22.4 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΕΕ: Αξιολόγηση των συστημάτων ελέγχου στις Γερμανικές γαλακτοβιομηχανίες

ΕΕ: Αξιολόγηση των συστημάτων ελέγχου στις Γερμανικές γαλακτοβιομηχανίες

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Επιδρομή της Ρωσίας με drones στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας

εξαπολύθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπου έχουν ενεργοποιηθεί μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας για να την αποκρούσουν, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα μέσω Telegram. Δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσαν πως άκουσαν αρκετές δυνατές εκρήξεις, που κατά την εκτίμησή τους οφείλονταν σε καταρρίψεις από αντιαεροπορικά συστήματα.

Καιρός – Μαρουσάκης: Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα την Τρίτη – Πού θα «χτυπήσουν»

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας που ξεκίνησε σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, χρειάζεται ετοιμότητα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας όπου αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Σύμφωνα με την ανάρτηση του μετεωρολόγου, τις επόμενες ημέρες αναμένεται

Βίντεο: Ρωσικές FAB και MLRS έπληξαν θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων στην Πετροπάβλιβκα

Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, έχει καταγράψει τη στιγμή που ρωσικές FAB και MLRS πλήττουν θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων στην Πετροπάβλιβκα. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Petropavlivka 🕰 Date: ~16.09.2024 📌 Coordinates: 00:01(49.729917,37.703615) 00:02(49.727588,37.707495) 00:17(49.730887,37.700130) 00:18(49.731621,37.700415) 👩‍🚀 Squad: 📝 Description: Russian FABs and MLRS bomb Ukrainian Armed Forces positions in… pic.twitter.com/MgHDyM0k5q — Military Summary (@MilitarySummary) September 16

Όλυμπος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης Βελγίδας ορειβάτισσας

Το βράδυ της Δευτέρας (16/9) ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση μεταφοράς τραυματισμένης αλλοδαπής ορειβάτισσας από την περιοχή κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στον Όλυμπο. Η γυναίκα, μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Πρόκειται για Βελγίδα η οποία κάλεσε στο 112 λίγο μετά τις 16:00 και ζήτησε βοήθεια. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος
spot_imgspot_img

Τα ευρήματα της Ευρωπαϊκής Γενικής Διεύθυνσης για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων στις γαλακτοβιομηχανιές της Γερμανίας.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2024 δημοσιεύτηκαν τα ευρήματα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στη Γερμανία από τη Γενική Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (GD SANTE) μεταξύ 6 και 24 Νοεμβρίου 2023.

Ο κύριος στόχος του ελέγχου ήταν να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των συστημάτων ελέγχου για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων που προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

Η εθνική νομοθεσία και οι κανονιστικές διατάξεις που εφαρμόζονται τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, ακολουθούν τις προβλεπόμενες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η οργάνωση των αρμόδιων αρχών στα ομόσπονδα κρατίδια παρέχει ένα σταθερό πλαίσιο για την πραγματοποίηση των επίσημων ελέγχων. Παράλληλα, υπάρχουν μηχανισμοί που διευκολύνουν τον συντονισμό μεταξύ των διαφορετικών κρατιδίων.

Ωστόσο, η αυτονομία των περιφερειών και των πόλεων δημιουργεί προκλήσεις στην εσωτερική εποπτεία και τον έλεγχο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι περιφερειακές αρχές δεν είχαν σαφή εικόνα για όλες τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων που απαιτούσαν έγκριση, με αποτέλεσμα να μην ελέγχονται πλήρως κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων.

Επιπλέον, μερικές επιχειρήσεις τροφίμων δεν ανέφεραν έγκαιρα τις αλλαγές στις παραγωγικές διαδικασίες τους. Σε ένα κρατίδιο, διαπιστώθηκε ότι τρεις διαφορετικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιούσαν τον ίδιο αριθμό έγκρισης, παρότι δεν βρίσκονταν στο ίδιο σημείο.

Οι έλεγχοι συμμόρφωσης στις γαλακτοκομικές εκμεταλλεύσεις πραγματοποιούνται με βάση τα ισχύοντα νομικά πρότυπα και τα ετήσια σχέδια ελέγχου, αν και οι συχνότητες ελέγχων ποικίλλουν μεταξύ των κρατιδίων. Το σύστημα ελέγχου της ποιότητας του νωπού γάλακτος όσον αφορά την καταμέτρηση κυττάρων είναι καλά οργανωμένο και παρακολουθείται επαρκώς, με τις παραβάσεις να διορθώνονται άμεσα.

Παρά την αποτελεσματική τεκμηρίωση των ετήσιων ελέγχων, υπήρξαν περιπτώσεις όπου οι έλεγχοι δεν κάλυψαν επαρκώς τα μικροβιολογικά κριτήρια και το σύστημα HACCP. Αυτή η έλλειψη βάθους περιορίζει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων και την ασφάλεια των προϊόντων.

Τέλος, η έκθεση παρέχει συγκεκριμένες συστάσεις για τη βελτίωση των ελλείψεων που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img