21.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνEFSA: Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για τα ανεκτά ανώτερα επίπεδα πρόσληψης για βιταμίνες...

EFSA: Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για τα ανεκτά ανώτερα επίπεδα πρόσληψης για βιταμίνες & βασικά μέταλλα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Αίσιο τέλος με τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από πολυώροφο κτίριο στη Λάρισα (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση 21:02) Ειδικοί διαπραγματευτές της Αστυνομίας κατάφεραν να πείσουν τον άνδρα να κατέβει από την ταράτσα που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Παπακυριαζή και Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Λάρισα και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Ειδικότερα, σύμφωνα με το larissanet.gr, έπειτα από περίπου μία ώρα διαπραγματεύσεων ο άνδρας πείστηκε να κατέβει από την ταράτσα και να

Μ. Ανατολή: Το Ισραήλ ετοιμάζει χερσαία εισβολή στον Λίβανο με τρομακτικό μήνυμα κατά του Ιράν

Όλα δείχνουν πως επίκειται χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο, καθώς η κατάσταση κλιμακώνεται όσο πρέπει, προκειμένου να προσφερθεί η κατάλληλη «λύση» με τις ΗΠΑ να παίζουν τον ρόλο του «εμπρηστή-πυροσβέστη»! Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι το Ισραήλ ενδέχεται να εξαπολύσει μια περιορισμένης κλίμακας εισβολή στον Λίβανο εντός των επόμενων ωρών. Ο ισραηλινός

ΗΠΑ: Ενδεχομένως επίκειται χερσαία εισβολή στον Λίβανο

τα ισραηλινά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στα βόρεια σύνορα της χώρας υποδηλώνουν ότι ενδεχομένως να επίκειται χερσαία εισβολή στον Λίβανο, δήλωσε πριν από λίγο αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στο Reuters υπό τον όρο να διατηρήσει την ανωνυμία του, αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με την ανάπτυξη των

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για περιορισμένης έκτασης χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο»

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (30/9) ότι το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι σκοπεύει να ξεκινήσει «περιορισμένης έκτασης» χερσαίες επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. «Μας έχουν ενημερώσει για μια σειρά επιχειρήσεων. Μέχρι στιγμής, μας έχουν πει ότι πρόκειται για περιορισμένης έκτασης επιχειρήσεις, οι οποίες εστιάζουν σε υποδομές της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα, αλλά οι

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζήτησε από τον ΟΗΕ «να διατάξει την χρήση βίας» κατά του Ισραήλ!

O Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν ζήτησε πριν λίγο από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «να διατάξει χρήση βίας» κατά του Ισραήλ, «από την στιγμή που δεν σταματά η ισραηλινή επιθετικότητα». BREAKING: TURKISH PRESIDENT ERDOGAN SAYS IF UN SECURITY COUNCIL FAILS TO STOP ISRAELI ATTACKS ON GAZA AND LEBANON IT MUST RECOMMEND USE OF FORCE pic.twitter.com/YcwWVM5jVD —
spot_imgspot_img

Ανοιχτή συζήτηση για την ασφάλεια επιλεγμένων βιταμινών και βασικών ανόργανων συστατικών, με στόχο την επικαιροποίηση των υφιστάμενων ανεκτών ανώτατων επιπέδων πρόσληψης.

Το 2021 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την EFSA να επανεξετάσει τα στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια επιλεγμένων βιταμινών και βασικών ανόργανων συστατικών και να επικαιροποιήσει τα υφιστάμενα ανεκτά ανώτατα επίπεδα πρόσληψης (UL). Η εντολή αυτή έδωσε επίσης την ευκαιρία να επανεξεταστεί το επιστημονικό πλαίσιο που εφαρμόζεται για την αξιολόγηση του κινδύνου των θρεπτικών ουσιών και να εξεταστούν οι πρόσφατες μεθοδολογικές εξελίξεις. Ως αποτέλεσμα, έχουν δημοσιευθεί οκτώ επιστημονικές γνώμες (βιταμίνη Β6, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α συμπεριλαμβανομένου β-καροτένιου, βιταμίνη D, βιταμίνη Ε, μαγγάνιο, σίδηρος και σελήνιο) και ένα έγγραφο καθοδήγησης. Οι εκτενείς αυτές εργασίες ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2024.

Στο πλαίσιο αυτό η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων διοργανώνει ανοιχτό σεμινάριο στις 14 Νοεμβρίου 2024, από τις 14:30 έως τις 17:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Τα αγγλικά θα είναι η γλώσσα της εκδήλωσης και δεν θα παρέχεται μετάφραση. Δεν υπάρχει χρέωση για συμμετοχή.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Στόχος του παρόντος διαδικτυακού σεμιναρίου είναι η ανταλλαγή των αποτελεσμάτων και των συμπερασμάτων της επιστημονικής ανασκόπησης που διεξήγαγε η EFSA. Η εκδήλωση θα παράσχει στα ενδιαφερόμενα μέρη πληροφορίες σχετικά με τις αρχές και τις μεθόδους που εφαρμόστηκαν για τις αξιολογήσεις και θα συνοψίσει τα συμπεράσματα που συνήχθησαν για καθένα από τα μικροθρεπτικά συστατικά που αξιολογήθηκαν πρόσφατα.

Ο καθορισμός μέγιστων επιτρεπόμενων ορίων (MLP) για βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που μπορούν να προστεθούν σε τρόφιμα ή συμπληρώματα διατροφής δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της EFSA και δεν θα εξεταστεί στο παρόν διαδικτυακό σεμινάριο.

Σχετικές ερωτήσεις και αιτήματα παροχής διευκρινίσεων μπορούν να υποβάλλονται μέσω του εντύπου εγγραφής έως τις 4 Νοεμβρίου 2024.

Ποιος πρέπει να παρευρεθεί;

Κάθε άτομο ή οργανισμός που ενδιαφέρεται για την επιστημονική αξιολόγηση της ασφάλειας των βιταμινών και των βασικών μετάλλων. Το περιεχόμενο του διαδικτυακού σεμιναρίου θα είναι σημαντικό για ένα ευρύ κοινό, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας τροφίμων, της ερευνητικής κοινότητας στον τομέα της διατροφής, των εθνικών αρχών και άλλων επιστημονικών φορέων αξιολόγησης κινδύνου.

Ηλεκτρονική εγγραφή

Το έντυπο εγγραφής μπορεί να βρεθεί σε αυτόν τον σύνδεσμο. Επισημαίνεται ότι η εγγραφή μπορεί να κλείσει μόλις επιτευχθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ή, το αργότερο, έως τις 11 Νοεμβρίου 2024 στις 12.00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να υποβάλουν ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου μπορούν να το πράξουν χρησιμοποιώντας ειδικό πεδίο στο έντυπο εγγραφής έως τις 4 Νοεμβρίου στις 12.00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Μετά το κλείσιμο της εγγραφής, οι πιθανοί συμμετέχοντες θα ενημερωθούν εάν έχουν επιλεγεί για συμμετοχή. Ο σύνδεσμος για σύνδεση θα αποσταλεί στους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες λίγες ημέρες πριν από την εκδήλωση.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img