33.1 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΑνησυχητική αύξηση των θανάτων από τροφική δηλητηρίαση στη Νιγηρία

Ανησυχητική αύξηση των θανάτων από τροφική δηλητηρίαση στη Νιγηρία

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Κουρσκ: Πάνω από 121.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους

Περισσότεροι από 121.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από εννέα παραμεθόριες περιοχές στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS. Οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή Κουρσκ από τις 6 Αυγούστου, όταν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας. ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-GOVERNMENT OF

«Η χώρα μου καταρρέει»: Αμερικανός πρώην στρατιωτικός υπηρετεί πλέον στις ρωσικές Ε.Δ., vid

Ένας Αμερικανός με ρωσική υπηκοότητα που υπέγραψε σύμβαση με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εκτελεί καθήκοντα με στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως μέρος του σχηματισμού της Ομάδας Tsentr. Ο πρώην Αμερικανός πολίτης και τώρα πλέον Ρώσος στρατιωτικός με το εκτελεί καθήκοντα ως πιλότος αναγνώρισης drone σε μια διμοιρία UAV. Η «Boston» υπηρέτησε για

Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ από την Εγνατία Οδό με διακινητή μεταναστών που κινούνταν ανάποδα

Έναν διακινητή μεταναστών που έτρεχε με το όχημά του ανάποδα στην Εγνατία Οδό κατέγραψαν με την κάμερά τους πολίτες. Ο διακινητής οδηγώντας με μεγάλη ταχύτητα έσπασε τη μπάρα των διοδίων Ασπροβάλτας. Ακολούθως στο βίντεο ακούγονται οι σειρήνες των περιπολικών που τον καταδιώκουν. Δυστυχώς πρόκειται για καθημερινό φαινόμενο κατά μήκος τόσο της Εγνατίας Οδού όσο και

Ώρα Ελλάδος 19/08/2024 | OPEN TV

Συμπλοκή στη Χαλκιδική, καταδίωξη στην Εγνατία Οδό, το επίλεκτο σώμα των δασοκομάντος, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, ήταν στο επίκεντρο της θεματολογίας. Στη Μίνα Καραμήτρου και τον Γιάννη Φώσκολο μίλησε ο υπουργός κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο Αναστάσιος Μπαρτζώκας βουλευτής ΝΔ, η Ολυμπία Τελιγιορίδου μέλος Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ και

«Κόκκινος» συναγερμός από Θοδωρή Κολυδά – «Προσοχή! Ξεκινά ο δεύτερος γύρος κακοκαιρίας»

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Θοδωρής Κολυδάς προειδοποίησε για τον δεύτερο γύρο κακοκαιρίας στα βορειοδυτικά. Χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος έγραψε: «Ωρα 12:25 Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει ο "δεύτερος γύρος" για τα Βορειοδυτικά. Προσοχή!». Ωρα 12:25 Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει ο "δεύτερος γύρος" για τα Βορειοδυτικά . Προσοχή ! @EMY_HNMS @CivPro_GR @Vkikilias @pyrosvestiki @Starchannelnew1
spot_imgspot_img

Μολυσμένο νερό, ακατάλληλος χειρισμός και ανεπαρκής αποθήκευση τροφίμων, βασικές αιτίες της αύξησης των τροφικών δηλητηριάσεων και των θανάτων.

  Τους τελευταίους μήνες, η Νιγηρία έχει δει μια ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης. Σύμφωνα με αναφορές ορισμένες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των Sokoto, Kwara, Anambra και Nasarawa έχουν πληγεί σοβαρά, με αρκετούς θανάτους να αποδίδονται σε μολυσμένα τρόφιμα και κακές πρακτικές χειρισμού τροφίμων.

   Μόνο το 2024, περισσότεροι από 50 θάνατοι από τροφική δηλητηρίαση έχουν αναφερθεί σε διάφορες πολιτείες της χώρας, ενώ αρκετοί νοσηλεύτηκαν. Στην κοινότητα Gidinye της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Obi της Πολιτείας Nasarawa, τουλάχιστον πέντε παιδιά αναφέρθηκαν ότι πέθαναν μέσα σε 24 ώρες αφού έφαγαν αγροτική τροφή. Ομοίως, μια μητέρα και τα τρία παιδιά της επιβεβαιώθηκαν νεκροί από την κυβέρνηση της πολιτείας Kwara μετά από κατανάλωση Lafun-Amala από αλεύρι μανιόκας.

   Οι ειδικοί, ωστόσο, απέδωσαν την αύξηση της τροφικής δηλητηρίασης σε πολλούς βασικούς παράγοντες, όπως το μολυσμένο νερό, ο ακατάλληλος χειρισμός των τροφίμων και η ανεπαρκής αποθήκευση τροφίμων. Τόνισαν ότι ορισμένα τρόφιμα, όπως τα ωμά κρέατα, τα θαλασσινά και τα μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στη μόλυνση.

   Σύμφωνα με αυτούς, βακτήρια, όπως η Salmonella και το E. coli, είναι γνωστά για τον γρήγορο πολλαπλασιασμό τους και την παραγωγή τοξινών, που οδηγεί σε σοβαρές τροφικές δηλητηριάσεις. Αν και οι ιοί και τα παράσιτα, αν και λιγότερο κοινά, παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη διάδοση τροφιμογενών λοιμώξεων και απαιτούν αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα.

    Μια διατροφολόγος, η κ. Odunayo Babatunde σημείωσε ότι το μολυσμένο νερό, το άψητο κρέας ή ψάρι, τα άπλυτα φρούτα και λαχανικά, η κακή υγιεινή κατά την προετοιμασία του φαγητού και τα κακομαγειρεμένα τρόφιμα στο δρόμο είναι κοινές αιτίες τροφικής δηλητηρίασης στη χώρα. Ενώ τόνισε ότι η τροφική δηλητηρίαση αποτελεί σημαντική ανησυχία για τη δημόσια υγεία στη Νιγηρία, η ειδικός δήλωσε ότι τα κρέατα, ειδικά τα πουλερικά, τα ωμά αυγά, τα θαλασσινά και τα ωμά μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι επιρρεπή σε μόλυνση.

   Συνέστησε επίσης τη χρήση ασφαλούς νερού για την παρασκευή φαγητού και την αποφυγή μη επεξεργασμένων πηγών νερού. Ενώ σημείωσε ότι η πρόληψη της τροφικής δηλητηρίασης απαιτεί μια συλλογική προσπάθεια από άτομα, κοινότητες και κυβερνητικές υπηρεσίες, ο Babatunde ζήτησε αυστηρότερους κανονισμούς ασφαλείας και βελτιωμένη πρόσβαση στο καθαρό νερό και καλύτερη αποχέτευση.

   Επιβεβαιώνοντάς την, ο Ανώτερος Γραμματέας στο Τμήμα Κοινοτικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στο Ομοσπονδιακό Ιατρικό Κέντρο, Abeokuta, Ogun State, ο Δρ. Solomon Olorunfemi είπε ότι οι περιβαλλοντικοί και εποχικοί παράγοντες, όπως οι καυτές εποχές, οι βροχοπτώσεις και οι διακοπές ρεύματος, αυξάνονται επίσης τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης. Ο γιατρός σημείωσε ότι η βελτίωση των προτύπων ασφάλειας των τροφίμων στη Νιγηρία απαιτεί ατομικά και κοινοτικά μέτρα.

https://punchng.com/why-many-nigerians-are-dying-from-food-poisoning

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img