30.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΑπόλαυση χωρίς ενοχές: Νέα τεχνολογία στο σορμπέ παγωτό με 70% λιγότερη ζάχαρη

Απόλαυση χωρίς ενοχές: Νέα τεχνολογία στο σορμπέ παγωτό με 70% λιγότερη ζάχαρη

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ρωσικό χτύπημα κατέστρεψε την ουκρανική γέφυρα στην Καμιάνκα (βίντεο)

Ρωσικό χτύπημα κατέστρεψε την ουκρανική γέφυρα στην Καμιάνκα. Πλάνα από ψηλά δείχνουν την στιγμή της καταστροφής: #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Kamianka 🕰 Date: ~19.08.2024📌 Coordinates: 49.975524,37.829245 👩‍🚀 Squad: #6Army 📝 Description: As a result of the Russian strike, the bridge of the Ukrainian Armed Forces was destroyed in Kamianka.🖥 id: 20082024.0601✉️source:… pic.twitter.com/9xolszE4dT — Military Summary (@MilitarySummary)

Δείτε πώς μπορείτε να εντοπίσετε μικροπλαστικά στο φαγητό σας στο σπίτι

Τρία απλά τεστ για να ξέρετε τι τρώτε! Η παρουσία μικροπλαστικών ή μικροσκοπικών πλαστικών σωματιδίων μεγέθους μικρότερου από 5 χιλιοστά σε διάφορα προϊόντα διατροφής, έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και πολλές συζητήσεις για τις επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα σωματίδια είναι πολύ μικρά για να ανιχνευθούν με γυμνό μάτι, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι που μπορείτε

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη – Οι περιοχές που θα βρεθούν στο «μάτι» της κακοκαιρίας

Το σκηνικό του καιρού έχει αλλάξει για τα καλά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο τα φαινόμενα δεν έχουν υποχωρήσει. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός θα παραμείνει άστος στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα με κύριο χαρακτηριστικό τις καταιγίδες και κατά τόπους το χαλάζι. Μάλιστα, η κακοκαιρία θα μετακινηθεί προς το δυτικό-βορειοδυτικό

Κικίλιας: Ο Κασσελάκης πουλάει δράκους για τα εναέρια – Τι δεν πήγε καλά στον Βαρνάβα

Τα πυρά του κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε σε συνέντευξη του στο OPEN o Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας μάλιστα πως πουλάει δράκους για τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν στη φωτιά στον Βαρνάβα. «Ο Κύριος Κασσελάκης έχει κάθε δικαίωμα να ζητάει να ενημερώνεται και να ασκεί κριτική. Όμως το να πουλάει δράκους ότι πετούσαν

Οι Ρώσοι σαρώνουν ουκρανικό κομβόι στο Κουρσκ, vid

Interesting footage of Russian strikes on Ukrainian Army convoy that broke through to Korenevo, Kursk region. Moving targets were hit, indicating use of laser-guided munitions. pic.twitter.com/cRUJluILKT — Clash Report (@clashreport) August 20, 2024 freepik photo
spot_imgspot_img

Νέες ευκαιρίες στις εταιρείες παγωτών για να δώσουν στα προϊόντα τους μια αναβάθμιση καλύτερης ποιότητας για εσάς.

Σε μια νέα αποστολή να προσφέρει στους συνειδητοποιημένους ως προς την υγεία καταναλωτές απόλαυση χωρίς ενοχές στα παγωτά και τα σορμπέ, η Better Juice, Ltd. επέκτεινε την καινοτόμο τεχνολογία μείωσης της ζάχαρης για να μειώσει τα φορτία ζάχαρης στα σορμπέ φρούτων.

Ο κατάλογος των συστατικών των αγαπημένων σορμπέ περιλαμβάνει συνήθως περίπου 50% πολτοποιημένα φρούτα, πρόσθετα σάκχαρα ή εναλλακτικά γλυκαντικά και νερό. Τα σορμπέ θεωρούνται γενικά από τους καταναλωτές ως αναζωογονητικές αθώες απολαύσεις για να δροσίζονται το καλοκαίρι, διαποτισμένες με φυσική καλοσύνη από πραγματικά φρούτα.

Η πληροφορία για τη μείωση της ζάχαρης

Το μειονέκτημα των σορμπέ είναι η φυσικά υψηλή περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη. «Ακόμα και τα προϊόντα που ισχυρίζονται ότι δεν περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη, εξακολουθούν να περιέχουν περίπου 6% έως 10% ποσοστό ζάχαρης μόνο από τα συμπυκνώματα χυμού φρούτων», εξηγεί η Gali Yarom, συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Better Juice. Ο γλυκαιμικός δείκτης του σορμπέ συνήθως ξεπερνά αυτόν του παγωτού, επειδή περιέχει ζάχαρη από τα φρούτα και καθόλου λίπος, με αποτέλεσμα την ταχύτερη απορρόφηση των σακχάρων στην κυκλοφορία του αίματος.

Για τη δημιουργία σορμπέ με μειωμένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, η εταιρεία προσάρμοσε με επιτυχία την τεχνολογία της που προστατεύεται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την επεξεργασία συμπυκνωμάτων και πουρέδων φρούτων, το βασικό συστατικό των σορμπέ. Η νεοφυής επιχείρηση παρήγαγε σορμπέ σε μια σειρά γεύσεων, όπως μήλο, πορτοκάλι και φράουλα, μειώνοντας την περιεκτικότητα σε ζάχαρη κατά 50% έως 70% και τις θερμίδες κατά 40%.

Η πρωτοποριακή ενζυμική τεχνολογία της Better Juice βασίζεται σε μη γενετικά τροποποιημένους μικροοργανισμούς που μετατρέπουν με φυσικό τρόπο τη σύνθεση των χυμών φρούτων από σακχαρόζη, γλυκόζη και φρουκτόζη σε πρεβιοτικούς ολιγοσακχαρίτες και άλλες μη πεπτόμενες ίνες, χωρίς καμία επίπτωση στο φυσικό σύμπλεγμα βιταμινών, φυτικών ινών και θρεπτικών συστατικών τους. Οι χυμοί φρούτων υποβάλλονται σε επεξεργασία σε στήλες συνεχούς ροής που περιέχουν ακινητοποιημένα σφαιρίδια μείωσης των σακχάρων.

«Καταφέραμε να δημιουργήσουμε νόστιμα σορμπέ με μόλις 2% ποσοστό ζάχαρης», αναλύει η Yarom. «Τα επεξεργασμένα σορμπέ μας, διαθέτουν μια πιο ήπια γλυκύτητα αλλά διατηρούν όλες τις χαρακτηριστικές φρουτώδεις νότες και τη γεύση τους. Ωστόσο, έχουν λιγότερες θερμίδες και χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη».

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Innova Markets Insights, η μείωση της ζάχαρης αποτελεί την προτεραιότητα για τους καινοτόμους ζαχαροπλάστες που ανταποκρίνονται στη ζήτηση των καταναλωτών για πιο θρεπτικές μορφές χωρίς να θυσιάζουν τη γεύση.

Σορμπέ ή παγωτό;

Η Better Juice θα παρέχει το τεχνολογικό της επίτευγμα σε αλυσίδες παγωτού και παγωτού και σορμπέ μέσω μικρών, εύχρηστων plug-in μονάδων που περιέχουν τα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ακινητοποιημένα ένζυμα. Οι εταιρείες θα μπορούν να μειώνουν την περιεκτικότητα των προϊόντων τους σε ζάχαρη, συμπεριλαμβανομένων των παγωτών με φρούτα, σε επιθυμητά επίπεδα έως και 80%.

«Αυτό το επίτευγμα αναδεικνύει την ικανότητά μας να διευρύνουμε το πεδίο των εφαρμογών στις οποίες μπορεί να εφαρμοστεί η τεχνολογία μας», προσθέτει ο Eran Blachinsky, PhD, συνιδρυτής και CTO της Better Juice. «Οι δυνατότητές της ξεπερνούν τους χυμούς φρούτων και επεκτείνονται σε κάθε προϊόν που περιέχει πραγματικά συστατικά φρούτων, όπως οι μαρμελάδες και τα ρολάκια φρούτων, τα οποία επίσης βρίσκονται στο στάδιο της ανανέωσης της μείωσης της ζάχαρης από την Better Juice. Παρέχουμε καλά νέα στους καταναλωτές που επιδιώκουν συνειδητά να μειώσουν την πρόσληψη ζάχαρης ή με ευαισθησία στη ζάχαρη, χωρίς να χρειάζεται να παραιτηθούν από την απόλαυση αυτών των γλυκών απολαύσεων».

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Better Juice, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Ingredion Incorporated έναν κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο ειδικών συστατικών. Η Ingredion Ventures, ο βραχίονας επιχειρηματικών επενδύσεων της Ingredion, θα ηγηθεί του γύρου χρηματοδότησης Σειράς Α για την Better Juice, ο οποίος θα επιταχύνει τη διείσδυση της πρωτοποριακής λύσης μείωσης της ζάχαρης στην αγορά χυμών των ΗΠΑ.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img