33.3 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΕΟΦ: Κίνδυνος από καφέ που προωθεί την απώλεια βάρους

ΕΟΦ: Κίνδυνος από καφέ που προωθεί την απώλεια βάρους

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Παράνομοι φιλορώσοι στην Ουκρανία: Χτυπήθηκαν F-16 στο Ίβανο-Φράνκιφσκ | OPEN TV

Η Ρωσία προχώρησε σε μια γενικευμένη μετά από πολύ καιρό επίθεση στην Ουκρανία και στο Κίεβο αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως αλλαγή τακτικής ή για απάντηση στις επιθέσεις της Ουκρανίας στο Κουρσκ. ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Τεχεράνη: «Η απάντηση στο Ισραήλ θα είναι υπολογισμένη και ακριβής»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί δήλωσε στον Ιταλό ομόλογό του Αντόνιο Ταγιάνι ότι «Το Ιράν δεν επιθυμεί να αυξήσει την ένταση στη Μέση Ανατολή, αλλά ούτε και τη φοβάται». Μάλιστα πρόσθεσε πως η απάντηση της Τεχεράνης στο Ισραήλ για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια μέσα στα εδάφη της θα είναι «καθορισμένη, υπολογισμένη

Καιρός: Έρχονται μπόρες – Ποιες ώρες θα βρέξει και σε ποιες περιοχές

όσο τις ψυχρές εναέριες μάζες από την Ουκρανία όσο και την κακοκαιρία εξ Ιταλίας επιβεβαίωσε o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο της κρατικής τηλεόρασης. Επίσης ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν παρελθόν τουλάχιστον μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου και σημείωσε ότι η πιο βροχερή μέρα θα είναι η Πέμπτη. Όπως είπε χαρακτηριστικά

«Είναι τρελό αυτό»: Ουκρανός βγάζει σε ΒΙΝΤΕΟ ρωσικούς κρουζ που περνούν από πάνω του

🇷🇺🇺🇦 10 Russian missiles were filmed flying one after another This demonstrates the density of today's strikes. https://t.co/92fGteyDLX pic.twitter.com/BblcABlDZs — Lord Bebo (@MyLordBebo) August 26, 2024 ΑΠΕΜΠΕ-EPA-US AIR FORCE photo αρχείου
spot_imgspot_img

Προειδοποιήσεις ΕΟΦ για τρία συμπληρώματα διατροφής που διακινούνται μέσω διαδικτύου.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων προειδοποιεί για τρία συμπληρώματα διατροφής, τα οποία κατόπιν ενημέρωσης από τις αρχές της Ισπανίας, περιέχουν επικίνδυνες ουσίες και διακινούνται μέσω διαδικτύου.

   Ειδικότερα ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος LIPO SOLUCION, των προϊόντων SORAYA CAPSULAS, HHS KUKA CAFÉ, SORAYA SLIM COFFEE CAFE και του προϊόντος TE’ DETOX.

Το Soraya Coffee Slim σύμφωνα με την ιστοσελίδα προώθησης, συνδυάζει τη νόστιμη γεύση του καφέ δίνοντας ενέργεια και περιέχει και φυσικά συστατικά που προάγουν την απώλεια βάρους και βελτιώνουν τον μεταβολισμό.

   Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, τα παραπάνω προϊόντα περιέχουν την ουσία σιβουτραμίνη (sibutramine) χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους, η οποία μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

   Επίσης το προϊόν TE’ DETOX, εκτός από την σιβουτραμίνη βρέθηκε ότι περιέχει και σιλδεναφίλη (sildenafil), χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία του.

    H ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil) αποτελεί δραστική ουσία, η παρουσία της οποίας καθιστά το προϊόν μη εγκεκριμένο φάρμακο, ενώ συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

   Τα συγκεκριμένα σκευάσματα προωθούνται στο διαδίκτυο ως συμπληρώματα διατροφής και είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, αναφέρει ο ΕΟΦ και καλεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση αυτών.

   Υπενθυμίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας του από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img