32.4 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΕίναι ασφαλές να τρώτε φαγητό από delivery που έφτασε κρύο;

Είναι ασφαλές να τρώτε φαγητό από delivery που έφτασε κρύο;

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ρωσικό βλήμα Krasnopol έπληξε ουκρανικό M777 Howitzer κοντά στην Xνατίβκα (βίντεο)

Ρωσικό βλήμα Krasnopol έπληξε ουκρανικό M777 Howitzer κοντά στην Xνατίβκα. Το βλήμα Krasnopol αποτελεί έναν σπάνιο «επισκέπτη» στην πρώτη γραμμή και σπάνια αναφέρεται, παρά την αναντικατάστατη ικανότητά του να εξουδετερώνει στόχους. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Hnativka 🕰 Date: ~16.08.2024📌 Coordinates: 48.336659,37.647850👩‍🚀 Squad: 📝 Description: Russian Krasnopol destroyed M777 Howitzer of the Ukrainian Armed Forces near Hnativka.🖥

Καιρός – Βγάλτε ομπρέλες: Ριζική αλλαγή – Τι φέρνουν στην περιοχή οι μεταβολές στο ρεύμα του Κόλπου

Ανατροπή σκηνικού αναφορικά με τον καιρό θα υπάρξει τις επόμενες ώρες, με υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών και κατά τόπους καταιγίδες. Kαι σήμερα Σάββατο αναμένεται ζεστό και με ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο, αλλά από την Κυριακή υποχωρεί σταδιακά η θερμοκρασία ενώ θα εξασθενήσουν λίγο και οι βοριάδες, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Από

Φωτιά στην Αττική: Υπάρχουν ενδείξεις για δύο ταυτόχρονες εστίες πυρκαγιάς στον Βαρνάβα

Σκηνικό Αποκάλυψης άφησε πίσω της η «πύρινη λαίλαπα» που χτύπησε με αγριότητα τα βορειοανατολικά της Αττικής, με περίπου 100.000 στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη, σπίτια και επιχειρήσεις να έχουν καταστραφεί και μία γυναίκα να έχει «χάσει» τη ζωή της. Οι ανακριτικές αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος διερευνούν ήδη τις συνθήκες έναρξης της φωτιάς, ενώ εξετάζουν το

Μόλις 2 Iskander αρκούσαν για να βγάλουν νοκ άουτ 5 μονάδες Patriot! vid

Ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν μονάδες αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας «Patriot» και ένα γερμανικό IRIS-T σε δύο διαφορετικές περιοχές της Ουκρανίας, σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το βράδυ της Παρασκευής. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν στείλει απροσδιόριστο αριθμό συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία. Το πρώτο βίντεο του Υπουργείου Άμυνας (MOD) έδειξε

Μπάιντεν για Γάζα: Καμιά πλευρά να μην υπονομεύσει τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρει σε δήλωσή του πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπίνκεν μεταβαίνει στη Μέση Ανατολή προκειμένου να υπογραμμίσει πως «με τη διαφαινόμενη πλέον ολοκληρωμένη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων, κανείς στην περιοχή δεν θα πρέπει με τις ενέργειές του να υπονομεύσει αυτήν την διαδικασία». Ο αμερικανός πρόεδρος
spot_imgspot_img

Οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν.

Όλοι μας έχουμε παραγγείλει φαγητό στο σπίτι σε συνθήκες καύσωνα ή έχουμε ξεχάσει τα αποφάγια στον πάγκο της κουζίνας για λίγες ώρες χωρίς καταστροφικά αποτελέσματα και αυτό συμβαίνει επειδή τα περισσότερα τρόφιμα μπορούν να παραμείνουν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου δύο ώρες πριν αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία, σύμφωνα με το USDA.

Όταν κάνει πάρα πολλή ζέστη (όπως βιώνουμε σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας με τις υψηλές θερμοκρασίες που σπάνε ρεκόρ), οι δύο ώρες μπορούν να μειωθούν σε μία, σύμφωνα με την Dr. Ellen Schumaker, διευθύντρια ενημέρωσης του Safe Plates στο Τμήμα Γεωπονικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του North Carolina State University. Η ίδια δήλωσε: «Όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι περίπου 32°C ή υψηλότερη, έχετε μόνο περίπου μία ώρα πριν το φαγητό πρέπει να μπει στο ψυγείο για να αποφύγετε την ανάπτυξη βακτηρίων».

Τι πρέπει να κάνουν τα εστιατόρια για να φτάνουν οι παραδόσεις ζεστές;

Μια πιθανή λύση είναι να απαιτείται η παράδοση των φαγητών σε μονωμένες σακούλες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση μιας ασφαλούς θερμοκρασίας για τα τρόφιμα και να περιορίσουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Uber Eats, «Η Uber Eats έχει δεσμευτεί να βοηθά τους πελάτες να παίρνουν τα τρόφιμα που αγαπούν και συνεργαζόμαστε στενά με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας τροφίμων για να βοηθήσουμε στην ενημέρωση για ασφαλείς πρακτικές παράδοσης. Μοιραζόμαστε τακτικά πληροφορίες για την ασφάλεια των τροφίμων, όπως η διαχείριση της θερμοκρασίας και η πρόληψη της μόλυνσης, με τους διανομείς και ενθαρρύνουμε τη χρήση μονωμένων σακουλών.

Εκπρόσωπος της GrubHub σχολίασε: «Η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων είναι υψίστης σημασίας και οι οδηγοί που συνάπτουν συμβόλαιο μαζί μας υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τις κατάλληλες μονωμένες θερμές/ψυχρές σακούλες παράδοσης. Στοχεύουμε στην ταχεία και αποτελεσματική παράδοση, ώστε να περιορίσουμε το χρόνο που μεσολαβεί από τη στιγμή που η παραγγελία φεύγει από το εστιατόριο και παραδίδεται στον πελάτη».

Ασφαλής παράδοση και παραλαβή τροφίμων

Ο ασφαλής χειρισμός των παραδοθέντων τροφίμων είναι σημαντικός για όλους, αλλά ιδιαίτερα αν αγοράζετε τρόφιμα για κάποιον που είναι πιο πιθανό να πάθει τροφική δηλητηρίαση.

  • Κανονίστε την παράδοση όταν κάποιος είναι στο σπίτι, ώστε τα ευπαθή τρόφιμα, όπως κρέας, θαλασσινά, πουλερικά, αυγά ή γαλακτοκομικά, να μπορούν να αποθηκευτούν γρήγορα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη αντί να μείνουν έξω μέχρι να έρθει κάποιος στο σπίτι. Αν δεν μπορείτε να είστε εκεί αυτοπροσώπως, δείτε αν ένας γείτονας μπορεί να αποθηκεύσει τα τρόφιμα μέχρι να επιστρέψετε.
  • Λάβετε υπόψη σας τους χρόνους παράδοσης. Εάν η παράδοσή σας περιλαμβάνει ευπαθή τρόφιμα, να γνωρίζετε πόσο καιρό διατηρούνται έξω σε θερμοκρασία δωματίου. Τα ευπαθή τρόφιμα που παραμένουν έξω για περισσότερο από 2 ώρες ή 1 ώρα αν η θερμοκρασία είναι πάνω από έξω, μπορεί να σας αρρωστήσουν. Τα μικρόβια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση πολλαπλασιάζονται γρήγορα όταν τα τρόφιμα βρίσκονται στην «επικίνδυνη ζώνη».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img