά Celsius Oasis Vibe με ημερομηνία λήξης τον Μάρτιο του 2025 ή να τα επιστρέψετε στον τόπο αγοράς για επιστροφή χρημάτων.

4 Νομίζω ότι έχω καταναλώσει ελαττωματικό προϊόν – τι πρέπει να κάνω;
Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε καταναλώσει ελαττωματικό προϊόν και δεν αισθάνεστε καλά, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας για συμβουλές. Δεν γνωρίζουμε κανέναν καταναλωτή που να αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά την κατανάλωση του προϊόντος.

5 Τι πρέπει να κάνω εάν έχω αγοράσει το Oasis Vibe;
Το Oasis Vibe με ημερομηνία λήξης τον Μάρτιο του 2025 δεν πρέπει να καταναλωθεί, αλλά να απορριφθεί. Μπορείτε επίσης να επιστρέψετε τα κλειστά κουτιά του Oasis Vibe με ημερομηνία λήξης τον Μάρτιο του 2025 στον τόπο αγοράς για επιστροφή χρημάτων.

6 Πώς γνωρίζω ποιο προϊόν έχει ανακληθεί;
Η ανάκληση αφορά μόνο το Celsius Oasis Vibe με αριθμό παρτίδας 5L01:3130 ή με ημερομηνία λήξης Μάρτιος 2025. Ο αριθμός παρτίδας και η ημερομηνία λήξης αναγράφονται στο κάτω μέρος του κουτιού.

7 Θα πάρω πίσω τα χρήματά μου;
Ναι, μπορείτε. Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το Celsius Oasis Vibe με ημερομηνία λήξης τον Μάρτιο του 2025 μπορούν να επιστρέψουν τα κλειστά κουτιά στον τόπο αγοράς για επιστροφή χρημάτων.

8 Πώς διασφαλίζει η Celsius ότι το προϊόν ανακαλείται και δεν συνεχίζει να πωλείται;
Η Celsius έχει ενημερώσει όλους τους λιανοπωλητές στη Σουηδία που πωλούν Celsius να αφαιρέσουν όλα τα κουτιά Oasis Vibe από τα ράφια των καταστημάτων και να σταματήσουν όλες τις πωλήσεις του Oasis Vibe. Ως πρόσθετη προφύλαξη, όλα τα κουτιά Oasis Vibe θα αποσυρθούν από την πώληση μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

9 Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο για αγορά το Celsius Oasis Vibe;
Συνεργαζόμαστε με τους διανομείς και τους λιανοπωλητές μας για να επαναφέρουμε το Oasis Vibe στα ράφια το συντομότερο δυνατό μετά την ολοκλήρωση της ανάκλησης.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img