16.7 C
Athens
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΔιαιτολόγος αποκαλύπτει τα τρόφιμα που αποφεύγει για να μη νοσήσει από καρκίνο

Διαιτολόγος αποκαλύπτει τα τρόφιμα που αποφεύγει για να μη νοσήσει από καρκίνο

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Εξαφανίστηκε 39χρονη από την περιοχή του Νέου Ηρακλείου

Οι αρχές ερευνούν την εξαφάνιση 39χρονης από την περιοχή του Νέου Ηρακλείου. Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» Στις 18/10/2024, πρωινές ώρες, εξαφανίστηκε από την περιοχή του Νέου Ηρακλείου Αττικής, η Σακελλαριάδη-Τζέιμς Έιμυ-Κυριακή, 39 ετών. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της στις 20/10/2024 , και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Σακελλαριάδη-Τζέιμς

Θεραπεία Αρθριτικού Γόνατος με PRP – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Στις περιπτώσεις αρχόμενης και μέτριας οστεοαρθρίτιδας γόνατος και σύμφωνα με τις νέες διεθνείς οδηγίες που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αθλητικών Κακώσεων, Χειρουργικής Γόνατος και Αρθροσκόπησης (ESSKA), η θεραπεία PRP αποτελεί μία πολλά υποσχόμενη θεραπευτική επιλογή που στοχεύει στη μείωση του πόνου και στη βελτίωση της λειτουργίας του. Επιπλέον, θεωρείται πιο αποτελεσματική θεραπεία σε σχέση με

Βορειοκορεατικές Ειδικές Δυνάμεις στην Ουκρανία

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας, η Βόρειος Κορέα έχει στείλει στην Ουκρανία 1.500 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων με ψεύτικες ρωσικές ταυτότητες, που θα πολεμήσουν μαζί με τον Ρωσικό στρατό. Άλλες αναφορές μιλούν για αποστολή μέχρι και 12.000 στρατιωτών από την Βόρειο Κορέα στα πεδία μάχης της Ουκρανίας. Τις πληροφορίες αυτές η

Εκρήξεις σε προπύργιο της Χεζμπολάχ στη νότια Βηρυτό: Εκκενώνουν την πόλη οι άμαχοι

Δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν λίγο νωρίτερα στη Νταχιά, ένα προπύργιο της Χεζμπολάχ στη νότια Βηρυτό. Οι επιθέσεις ήρθαν μετά από μια δραματική ανακοίνωση του εκπροσώπου του Ισραηλινού Στρατού, ταξίαρχου Ντάνιελ Χαγκάρι, ο οποίος προειδοποίησε για μαζική επίθεση στα παρακλάδια του al-Qard Al -Hassan, στόχους που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας της Χεζμπολάχ. «Θα επιτεθούμε

Πρώην αντιδήμαρχος κατηγορείται για αρχαιοκαπηλία – Τι βρέθηκε στην κατοχή του

H Αστυνομία προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που έκανε παράνομες αρχαιολογικές έρευνες σε Μεσσηνία και Αργολίδα. Όπως αποκαλύπτει το Star, ανάμεσα στα μέλη είναι ένας πρώην αντιδήμαρχος, ένας ηλεκτρολόγος-youtuber και ένας επιχειρηματίας. Όπως δήλωσε στο Star ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν σύμβουλος δημάρχου, ως κυνηγός… πήγαινε για κυνήγι ζώων και όχι αρχαίων. «Καμία εμπλοκή δεν
spot_imgspot_img

Μια διαιτολόγος με εξειδίκευση στον καρκίνο αποκάλυψε τα δέκα τρόφιμα που δεν θα έτρωγε ποτέ.

Η Nichole Andrews, ογκολογική διαιτολόγος που μοιράζεται συμβουλές στο TikTok, αποκάλυψε τα δέκα τρόφιμα που δεν θα κατανάλωνε, για να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου. Το βίντεο που εξηγεί τους λόγους πίσω από τις επιλογές της έχει γίνει έκτοτε viral, έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο προβολές.

Ορισμένα από τα στοιχεία της λίστας θα σας προκαλέσουν εντύπωση, αφού διαφημίζονται ευρέως ως προϊόντα με διατροφικά οφέλη. Ας τα δούμε:

  • Αλκοόλ

Η Andrews αποφεύγει κάθε μορφή αλκοόλ, υποστηρίζοντας ότι αυξάνει τον κίνδυνο για έξι διαφορετικούς τύπους καρκίνου, μεταξύ των οποίων ο καρκίνος του ήπατος, του παχέος εντέρου και του μαστού. Όπως αναφέρει, «η κατανάλωση αλκοόλ, οποιασδήποτε ποσότητας, ξεκινά αμέσως να αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου». Έρευνες έχουν δείξει ότι σχεδόν 1 στους 25 καρκίνους στο Ηνωμένο Βασίλειο οφείλονται στην κατανάλωση αλκοόλ, που αντιστοιχεί σε περίπου 12.000 περιπτώσεις καρκίνου κάθε χρόνο.

  • Επεξεργασμένα κρέατα και αλλαντικά

Είδη όπως το πεπερόνι και τα λουκάνικα βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» της, καθώς η κατανάλωσή τους συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου. «Τα επεξεργασμένα κρέατα αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου σε οποιαδήποτε ποσότητα» αναφέρει.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων θεωρείται καρκινογόνος παράγοντας. Η ίδια προτείνει να προτιμούμε φρέσκα κρέατα ή κοτόπουλο, και να συνοδεύονται με ολικής αλέσεως ψωμί για υγιεινότερη επιλογή.

  • Σακχαρούχα ποτά και πρόσθετα σάκχαρα

Αυτά τα ποτά δεν παρέχουν θρεπτικά συστατικά και συνδέονται με την παχυσαρκία, που είναι γνωστός παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο. Μια μελέτη του American Journal of Public Health έχει δείξει ότι η κατανάλωση σακχαρούχων ποτών σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας και καρκίνου.

Επιπλέον, η προσθήκη ζάχαρης σε τρόφιμα και ποτά (όπως τσάι και καφέ) θα πρέπει να αποφεύγεται, καθώς αυτό συμβάλλει εξίσου στην αύξηση των θερμίδων και μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία. «Η ζάχαρη είναι κενές θερμίδες και δεν προσφέρει καμία θρεπτική αξία», αναφέρει η Andrews.

  • Κόκκινο κρέας

Αν και δεν αυξάνει άμεσα τον κίνδυνο καρκίνου, η κατανάλωση άνω των 500 γρ. την εβδομάδα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου. Η Andrews προτείνει περιορισμό της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος σε μία φορά την εβδομάδα και την αντικατάστασή του με κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι και θαλασσινά.

  • Καφές

Ο καφές δεν αυξάνει άμεσα τον κίνδυνο καρκίνου, αλλά η προσθήκη ζάχαρης και κρέμας μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες θερμίδες. Η Andrews προτείνει να προτιμούμε σκέτο καφέ ή με λιγότερη ζάχαρη.

  • Λευκό ψωμί και μακαρόνια

Στη θέση των παραπάνω, η Andrews συνιστά να επιλέγουμε προϊόντα ολικής άλεσης, πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Σε αυτά που επιλέγει περιλαμβάνονται το καστανό ρύζι, ζυμαρικά ολικής άλεσης, καστανό ψωμί και οι τορτίγιες ολικής άλεσης.

  • Φυτικά γάλατα

Παρά την αύξηση της δημοτικότητάς τους, η Andrews προτιμά το γάλα αγελάδας λόγω της πλούσιας θρεπτικής του αξίας και της περιεκτικότητάς του σε ασβέστιο, το οποίο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου. «Τα φυτικά γάλατα είναι ασφαλείς επιλογές, αλλά τα αποφεύγω λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνη», αναφέρει.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img