28 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμων“Έχω ταξιδέψει σε 190 από τις 195 χώρες του κόσμου – Αυτές...

“Έχω ταξιδέψει σε 190 από τις 195 χώρες του κόσμου – Αυτές είναι οι καλύτερες κουζίνες!”

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Οι Ρώσοι κατέλαβαν ακόμα έναν οικισμό στο Ντονέτσκ, vid

🇷🇺🇺🇦Russian fighters liberated the settlement of Zavetnoye in Pokrovsk direction. – ISZ reports https://t.co/HB2mCwzVsx pic.twitter.com/yjsSOZAbMn — Zlatti71 (@Zlatti_71) August 18, 2024 ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

Στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν: Νετανιάχου και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς επέρριψαν ο μεν στο δε και αντιστρόφως την ευθύνη για την αποτυχία ως αυτό το στάδιο της προσπάθειας των μεσολαβητών να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ άρχισε νέα επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο Ισραήλ. Στην Ουάσιγκτον, ο

Πυροσβεστική: 25 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Συνολικά 25 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, από τις 25 φωτιές, οι 20 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

«Σφαλιάρα» για την επιχείρηση στο Κουρσκ! Τι παραδέχεται δυτικό δημοσίευμα δικαιώνοντας το ΕΛ

Ακόμη και μεταξύ των ειδικών που συμπαθούν την Ουκρανία, υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν η επιθετική πορεία του Κιέβου έχει κάποιο στρατιωτικό-στρατηγικό νόημα, κάτι που εξαρχής είχε αμφισβητήσει το ΕΛ! Άλλωστε, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υφίστανται μεγάλες απώλειες στην επίθεσή τους και θεωρείται απίθανο να καταφέρουν να κρατήσουν για πολύ καιρό το… κατεχόμενο ρωσικό έδαφος.

Υεμένη: Οι ΗΠΑ λένε ότι κατέστρεψαν drone των Χούθι

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι κατέστρεψαν τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα των Χούθι σε περιοχή της Υεμένης ελεγχόμενη από τους αντάρτες, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν. Το οπλικό σύστημα κρίθηκε ότι ήγειρε «άμεση απειλή για τις αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις και εμπορικά πλοία στην περιοχή», ανέφερε μέσω X χρησιμοποιώντας την τυποποιημένη φρασεολογία
spot_imgspot_img

Τι λέει όσον αφορά τη μεσογειακή κουζίνα.

   Για όσους πιστεύουν πως το να ταξιδέψεις σε όλον το κόσμο είναι ακατόρθωτο, ο Luca Pferdmenges σχεδόν το έχει κάνει μόλις στα 22 του χρόνια, αφού έχει επισκεφτεί 190 από τις 195 χώρες στον κόσμο. Ο ίδιος αποκαλύπτει μεταξύ άλλων στο MailOnline ποια χώρα αποτέλει την καλύτερη επιλογή για φαγητό και ποια τη χειρότερη. 

   Ο επαγγελματίας ζογκλέρ προηγουμένως κατέρριψε τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες, μεταξύ των οποίων έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έκανε ταχυδακτυλουργικά με 16 μπάλες με έναν παρτενέρ. Είναι επίσης ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ζογκλέρ στη Γερμανία και έχει διδάξει παιδιά να κάνουν ταχυδακτυλουργία στο Αφγανιστάν και την Ουγκάντα.

   Έχοντας ήδη επισκεφτεί κάθε χώρα της Ευρώπης, με τη Φινλανδία ολοκλήρωσε την κατάκτηση της ηπείρου πριν από δύο χρόνια, μοιράστηκε επίσης τις ευρωπαϊκές χώρες που θεωρεί τις πιο επικίνδυνες και αυτές που είναι λιγότερο αγαπημένες του. Το Βέλγιο σύμφωνα με τον ζογκλέρ είναι η χειρότερη.

   Ο Λούκα λέει: «Απλώς αισθάνομαι εξαιρετικά ανασφαλής τη νύχτα κατά τη γνώμη μου και εδώ μιλάω για τις Βρυξέλλες. Και πολλές από τις βελγικές πόλεις είναι επίσης πολύ άσχημες. Γκρι και καταθλιπτικά, ειδικά τον χειμώνα». Όταν πρόκειται για τα πιο επικίνδυνα μέρη στην Ευρώπη, παρατηρεί: «Αποφύγετε τις Βρυξέλλες τη νύχτα. Αλλά το Παρίσι, και το Λονδίνο ή η Φρανκφούρτη δεν είναι πολύ καλύτερα τη νύχτα». Ο Λούκα λέει: «Μην πηγαίνετε μόνο στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία. Υπάρχουν άλλες 40 χώρες που αξίζει να εξερευνήσετε». «Είναι εκπληκτικό το πόσο λίγη αναγνώριση έχουν μέρη όπως το Μαυροβούνιο ή η Σλοβενία. Είναι μερικές από τις πιο όμορφες χώρες στον κόσμο -και φθηνές- αλλά κανείς δεν τις επισκέπτεται ».

   Όσον αφορά το φαγητό, βαθμολογεί το Μεξικό ως την πρώτη θέση ανάμεσα σε μερικές τιμητικές αναφορές. Ο Luca εξηγεί: «Το καλύτερο για φαγητό, κατά τη γνώμη μου, είναι το Ισραήλ, για τη vegan κουζίνα του στη Μέση Ανατολή. Λίβανος, επίσης για την κουζίνα της Μέσης Ανατολής. Αιθιοπία, για το Injera [είδος ψωμιού]. Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο, για τα σούπερ μάρκετ. Μεξικό, συνολικά και όλη η μεσογειακή κουζίνα».

   Από την άλλη ο ίδιος βαθμολογεί με χαμηλότερη βαθμολογία λιγότερο πλούσια έθνη: «Φτωχές χώρες χωρίς επιλογές. Μέρη όπως η Αϊτή ή το Τσαντ. Ως vegan, οι βαλκανικές χώρες είναι επίσης χάλια όταν πρόκειται για φαγητό. «Όλα τα μικρά νησιωτικά έθνη του Ειρηνικού έχουν τα χειρότερα και πιο ανθυγιεινά τρόφιμα συνολικά, αφού όλα πρέπει να εισάγονται και τίποτα δεν παράγεται στα νησιά».

   Όσον αφορά το κόστος ζωής ο Luca αναφέρει: «Οι φθηνότερες χώρες: το Αφγανιστάν – αλλά το επισκέφτηκα πριν την εξαγορά των Ταλιμπάν. Ένα πιάτο street food ήταν 11 σεντς [9 p/12c USD]) – Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Ινδία και Νεπάλ. «Οι πιο ακριβές χώρες: Ελβετία, Ισλανδία, Νορβηγία, Ισραήλ, Νέα Ζηλανδία. Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά δεδομένα για αυτό, οι απαντήσεις μου είναι αναπόφευκτα μεροληπτικές ».

  Οι πέντε τελευταίες χώρες που δεν έχει επισκεφτεί ακόμη ο νεαρός εξερευνητής είναι η Λιβύη, το Μάλι, το Σουδάν, η Βόρεια Κορέα και το Παλάου.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img