28.6 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΔηλητηριάσεις βρεφών από κανέλα – Μπαράζ ελέγχων – Νέα ανάκληση προϊόντος

Δηλητηριάσεις βρεφών από κανέλα – Μπαράζ ελέγχων – Νέα ανάκληση προϊόντος

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Χαμάς: Ζητά την εφαρμογή του σχεδίου Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Την ίδια ώρα κάτοικοι έφευγαν μαζικά από τη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, όπου αναμενόταν να εξαπολυθούν νέες χερσαίες και αεροπορικές ισραηλινές επιχειρήσεις. Το αίτημα αυτό του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος καταγράφτηκε την επομένη αεροπορικής επιδρομής σε σχολείο που θεωρείται πως συγκαταλέγεται στις πιο πολύνεκρες από την έναρξη του πολέμου, την 7η Οκτωβρίου

Οι ΗΠΑ στέλνουν και 2ο αεροπλανοφόρο στη Μ. Ανατολή – Περιμένουν ανάφλεξη;

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν διέταξε το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln να «επιταχύνει» τη μετάβασή του στη Μέση Ανατολή, καθώς η ανησυχία πως επίκειται περιφερειακή ανάφλεξη δεν πάει να εντείνεται, με φόντο τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το Πεντάγωνο. Ο στρατηγός ε.α. Όστιν έδωσε διαταγή στη δύναμη κρούσης του

Νεκρό ποντίκι σε σιρόπι σοκολάτας Hershey’s – Η απάντηση της εταιρείας

Τρία μέλη μιας οικογένειάς κατανάλωσαν το μολυσμένο σιρόπι και ένα από αυτά χρειάστηκε να λάβει ιατρική περίθαλψη. Ένα περιστατικό έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων και τα πρότυπα υγιεινής στην Ινδία. Κοινοποιώντας στο Instagram, μια οικογένεια μοιράστηκε πρόσφατα την οδυνηρή εμπειρία της αφού βρήκε ένα νεκρό ποντίκι σε ένα μπουκάλι σιρόπι

Καιρός: Ηχηρή προειδοποίηση Κολυδά – «Χρειάζεται προσοχή τα ξημερώματα»

Τιτάνια μάχη συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τον περιορισμό και την κατάσβεση της φωτιάς που σαρώνει το τελευταίο 24ωρο την βορειοανατολική Αττική. Νωρίτερα, στην ενημέρωσή του για την εξέλιξη των πυρκαγιών, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής ανέφερε, ότι δεν υπάρχει μέτωπο φωτιάς αλλά πολλές ενεργές εστίες. Την ίδια στιγμή, οι μετεωρολόγοι «κρούουν» το

Φωτιά στην Τερψιθέα Γλυφάδας: Συνελήφθησαν νεαροί που έβαλαν την πυρκαγιά

Συνελήφθησαν οι νεαροί που έβαλαν τη φωτιά στην Τερψιθέα Γλυφάδας , όπως ενημέρωσε ο δήμος Γλυφάδας. Σύμφωνα με ανάρτηση του δήμου, οι νεαροί πιάστηκαν επ' αυτοφώρω και κυνηγήθηκαν από κατοίκους. Εν συνεχεία αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν.
spot_imgspot_img

Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρχές των ΗΠΑ μετά τις δηλητηριάσεις εκατοντάδων βρεφών από κανέλα.

Μετά τις 468 δηλητηριάσεις παιδιών από την κανέλα σε παιδικό πουρέ, στις ΗΠΑ, οι αρχές συνεχίζουν τους ελέγχους σε προϊόντα κανέλας. Υπενθυμίζεται ότι στο αίμα των δηλητηριασμένων παιδιών τα περισσότερα από τα οποία ήταν κάτω από 12 μηνών,  βρέθηκε 500 φορές περισσότερος μόλυβδος από τα υψηλότερα ανεκτά επίπεδα.

blank
H Κανέλα που ανακλήθηκε στις ΗΠΑ λόγω υψηλών επιπέδων μολύβδου.

Χθες η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, FDA εξέδωσε νέα ειδοποίηση ασφαλείας προς τους καταναλωτές μετά τη διαπίστωση ότι το προϊόν αλεσμένης κανέλας El Servidor, περιέχει αυξημένα επίπεδα μολύβδου (20 ppm)και ότι η έκθεση σε αυτό το προϊόν μπορεί να είναι μη ασφαλής. Ο FDA συμβουλεύει τους καταναλωτές να πετάξουν και να μην αγοράσουν αυτό το προϊόν αλεσμένης κανέλας. Και ενώ το επίπεδο μολύβδου των 20 ppm είναι σημαντικά χαμηλότερο από τα επίπεδα μολύβδου που σχετίζονται με τον πουρέ μήλου κανέλας WanaBana και τα προϊόντα σάλτσας μήλου που ανακλήθηκαν το φθινόπωρο του 2023, τα οποία ήταν μεταξύ 2.270 και 5.110 ppm μόλυβδου στην κανέλα, ο οργανισμός θεωρεί αυτή την αλεσμένη κανέλα δεν είναι ασφαλής για κατανάλωση από όλα τα μωρά και τα μικρά παιδιά. 

Αυτή η ειδοποίηση ακολουθεί μια ευρύτερη πρωτοβουλία του FDA για τη διασφάλιση της ασφάλειας των προϊόντων αλεσμένης κανέλας. Τον Μάρτιο του 2024, η FDA εξέδωσε μια αρχική ειδοποίηση που συνιστούσε την ανάκληση πολλών προϊόντων αλεσμένης κανέλας.

Πως η κανέλα μολύνεται με μόλυβδο

Η κανέλα μπορεί να εκτεθεί στον μόλυβδο μέσω μιας ποικιλίας περιβαλλοντικών και παραγωγικών διαδικασιών. Το μολυσμένο με μόλυβδο έδαφος είναι μια κύρια πηγή έκθεσης, καθώς τα δέντρα κανέλας απορροφούν μόλυβδο μέσω των ριζών τους. Στη συνέχεια, ο μόλυβδος συσσωρεύεται στο φλοιό – το μέρος του δέντρου που συνήθως αλέθεται σε μπαχαρικό κανέλας. Ένα άλλο πιθανό σημείο έκθεσης είναι κατά την επεξεργασία και τη συσκευασία, όταν ο εξοπλισμός και τα υλικά που έχουν μολυνθεί με μόλυβδο μπορεί να μολύνουν την κανέλα.

Τα μέτρα για τον μετριασμό της έκθεσης σε μόλυβδο στην κανέλα περιλαμβάνουν την παρακολούθηση και τη μείωση των επιπέδων μολύβδου στο έδαφος, τη χρήση εξοπλισμού χωρίς μόλυβδο στην επεξεργασία και την τήρηση αυστηρών προτύπων ποιοτικού ελέγχου για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας των καταναλωτών.

Τι μπορεί να προκαλέσει η έκθεση των παιδιών σε μόλυβδο

Οι επιπτώσεις της έκθεσης σε μόλυβδο  στην υγεία είναι πιο επιβλαβείς για τα παιδιά ηλικίας κάτω των έξι ετών. Αυτός γιατί η γαστρεντερική απορρόφηση του υδατοδιαλυτού μολύβδου είναι υψηλότερη στα παιδιά (40-50%) από ότι στους ενήλικες (3-10%).  Ακόμη και τα χαμηλά επίπεδα μολύβδου έχουν συσχετιστεί με προβλήματα μάθησης και συμπεριφοράς, προβλήματα ακοής και ομιλίας και επιβράδυνση της. Αυτό μπορεί να εμφανιστεί ως πολύ χαμηλότερο IQ, μειωμένη ικανότητα προσοχής και χαμηλή απόδοση στο σχολείο. Τα παιδιά που εκτίθενται σε μεγάλες ποσότητες μολύβδου μπορεί να αναπτύξουν συμπτώματα οξείας δηλητηρίασης από μόλυβδο. Η έκθεση σε υψηλές ποσότητες μολύβδου μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλοπάθεια. Τα συμπτώματα αναπτύσσονται μετά από επανειλημμένες εκθέσεις και μπορεί να περιλαμβάνουν νωθρότητα, ευερεθιστότητα, χαμηλή διάρκεια προσοχής, επιγαστρικό άλγος, δυσκοιλιότητα, έμετο, σπασμούς, κώμα, ακόμα  και θάνατο.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img