30.5 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΕμφιαλωμένο νερό που έχει ανακληθεί λόγω ηπατικής βλάβης εξακολουθεί να πωλείται στα...

Εμφιαλωμένο νερό που έχει ανακληθεί λόγω ηπατικής βλάβης εξακολουθεί να πωλείται στα διαδίκτυο!

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Δηλητηριάσεις εκατοντάδων βρεφών από πουρέ φρούτων: Προειδοποιητική επιστολή του FDA στην Austrofood

Ο FDA εκδίδει προειδοποιητική επιστολή προς την εταιρεία παραγωγής πουρέ φρούτων κανέλας Apple που προκάλεσε εκατοντάδες δηλητηριάσεις παιδιών από μόλυβδο. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ εξέδωσε Προειδοποιητική Επιστολή προς την AUSTROFOOD SAS (Austrofood), τον κατασκευαστή πουρέ φρούτων κανέλας μήλου που ανακλήθηκαν πέρυσι και που βρέθηκαν να περιέχουν υψηλά επίπεδα μολύβδου και χρωμίου. Υπενθυμίζεται ότι

Φωτιές στην Αττική: Δύο εμπειρογνώμονες ορίστηκαν για να διερευνήσουν τα αίτια της καταστροφής

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την καταστροφική φωτιά που έκαιγε στην Αττική τις προηγούμενες ημέρες ορίστηκαν δύο ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες ορίστηκαν από την Εισαγγελία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της . Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ALPHA, η εξέλιξη αυτή έδειξε ότι η Πυροσβεστική δυσκολεύεται μέχρι στιγμής να καταλήξει σε

meteo.gr: Στους 42°C η θερμοκρασία τον Δεκαπενταύγουστο – 30 σταθμοί με θερμοκρασία πάνω από 40 °C

Στους 42 °C η θερμοκρασία τον Δεκαπενταύγουστο – 30 σταθμοί με θερμοκρασία πάνω από 40 °C Σύνταξη άρθρου: Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος Ε.Α.Α – Πεντέλη, Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024, 18:30 Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Πέμπτη 15/08 . Όπως φαίνεται στον χάρτη που ακολουθεί, η

Οσμή Β’Π.Π. στο Κουρσκ! Ουκρανοί παρουσιάστηκαν ως… Γερμανοί Ναζί – Εξοργιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Ένα βίντεο κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με κράνη ναζιστικού τύπου να κοροϊδεύουν έναν διωγμένο από το σπίτι του ηλικιωμένο χωρικό στην επαρχία Κουρσκ της Ρωσίας Το βίντεο γυρίστηκε από τους ίδιους τους στρατιώτες. Το περιστατικό φαίνεται να συνέβη πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο τα εξοργιστικά αποσπάσματα από

Οι Ουκρανοί στο Κούρσκ εφαρμόζουν τακτικές των Γερμανών SS στις Αρδέννες και μεταμφιέζονται σε… Ρώσους!

Ειδικές δυνάμεις του ουκρανικού στρατού στο Κουρσκ μεταμφιέζονται σε Ρώσους στρατιώτες και προσπαθούν να πλήξουν τις θέσεις τους ρωσικού στρατού εκ των έσω σε μία αντιγραφή της τακτικής της 1ης Μεραρχίας SS Panzer “Leibstandarte SS Adolf Hitler” στην μάχη των Αρδεννών (16 Δεκεμβρίου του 1944 με 25 Ιανουαρίου 1945)! Σε ανακοίνωση του ρωσικού Επιτελείου «Όποιος
spot_imgspot_img

Παρά τα όσα έχουν γίνει περιλαμβανομένης και αποζημίωσης ύψους 3 δισ. δολαρίων στα θύματα το επικίνδυνο νερό εξακολουθεί να πωλείται.

Το 2021 υπεβλήθησαν καταγγελίες εναντίον εταιρείας εμφιαλώσεως νερού στις ΗΠΑ, για σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία που οδήγησαν σε άμεση ανάκληση του νερού, από την Υπηρεσία Προτύπων τροφίμων της χώρας (FDA). Σύμφωνα με τον FDA το σύνολο των ασθενειών από την κατανάλωση του νερού ήταν 21 πιθανές 4 ύποπτες και ένα θάνατος.

Πρόκειται για το εμφιαλωμένο νερό της Real Water και οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν ότι το αλκαλικό τους νερό περιείχε μια τοξική χημική ουσία γνωστή ως υδραζίνη που τελικά οδήγησε σε ηπατική βλάβη. Τον περασμένο Ιούνιο δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 8 κατοίκους του Λας Βέγκας, (5 παιδιά και 3 ενήλικες) οι οποίοι υπέστησαν αιφνίδια ηπατική ανεπάρκεια μετά την κατανάλωση του ανακληθέντος νερού της εταιρείας Real Water ενώ και τον Οκτώβριο του 2023 ένορκοι επιδίκασαν αποζημίωση άνω των 228 εκατομμυρίων δολαρίων σε ενάγοντες που υπέφεραν επίσης από ηπατική ανεπάρκεια, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας μιας 69χρονης γυναίκας που πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια το 2020 και και ενός αγοριού 7 μηνών που νοσηλεύτηκε επίσης με σοβαρή ηπατική ανεπάρκεια..

Μια ομοσπονδιακή αγωγή, που διευθετήθηκε τον Ιούνιο του 2021, ισχυρίστηκε ότι το προσωπικό της Real Water δεν είχε καθαρίσει και απολυμάνει σωστά τις δεξαμενές νερού στις οποίες αναμειγνύουν επεξεργασμένο δημοτικό νερό βρύσης με συμπύκνωμα E2, οδηγώντας ενδεχομένως σε χημική και μικροβιακή μόλυνση.

Η εταιρεία διέκοψε τη λειτουργία της μετά την ανάκληση έως ότου μπορέσει να συμμορφωθεί με τα πρότυπα του FDA και μέχρι τον περασμένο Ιούνιο παρέμενε εκτός λειτουργίας. Ωστόσο, η Caliber Grocers με έδρα τη Νότια Καρολίνα εξακολουθούσε να πωλεί το νερό – διαθέσιμο σε 16,9 ουγγιές, 33,8 ουγγιές, 1,5 λίτρο και 1 γαλόνι, καθώς και σε ποικιλίες νερού καρύδας – στον ιστότοπό της. 

Το Newsweek μπόρεσε με επιτυχία να παραγγείλει το νερό και να το παραλάβει, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ύδρευσης φέρεται να μην λειτουργεί και όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) Newsweek . “Μέχρι σήμερα, 20 Ιουνίου 2024, η Real Water Inc. δεν λειτουργεί επί του παρόντος.”.

Η Caliber Grocers αυτοχαρακτηρίζεται ως «προμηθευτής βιολογικών και φυσικών προϊόντων με κέντρα διανομής στις ΗΠΑ και τον Καναδά». Το Newsweek επικοινώνησε με το παντοπωλείο μέσω email και τηλεφώνου για σχόλια.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img