27.6 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΜπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση...

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Η Ρωσία και η Κίνα καταδικάζουν τη δολοφονία του Χ.Νασράλα – Καλούν σε συνολικό σχέδιο ειρήνευσης

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει σθεναρά τη δολοφονία από το Ισραήλ του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στη λιβανική πρωτεύουσα Βηρυτό αποκαλώντας την «άλλη μία πολιτική δολοφονία». «Αυτή η δυναμική ενέργεια είναι γεμάτη με ακόμη πιο δραματικές συνέπειες για τον Λίβανο και ολόκληρη τη Μέση Ανατολή» , ανέφερε σε μια

Ζάκυνθος: Εντοπίστηκαν 50 παράνομοι αλλοδαποί στα ανοιχτά του νησιού

Οι Λιμενικές Αρχές εντόπισαν 50 παράνομους αλλοδαπούς σε πλοίο στα δυτικά της Ζακύνθου. Όπως ανέφερε το Λιμενικό Σώμα στην ανακοίνωσή του, οι επιβαίνοντες διασώθηκαν από ναυαγοσωστικό σκάφος 40 ναυτικά μίλια στα δυτικά του νησιού, ενώ μετά τη διάσωσή τους, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πάτρας.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Mαζική εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ από την επικράτεια του Ιράκ

Από την επικράτεια του Ιράκ εξαπολύθηκαν μαζικά ρουκέτες και drones κατά του Ισραήλ.  Επλήγη η περιοχή από βόρεια, μέχρι νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας της χώρας (το ίδιο το Ισραήλ θεωρεί την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της χώρας, αλλά αυτό δεν έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ). ⚡️#BREAKING Missiles towards Tel Aviv pic.twitter.com/2gfNFL7llr — War Monitor (@WarMonitors) September 28, 2024

 Συνελήφθησαν δύο άτομα για αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη

Πάνω από 9,5 κιλά κατεργασμένης κάνναβης και ποσότητα κοκαΐνης κατασχέθηκαν από την αστυνομία, ύστερα από τη σύλληψη δύο ανδρών στη Θεσσαλονίκη.  Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του τμήματος Ασφάλειας Δράμας και σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Παρέδιδε σακούλα με

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και σφοδροί άνεμοι τις επόμενες ώρες

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη χώρα μας την Κυριακή και τη Δευτέρα (29 και 30-09-2024) με πολύ ενισχυμένους ανέμους, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Α. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9
spot_imgspot_img

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Παρά τις διαδικασίες ελέγχου, τα ξένα σώματα στα τρόφιμα είναι δυστυχώς ένα συνηθισμένο φαινόμενο, και μόνιμος φόβος της βιομηχανίας τροφίμων, καθώς αποτελούν Νο1 παράπονο και καταγγελιών από τους καταναλωτές. Πλαστικά, μεταλλικά, ή ξύλινα θραύσματα ή θραύσματα γυαλιού, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς στο στόμα και το λαιμό καθώς και εσωτερικούς τραυματισμούς ή αιμορραγία. Τα τελευταία 20 χρόνια, ξένα υλικά είναι υπεύθυνα για περίπου μία στις δέκα ανακλήσεις τροφίμων. Μεταξύ των ξένων σωμάτων που εντοπίζονται πιο συχνά είναι τα πλαστικά, που μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα από πολλές πηγές όπως εξοπλισμός της εγκατάστασης παραγωγής, γάντια, εργαλεία χειρός, ζώνες κατάψυξης, μεταφορείς και ορισμένα υλικά συσκευασίας.

Πρόσφατα  ενημερώθηκε το ευρωπαϊκό Σύστημα Ανταλλαγής πληροφορία για επικίνδυνα τρόφιμα για κοτόπουλο Gordon blue με πλαστικά μπλε κομμάτια που διανέμεται σε τρείς χώρες. Επίσης στις αρχές του μήνα ενημερώθηκαν 7 ώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα για σοκολάτα με πλαστικά κομμάτια.

Τα γάντια μιας χρήσης που φοριούνται συνήθως από τους εργαζόμενους και τους επόπτες της παραγωγής τροφίμων, αποτελούν ουσιαστικό μέρος της ασφάλειας στο χώρο εργασίας και διασφαλίζουν τη διατήρηση ενός υγιεινού και πιο αποτελεσματικού περιβάλλοντος εργασίας. Ωστόσο είναι κατασκευασμένα από ελαφριά υλικά και κατά συνέπεια επιρρεπή στο σκίσιμο και γι αυτό είναι και το πιο πιθανό ξένο αντικείμενο που μπορεί να μολύνει τα τρόφιμα. Να θυμίσουμε και τα κομμάτια από πλαστικά γάντια που βρέθηκαν σε τριμμένο  τυρί cheddar, τον περασμένο Ιανουάριο με αποτέλεσμα να ανακληθεί ολόκληρη η παρτίδα.

Αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει μόνο στο εξωτερικό… Ανάμεσα σε πολλά παρόμοια περιστατικά, με ξένο σώμα σε τρόφιμα που δεν αποκαλύπτονται, να θυμίσουμε το ξένο σώμα που βρήκε καταναλωτής σε ξηρούς καρπούς ιδιωτικής ετικέτας του Σκλαβενίτη, καταγγέλlοντας το περιστατικό στο cibum. Σήμερα το Cibum έγινε πάλι δέκτης παραπόνου, από καταναλωτή που βρήκε ξένο σώμα σε πίτα από σουβλάκι.

Το μπλε σουβλάκι

Πελάτισσα σουβλατζίδικου στον Πειραιά βρέθηκε χθες το βράδυ μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη που τελικά… της έκοψε την όρεξη. Η παραγγελία delivery στο σπίτι ήταν και γρήγορη και σωστή. Ωστόσο είδε, λίγο πριν βάλει στο στόμα της την τρίτη μπουκιά, πως ένα σημείο στην πίτα, ήταν μπλε. Εξετάζοντας το προσεκτικά, κατάλαβε πως πρόκειται για μπλε γάντι το οποίο προφανώς κόπηκε από κάποιον χειριστή στο ζυμωτήριο και μπήκε μέσα στην πίτα χωρίς να γίνει αντιληπτό.

Η καταναλώτρια επικοινώνησε αμέσως με το σουβλατζίδικο, η αντίδραση του οποίου ήταν η αρμόζουσα. Αφού ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό, επεσήμανε ότι δεν είναι λάθος του σουβλατζίδικου αλλά του προμηθευτή πίτας και έστειλε αμέσως έναν εργαζόμενο να παραλάβει το κομμάτι της πίτας με το μπλε γάντι, στέλνοντας και ένα άλλο σουβλάκι.

Αν και η αντίδραση του καταστήματος ήταν η σωστή, η καταναλώτρια είπε ότι δεν θα ξαναπαραγγείλει από το συγκεκριμένο σουβλατζίδικο, αλλά το ερώτημα είναι εάν θα σταματήσει τη συνεργασία το σουβλατζίδικο με τον συγκεκριμένο προμηθευτή πίτας, όπως και τι μέτρα θα λάβει από δω και πέρα το ζυμωτήριο για να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img