27.7 C
Athens
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΈκλεισε επ’ αόριστον το εργοστάσιο αλλαντικών που ευθύνεται για 9 θανάτους από...

Έκλεισε επ’ αόριστον το εργοστάσιο αλλαντικών που ευθύνεται για 9 θανάτους από τροφική δηλητηρίαση

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Βόλος: 50χρονος «έσβησε» από ανακοπή καρδιάς στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πορταριάς

Τραγωδία σημειώθηκε στο Βόλο, καθώς ένας 50χρονος «έσβησε» από ανακοπή καρδιάς στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πορταριάς. Όπως αναφέρει τοπικό μέσο, ο άντρας κατέρρευσε την ώρα που παρακολουθούσε αγώνες καράτε. Αμέσως έσπευσε γιατρός με μηχανή του ΕΚΑΒ έγιναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς επιτυχία και όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πρόγνωση Τσατραφύλλια για αλλαγή του καιρού: «Μπόλικες βροχές μέχρι την Παρασκευή»

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού παρατηρείται με συννεφιές, μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές. Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας έκανε λόγο για «πολικό αεροχείμαρρο» που αναμένεται από την Τρίτη. «Σιγά-σιγά θα μπούμε στο Φθινόπωρο, έτσι τις επόμενες ημέρες εκτός από την πτώση της θερμοκρασίας που θα μας αναγκάσει να επιστρατεύσουμε τη ζακετούλα θα έχει και μπόλικες βροχές

Καιρός: Καλοκαίρι στη μισή χώρα, φθινόπωρο στην υπόλοιπη – Πέφτει 8 βαθμούς

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αύριο σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο έρχονται τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας εντάσεως αναμένεται να σημειωθούν σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, κυρίως στη Στερεά, στην Ήπειρο, στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, σε περιοχές των Επτανήσων, στη Μακεδονία και τη Θράκη αλλά και στα νησιά του

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Κυριακή σε 16 περιοχές – Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται αύριο Κυριακή σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr). Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγίας για αύριο Κυριακή 15/9 Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας κινδύνου 3 σε: Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της
spot_imgspot_img

Η Boar’s Head κλείνει το εργοστάσιο αλλαντικών στη Βιρτζίνια μετά από θανατηφόρο ξέσπασμα τροφικής δηλητηρίασης.

Με ένα δελτίο τύπου συγνώμης και βαθιάς λύπης, η εταιρεία κρεάτων Boar’s Head ανακοίνωσε ότι κλείνει επ’ αόριστον, το εργοστάσιο στο Jarratt της Βιρτζίνια των ΗΠΑ και διακόπτει οριστικά την παραγωγή liverwurst. . Το εργοστάσιο σταμάτησε την παραγωγή τον Ιούλιο μετά από μια θανατηφόρα επιδημία τροφικής δηλητηρίασης που συνδέθηκε με το κρέας από τις εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα προϊόντα της εταιρείας είναι η αιτία για 9 θανάτους και 57 ασθένειες καταναλωτών εκ των οποίων οι 14 χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιδημία λιστερίωσης από το 2011 στις ΗΠΑ. Το κλείσιμο του εργοστασίου θα επηρεάσει τουλάχιστον 500 εργαζόμενους. “Όλοι συμφωνούν ότι για αυτή η άνευ προηγουμένου τραγωδία δεν έφταιγε το εργατικό δυναμικό, επομένως είναι ιδιαίτερα ατυχές το γεγονός ότι το εργοστάσιο Jarratt πρέπει να κλείσει επ’ αόριστον και να αφήσει τόσους πολλούς άνδρες και γυναίκες χωρίς δουλειά”, δήλωσε εκπρόσωπος της United Food and Commercial Workers Local 400 Union, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο Boar’s Head.

blank
Το εργοστάσιο της Boar’s Head στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Η εταιρεία που μέχρι στιγμής έχει ανακαλέσει  από την αγορά 3.266 τόνους μολυσμένων αλλαντικών – 71 προϊόντα που παρήχθησαν στις 17 Ιουλίου 2024 με διάρκεια ζωής 44 ημερών, με τις επωνυμίες Boar’s Head και Old Country-, χαρακτήρισε την απόφαση να κλείσει την εγκατάσταση στο Jarratt συνετή αν και « Μας πονάει να επηρεάζουμε τα προς το ζην εκατοντάδων σκληρά εργαζόμενων υπαλλήλων». Η εταιρεία ανέφερε πως διεξήγαγε εξαντλητική έρευνα για το πώς μολύνθηκαν με Listeria monocytogenes τα προϊόντα της και δημοσιοποίησε την έκθεση του FDA με τα αποτελέσματα της επιθεώρησης που έγινε στο εργοστάσιο στις 31 Ιουλίου.

Τα ευρήματα της επιθεώρησης με δεκάδες παραβάσεις είχαν γίνει γνωστά από τα τέλη Αυγούστου. Οι επιθεωρητές του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) επισήμαναν τουλάχιστον 69 παραβιάσεις μη συμμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένης της μούχλας, και της παρουσίας εντόμων κοντά σε τρόφιμα. Οι επιθεωρητές βρήκαν μούχλα γύρω από νεροχύτες πλυσίματος χεριών που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι της εγκατάστασης όπως και σε χαλύβδινες δεξαμενές που χρησιμοποιούνταν από το εργοστάσιο. Οι επιθεωρητές βρήκαν επίσης συγκέντρωση νερού στην εγκατάσταση, συμπεριλαμβανομένης μιας λακκούβας με «πράσινο φύκι» και περιπτώσεις εντόμων κοντά στο κρέας των ντελικατέσεν. Ζωύφια βρέθηκαν επίσης και σε διάφορα σημεία του εργοστασίου όπως μυρμήγκια, καθώς και ένα σκαθάρι και μια κατσαρίδα.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ασκηθεί αγωγές και μηνύσεις από καταναλωτές που αρρώστησαν μετά την κατανάλωση των αλλαντικών της εταιρείας.

Η Boar’s Head για την αποφυγή μελλοντικών περιστατικών, ανακοίνωσε την εφαορμογή ενισχυμένων μέτρων ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν:

  • Διορισμό νέου Chief Food Safety & Quality Assurance Officer (CFSO) , ο οποίος αναφέρεται απευθείας στον Πρόεδρο του Boar’s Head. Η εταιρεία πραγματοποιεί προσλήψεις τώρα και στοχεύει να ξεκινήσει αυτό το νέο στέλεχος το συντομότερο δυνατό.
  • Ίδρυση ενός « Συμβουλίου Ασφάλειας Τροφίμων του Επικεφαλής Κάπρου » αποτελούμενο από ανεξάρτητους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον κλάδο της ασφάλειας τροφίμων , ορισμένοι από τους οποίους βοηθούν στην τρέχουσα έρευνα στις εγκαταστάσεις του Jarratt. Το Συμβούλιο Ασφάλειας Τροφίμων, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα με τις ανάγκες, θα βοηθήσει την εταιρεία να υιοθετήσει και να εφαρμόσει προγράμματα ενισχυμένης διασφάλισης ποιότητας ( QA ) και να δημιουργήσει ένα νέο πρότυπο για την ασφάλεια των τροφίμων στον κλάδο. Το συμβούλιο θα χρησιμεύσει ως σύμβουλοι του νέου Chief Food Safety Officer και της εταιρείας στο σύνολό της.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τον διορισμό των μελών του ιδρυτικού μας συμβουλίου: Δρ. David Acheson, Dr. Mindy Brashears, Dr. Martin Wiedmann και Frank Yiannas, MPH.

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img