30.1 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΔυο κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης με εννέα θύματα στο ίδιο εστιατόριο στο Χονκ...

Δυο κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης με εννέα θύματα στο ίδιο εστιατόριο στο Χονκ Κονγκ

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Εξαφανίστηκε 58χρονος από την Πιερία – Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» (φωτο)

Ένας 58χρονος εξαφανίστηκε από τη Λεπτοκαρυά Πιερίας.  Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» για την εξαφάνιση του άνδρα αναφέρει ότι στις 2 Σεπτεμβρίου, μεσημεριανές ώρες, στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς Πιερίας χάθηκαν τα ίχνη του Κωνσταντίνου Σιαμήτρα, 58 ετών. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε την Πέμπτη για την εξαφάνιση του Κωνσταντίνου Σιαμήτρα και «προχώρησε στη δημοσιοποίηση

H αξία προληπτικού ελέγχου της όρασης πριν αρχίσουν τα σχολεία – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Η οπτική λειτουργία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της υγείας και της ποιότητας ζωής των παιδιών, ενώ παίζει σημαντικό ρόλο στην σωματική, νοητική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Η όραση επηρεάζει σημαντικά τις σχολικές επιδόσεις των μαθητών, καθώς σχεδόν το 80% της μάθησης είναι οπτικοποιημένο. Τα παιδιά διαβάζουν, γράφουν, παίζουν και αλληλοεπιδρούν στο σχολείο, χρησιμοποιώντας τα μάτια

ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ: Ο “ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ”

Μια εις βάθος ανάλυση της εξελικτικής πορείας που θα μπορούσε να ακολουθήσει η Εθνοφυλακή ώστε να αποτελεί έναν “Δεύτερο Στρατό” που όχι μόνον θα εκτελεί δευτερεύουσες αποστολές αλλά και αποστολές πρώτης γραμμής μάχης, εφόσον το απαιτεί η κατάσταση. Γράφουν οι: Κωνσταντίνος Τσαγανάς-Τακαντζάς, Κωνσταντίνος Τόλιας Η Εθνοφυλακή είναι ένα στρατιωτικό σώμα το οποίο απαντάται σε μεγάλο

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: «Φθινοπωρινό σκηνικό στην χώρα από την Τρίτη» – Τι να περιμένουμε

Συνεχίζεται η καιρική αστάθεια στη χώρα μας με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις να «απειλούν» την χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο στην δυτικά και κεντροβόρεια Ελλάδα. Μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος έκανε λόγο για τη συνέχιση της καιρική αστάθειας με λίγες μπόρες στην βόρεια Ελλάδα, ενώ καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα.

Κολυδάς: Κάτω από τα κανονικά επίπεδα οι θερμοκρασίες – Πότε θα δροσίσει για τα καλά

Νέα ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά κάνει λόγο για θερμοκρασίες κάτω από τα εποχικά επίπεδα. Ο Θοδωρής Κολυδάς κάνει λόγο για καλά νέα, και σε νέα αναρτησή του αναφέρει: Μετά τα μέσα του Σεπτεμβρίου και για πρώτη φορά μετά από ένα 4μηνο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά επίπεδα.
spot_imgspot_img

Θετικοί στο βακτήριο Vibrio parahaemolyticus οι ασθενείς.

   Δυο κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης στο ίδιο κατάστημα διερευνά το Κέντρο Προστασίας Υγείας (CHP) του Υπουργείου Υγείας του Χονκ Κονγκ που επηρέασαν συνολικά 9 άτομα. Το πρώτο κρούσμα περιελάμβανε δύο άνδρες και τέσσερις γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 36 και 46 ετών, που εμφάνισαν κοιλιακό άλγος, διάρροια, ναυτία, έμετο και πυρετό περίπου 10 έως 15 ώρες μετά το δείπνο σε εστιατόριο στο Mong Kok, ενώ το άλλο περιλάμβανε έναν άνδρα και δύο γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 28 και 30 ετών, που εμφάνισαν παρόμοια συμπτώματα περίπου εννέα έως 31 ώρες μετά το δείπνο στο ίδιο εστιατόριο.

    Μεταξύ των εννέα προσβεβλημένων ατόμων, οι πέντε από αυτούς αναζήτησαν ιατρική συμβουλή, ενώ δύο από αυτούς χρειάστηκαν νοσηλεία. Το δείγμα κοπράνων ενός προσβεβλημένου ατόμου ήταν θετικό για Vibrio parahaemolyticus κατά τον εργαστηριακό έλεγχο. Όλοι οι ασθενείς είναι σε σταθερή κατάσταση. Οι αρχικές έρευνες από το CHP αποκάλυψαν ότι τα άτομα που επλήγησαν είχαν καταναλώσει το ίδιο φαγητό, που περιλάμβανε οστρακοειδή σε κονσερβοποιημένη σάλτσα θαλασσινών.

   Το προσωπικό του Κέντρου για την Ασφάλεια των Τροφίμων (CFS) του Τμήματος Υγιεινής Τροφίμων και Περιβάλλοντος πραγματοποίησε επιθεώρηση στο εστιατόριο, πήρε δείγμα τροφής για εξέταση και έδωσε εντολή στις σχετικές εγκαταστάσεις να αναστείλουν την πώληση των τροφίμων που συνδέθηκαν με τις τροφιμογενείς ασθένειες καθώς και να πραγματοποιήσουν καθαρισμό και απολύμανση των χώρων. Το CFS παρείχε επίσης εκπαίδευση υγείας σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων και την περιβαλλοντική υγιεινή στο προσωπικό των εγκαταστάσεων. Οι έρευνες του CHP και του CFS συνεχίζονται.

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img