23.4 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΔημοσιεύτηκε η δικαστική απόφαση για το τυροκομείο που προκάλεσε δύο θανάτους από...

Δημοσιεύτηκε η δικαστική απόφαση για το τυροκομείο που προκάλεσε δύο θανάτους από λιστέρια

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Συναυλία για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο: Έγινε αποδεκτό το αίτημα για ζωντανή μετάδοση

Θετικό στο αίτημα για live streaming της συναυλίας που θα διεξαχθεί αυτή την Παρασκευή (11/10) στο Καλλιμάρμαρο, ήταν το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων το οποίο έδωσε το «πράσινο φως»  σήμερα (10/10).  Αυτό σημαίνει ότι όλη η Ελλάδα θα μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν και να βιώσει την ατμόσφαιρα του κόσμου και των καλλιτεχνών

Οι ΗΠΑ επιμένουν σε όρια εμβέλειας για επιθέσεις στην Ουκρανία

με όπλα που προμηθεύονται από τη Δύση στην ρωσική καρδιά για να αποφευχθεί ο κίνδυνος κλιμάκωσης. Αυτό ανακοίνωσε υψηλόβαθμος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ την Τετάρτη. «Δεν έχουμε αλλάξει την θέση μας σε αυτό το θέμα», είπε στους δημοσιογράφους σε ειδική ενημέρωση για την κατάσταση στην Ουκρανία. Ο αξιωματούχος του Πενταγώνου κατέστησε σαφές ότι

Τεράστιες οι λιποταξίες στις τάξεις του ουκρανικού στρατού – Οι Γάλλοι δεν βρίσκουν Ουκρανούς να εκπαιδεύσουν

Συνεχίζονται οι μαζικές λιποταξίες στον ουκρανικό στρατό, γεγονός που θέτει σε αμφισβήτηση την εκπαίδευση της 155ης ουκρανικής ταξιαρχίας στη Γαλλία, δήλωσε στο TASS ο Γάλλος συνταγματάρχης εν αποστρατεία, Peer de Jong. Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ανακοίνωσε σχέδια εκπαίδευσης μιας ουκρανικής ταξιαρχίας εξοπλισμένης με όπλα γαλλικής κατασκευής. Η εφημερίδα Le Figaro επικαλούμενη στοιχεία από το Γραφείο της Γενικής

Πάτρα: Αστυνομικοί πρόλαβαν ανήλικη λίγο πριν αυτοκτονήσει

Αστυνομικοί, το απόγευμα της Πέμπτης (10/10), κατάφεραν να σώσουν μία 16χρονη στην οδό Κανακάρη Ρούφου, στην Πάτρα, η οποία προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Ειδικότερα, σύμφωνα με το tempo24.news, μία γυναίκα τηλεφώνησε στο 112 αναφέροντας ότι μια νεαρή κοπέλα, βρισκόταν σε ένα τοιχίο (πλησίον του ΕΠΑΛ) και έχει εκδηλώσει την πρόθεση να βάλει

Ανεμόπτερο-Drone “Silent Arrow” για τις Special Forces

Πρασινοσκούφηδες του 1st Special Forces Group ανακτούν ένα GD-2000 μετά την προσγείωσή του στο πεδίο δοκιμών της Γιούμα. Τον Φεβρουάριο του 2023, το 1ο Συγκρότημα Ειδικών Δυνάμεων (1st Special Forces Group – 1 SFG) δοκίμασε ένα νέο μη επανδρωμένο ανεμόπτερο εφοδιασμού που ονομάζεται GD-2000 (Glider Disposable 2.000 λίβρες). Οι Πρασινοσκούφηδες ευελπιστούν ότι το GD-2000 θα
spot_imgspot_img

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε προσωρινή διαταγή για να εμποδίσει εταιρεία της Καλιφόρνιας να παρασκευάζει και να διανέμει νοθευμένα τρόφιμα μετά το ξέσπασμα επιδημίας λιστέριας.

Το Υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ δημοσίευσε την απόφαση για το κλείσιμο του εργοστασίου που προκάλεσε πολλαπλές νοσηλείες και δυο θανάτους από λιστέρια. Πρόκειται για τα προϊόντα της Rizo Lopez Foods που βρέθηκε εκ νέου να είναι μολυσμένα με Listeria και που έχουν προκαλέσει μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2 θανάτους και 26 ασθένειες εκ των οποίων οι 23 χρειάστηκαν νοσηλεία. Τέσσερα άτομα ήταν έγκυες, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα απέβαλε.

Η Απόφαση του δικαστηρίου

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο απαγόρευσε χθες μια εταιρεία από την Καλιφόρνια να παρασκευάζει και να διανέμει νοθευμένα τρόφιμα μετά από ξέσπασμα λιστέρια που συνδέεται με πολλαπλές νοσηλείες και δύο θανάτους.

Σε μια καταγγελία που υποβλήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Καλιφόρνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίστηκαν ότι η Rizo Lopez Foods Inc., μαζί με τον πρόεδρό της, διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδιοκτήτη, Edwin Rizo, και τον οικονομικό διευθυντή, γραμματέα και συνιδιοκτήτη Tomas Rizo, παραβίασαν τον Federal Food, Drug and Cosmetic Act (FDCA) στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Modesto της Καλιφόρνια, παρασκευάζοντας και διανέμοντας νοθευμένα προϊόντα διατροφής. Η Rizo Lopez Foods παρήγαγε τυρί cotija και άλλα τυριά, γιαούρτι, κρέμα γάλακτος και άλλα τρόφιμα που πωλούνται με τις εμπορικές ονομασίες Tio Francisco, Don Francisco, Rizo Bros, Rio Grande, Food City, El Huache, La Ordena, San Carlos, Campesino, Santa Maria , Dos Ranchitos, Casa Cardenas και 365 Whole Foods Market.

Η καταγγελία υποστήριξε περαιτέρω ότι, τον Ιανουάριο, οι υγειονομικοί υπάλληλοι της πολιτείας της Χαβάης εντόπισαν Listeria monocytogenes (L. mono), το βακτηριακό παθογόνο που μπορεί να προκαλέσει λιστερίωση, στο τυρί που παρασκευάζεται από τους κατηγορούμενους. Η κυβέρνηση ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι κατά τη διάρκεια μιας επακόλουθης επιθεώρησης στις εγκαταστάσεις του κατηγορουμένου, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) βρήκε το L. mono σε δύο τοποθεσίες καθώς και διάφορες ανθυγιεινές συνθήκες. Η καταγγελία ισχυριζόταν ότι μια γενετική ανάλυση ταίριαζε το στέλεχος L. mono που συλλέχθηκε στη Χαβάη με το στέλεχος από τις εγκαταστάσεις των κατηγορουμένων, καθώς και με δείγματα L. mono από ασθενείς που είχαν αρρωστήσει ήδη από το 2014 κατά τη διάρκεια μιας χρόνιας επιδημίας λιστερίωσης. Μια έρευνα από τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων εντόπισε 26 περιπτώσεις λιστερίωσης σε 11 πολιτείες που συνδέονται με το ίδιο στέλεχος L. mono. Το CDC ανέφερε ότι 23 άτομα νοσηλεύτηκαν ως αποτέλεσμα της επιδημίας, συμπεριλαμβανομένων δύο ασθενών που πέθαναν. Τον Φεβρουάριο, ο Rizo Lopez ανακάλεσε όλα τα τυριά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγονται στις εγκαταστάσεις τους.

«Οι παραγωγοί τροφίμων έχουν σημαντική ευθύνη να διασφαλίσουν την ασφάλεια των προϊόντων τους», δήλωσε ο Αναπληρωτής Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Brian M. Boynton, επικεφαλής της Πολιτικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης. «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η FDA θα συνεχίσουν να εργάζονται στενά σε ενέργειες επιβολής κατά των παραγωγών τροφίμων που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πελατών τους».

«Οι παραγωγοί τροφίμων στην Ανατολική Περιφέρεια της Καλιφόρνια ταΐζουν το έθνος», δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Phillip A. Talbert για την Ανατολική Περιφέρεια της Καλιφόρνια. «Το γραφείο μας έχει δεσμευτεί να διασφαλίζει τη συμμόρφωση με την FDCA σε όλη την Περιφέρεια».

Οι κατηγορούμενοι συμφώνησαν να διευθετήσουν την αγωγή και να δεσμευτούν με συναινετικό διάταγμα οριστικής διαταγής. Ως μέρος του διακανονισμού, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι διέκοψαν όλες τις εργασίες που σχετίζονται με την προετοιμασία και την επεξεργασία τροφίμων. Σύμφωνα με τη μόνιμη διαταγή, οι κατηγορούμενοι πρέπει να ειδοποιήσουν τον FDA εκ των προτέρων για την επανέναρξη τέτοιων εργασιών, να συμμορφωθούν με συγκεκριμένα διορθωτικά μέτρα που ορίζονται στην εντολή και να επιτρέψουν στον FDA να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των κτιρίων, των συστημάτων υγιεινής, του εξοπλισμού, των σκευών, όλων των αντικειμένων των τροφίμων και των σχετικών αρχείων.

Ο δικαστικός εισαγγελέας David G. Crockett Jr. και ο Senior Trial Attorney James Nelson του Πολιτικού Τμήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης άσκησαν δίωξη σε αυτήν την υπόθεση, με τη βοήθεια της Assistant Chief Counsel for Enforcement Lauren Fash του Γραφείου Chief Counsel του FDA.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img