26.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΔίνουν Coca Cola σε βρέφη – Έκρηξη ασθενειών σε πόλη του Μεξικού...

Δίνουν Coca Cola σε βρέφη – Έκρηξη ασθενειών σε πόλη του Μεξικού εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Καταστροφή του κέντρου διοίκησης των ουκρανικών δυνάμεων στο Κουρσκ

Το κέντρο διοίκησης που διευθύνει τις επιχειρήσεις των ουκρανικών δυνάμεων στο Κουρσκ κατέστρεψαν οι Ρώσοι σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Γενικού Επιτελείου. Αναγνωριστικά Μη Επανδρωμένα Οχήματα και μονάδες Ηλεκτρονικού Πολέμου εντόπισαν το αρχηγείο στην πόλη Γκλούκοφ στην επαρχία του Σούμι, πλησίον των ρωσο-ουκρανικών συνόρων. Πρόκειται για το επιτελείο της επίλεκτης 47ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας. Η

Καιρός: Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες και πότε θα υποχωρήσουν

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρωινές ώρες.Στην υπόλοιπη χώρα

Προσοχή στους κεραυνούς – Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Τετάρτη 21 Αυγούστου (pic)

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται σήμερα Τετάρτη σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr). Ο σημερινός υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε: Αττική, Κύθηρα και περιοχές της Εύβοιας Αργολίδα

Ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα βάλλουν κατά θέσεων του ουκρανονάτο στο Κουρσκ, vid

🇷🇺🇺🇦 Operación de combate del helicóptero de ataque modernizado Mi-28NM de las Fuerzas Aeroespaciales Rusas en la región fronteriza de Kursk. pic.twitter.com/IrAXw4N3I2 — 𝐄𝐮𝐫𝐞𝐤𝐚 𝐍𝐞𝐰𝐬 📰💻 (@EurekaNews10) August 20, 2024 ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

Χεζμπολάχ: Εκτόξευσε μπαράζ ρουκετών εναντίον του Ισραήλ και των Υψιπέδων του Γκολάν

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι εντόπισε «περίπου 55 βλήματα» που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο εναντίον του βόρειου Ισραήλ και των κατεχόμενων Υψιπέδων του Γκολάν. «Κάποια βλήματα αναχαιτίστηκαν και άλλα έπεσαν σε μη κατοικημένες περιοχές. Δεν υπάρχουν τραυματίες», επεσήμανε ο στρατός σε ανακοίνωσή του. Νωρίτερα το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα Χεζμπολάχ είχε επισημάνει ότι
spot_imgspot_img

Η συχνότερη ασθένεια στον πληθυσμό είναι ο διαβήτης τύπου 2 – Πιστεύουν ότι το αναψυκτικό τρέφει τα καλά πνεύματα και βοηθά τους αρρώστους

Μια πολιτεία του Μεξικού, η οποία καταναλώνει περισσότερη coca – cola από οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο, αντιμετωπίζει μία «καταστροφική» υγειονομική κρίση, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Πρόκειται για την πολιτεία Τσιάπας όπου είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις ένα μπουκάλι κόκα κόλα από ό,τι καθαρό πόσιμο νερό και όπου το αναψυκτικό έχει σχεδόν την ίδια τιμή με αυτό.
Στην Τσιάπας, η συχνότερη ασθένεια στον πληθυσμό είναι ο διαβήτης τύπου 2 ενώ τα μωρά από έξι μηνών πίνουν κόκα κόλα αντί για γάλα. Ορισμένοι ντόπιοι προσεύχονται στα άδεια μπουκάλια του αναψυκτικού στους ναούς.

Ο Pascuala, ένας παραδοσιακός θεραπευτής από το El Pinar, δήλωσε στον Guardian: «Η Coca-Cola είναι γλυκιά, οπότε τα πνεύματα θα την εκτιμήσουν και έχει επίσης ορισμένες θεραπευτικές ιδιότητες».

Για δεκαετίες η Coca Cola αποτελούσε κεντρικό στοιχείο πολλών τελετουργιών – ειδικά στις κοινότητες των ιθαγενών. Οι πιο πιστοί πελάτες του αναψυκτικού στον πλανήτη, πιστεύουν ότι το αναψυκτικό τρέφει τα καλά πνεύματα και βοηθά τους αρρώστους. Μερικοί πιστεύουν ακόμη ότι βοηθά στην ευημερία ενός νοικοκυριού με προβλήματα!
Μιλώντας στη Sun, ο Dr Marcos Arana εξήγησε γιατί πολλοί πιστεύουν ότι η Coca Cola έχει θεραπευτικές δυνάμεις. «Η κόκα κόλα διατηρείται σε γυάλινα μπουκάλια που διατηρούν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αέρια. Ο τοπικός πληθυσμός πιστεύει ότι το αέριο που τους κάνει να ρεύονται έχει θεραπευτική δράση!».

Ο Δρ Αράνα δηλώνει ότι η «επιδημία» της παχυσαρκίας και του διαβήτη έχει «λάβει καταστροφικές διαστάσεις». Άλλα προβλήματα υγείας από την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης περιλαμβάνουν τη φθορά των δοντιών – η οποία είναι ευρέως διαδεδομένη μεταξύ των παιδιών.

«Το ένα τρίτο των παιδιών και των εφήβων είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Το ίδιο πρόβλημα επηρεάζει 7 στους 10 ενήλικες. Κατά μέσο όρο, κάθε Μεξικανός καταναλώνει περίπου 160 λίτρα Coca Cola το χρόνο. Πολλά μωρά, ακόμη και πριν από την ηλικία των έξι μηνών, αρχίζουν να πίνουν Coca Cola κι έτσι εθίζονται σε αυτά τα προϊόντα από πολύ νωρίς στη ζωή τους».

Με το καθαρό πόσιμο νερό να μην είναι διαθέσιμο στα σπίτια, πολλοί στρέφονται στο αναψυκτικό για ενυδάτωση. Στους περισσότερους δρόμους της πόλης, οι επισκέπτες βλέπουν παντού διάσπαρτες τις κόκκινες πινακίδες με τη διαφήμιση του αναψυκτικού.

Παρά τις προσπάθειες και τις συμβουλές των επαγγελματιών υγείας, οι ντόπιοι δυσκολεύονται να εγκαταλείψουν το ανθρακούχο ποτό, εξήγησε ο γιατρός και ιατρικός ανθρωπολόγος Jaime Paige.

Πηγή: thesun.co.uk

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img