16.1 C
Athens
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΕπαναφέρουν τον «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ» στα Σχολικά Γεύματα

Επαναφέρουν τον «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ» στα Σχολικά Γεύματα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Νερό στην Ελλάδα: Από την Κρίση στη Λύση – Αναγκαία Βήματα για ένα Βιώσιμο Μέλλον

Άρθρο της Ελισσάβετ Φελώνη, Δρ. Υδρολόγος, Διδάσκουσα ΠΑΔΑ.    Η φετινή λειψυδρία, που έπληξε σοβαρά αρκετές περιοχές της Ελλάδας, έφερε στην επιφάνεια το χρόνιο ζήτημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων. Με τις εντεινόμενες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, η ανάγκη για αναθεώρηση της στρατηγικής διαχείρισης νερού στη χώρα μας είναι επιτακτική. Εάν δεν προχωρήσουμε άμεσα σε βελτιώσεις

Ισραήλ – Ιράν: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζητούν “μέγιστη αυτοσυγκράτηση”

Υπογράμμισαν την ανάγκη να επιδειχθεί “η μέγιστη αυτοσυγκράτηση” προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση. “Τα ΗΑΕ καταδικάζουν έντονα τη στρατιωτική στοχοθέτηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και εκφράζουν τη βαθιά τους ανησυχία για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση και τις επιπτώσεις της στην περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα”, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Το υπουργείο υπογράμμισε επίσης “τη

Ιράν: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα

που εξαπέλυσε σήμερα το Ισραήλ εναντίον του Ιράν, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο Irna και η ιρανική κρατική τηλεόραση επικαλούμενη ανακοίνωση του στρατού. “Ο στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, υπερασπιζόμενος την ασφάλεια του Ιράν και τα συμφέροντα του λαού και του Ιράν, θυσίασε δύο από τους μαχητές του την ώρα που αντιμετώπιζε τα βλήματα του

Ρουμανία: Δασική πυρκαγιά στην επαρχία Μπρασόβ

Δασική πυρκαγιά ξέσπασε χθες Σάββατο σε ορεινή περιοχή της επαρχίας Μπρασόβ στην κεντρική Ρουμανία, μεταξύ των κοινοτήτων Βλαντένι και Φαγκαράς. Σύμφωνα με τη Γενική Επιθεώρηση για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης (IGSU), σχεδόν 100 πυροσβέστες και δασικοί υπάλληλοι κινητοποιήθηκαν για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν εναέρια μέσα μέχρι να πέσει το σκοτάδι.

Τροχαίο με εγκατάλειψη στη Ροδόπη: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε 32χρονη

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του κοιμητηρίου και του γηπέδου Σαπών Ροδόπης, όταν ΙΧ παρέσυρε και εγκατέλειψε μια 32χρονη.   Η αστυνομία διενεργεί έρευνα και προσπαθεί να εντοπίσει κάθε πληροφορία που μπορεί να οδηγήσει στον δράστη. Ταυτόχρονα εξετάζει οπτικό υλικό που έχει στη διάθεσή της και ζητά τη συνδρομή όποιου είδε ή
spot_imgspot_img

Ο δήμος Λαμιέων επαναφέρει την «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε» στην χορήγηση σχολικών γευμάτων στο μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο της πόλης.

Προβληματισμό και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λαμίας για την απαλλαγή της εταιρείας «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε», από τις συνέπειες της μη εκπλήρωσης παράδοσης σχολικών γευμάτων λόγω «ανωτέρας βίας» και επαναφέρει το catering στα σχολικά γεύματα του Μουσικού σχολείου της πόλης. Η σύμβαση του δήμου με την επιχείρηση catering είχε ανασταλεί  καθώς η εταιρεία δεν παρέδωσε ως όφειλε τα γεύματα στους μαθητές από τις 20 έως τις 28 Μαΐου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε απασχολήσει το Πανελλήνιο τον περασμένο Μάϊο, όταν δεκάδες μαθητές αρρώστησαν από σταφυλόκοκκο με διαρκείς εμετούς και διάρροιες μετά την κατανάλωση σχολικών γευμάτων της ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ, ενώ λίγες ημέρες αργότερα ξέσπασε φωτιά στο εργοστάσιο της εταιρείας, η οποία σύμφωνα με το πόρισμα της πυροσβεστικής ήταν από πρόθεση. Όπως αποκάλυψε το Mega, η φωτιά προκλήθηκε από ένα φορτηγό το οποίο βρισκόταν στο υπόστεγο του εργοστασίου και επεκτάθηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς, το εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν τα σχολικά γεύματα που προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση στους 63 μαθητές δημοτικών σχολείων της Λαμίας. Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι προκλήθηκε δόλιο βραχυκύκλωμα στην μπαταρία του αυτοκινήτου από άγνωστο άτομο, γεγονός που σημαίνει ότι η αιτία της φωτιάς είναι και επισήμως πλέον ο εμπρησμός.

Και ενώ ο ΟΠΕΚΑ στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα για τη διανομή των σχολικών γευμάτων αποφάσισε να σταματήσει τη σίτιση από τον συγκεκριμένο ανάδοχο «Γιαννίτσης logistics AE» και τη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής μετά τις τροφικές δηλητηριάσεις, επιβάλλοντας και πρόστιμο  331.664 ευρώ, και τον προσωρινό αποκλεισμό της εταιρείας από δημόσιες συμβάσεις προμηθειών ή υπηρεσιών για 3 χρόνια,  ο δήμος της Λαμίας μετά ψηφοφορία με (32 υπέρ 2 κατά) αποφάσισε «Να μην τύχουν εφαρμογής, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι διατάξεις του άρθρου 203 του Ν.4412/2016, περί έκπτωσης του αναδόχου, λόγω μη τήρησης των συμβατικών του υποχρεώσεων, διότι δεν συντρέχουν οι αντικειμενικοί λόγοι».

Όπως αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης, το Δημοτικό Συμβούλιο «Αποδέχεται τους λόγους ανωτέρας βίας, που επικαλέστηκε ο οικονομικός φορέας «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε», επειδή δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις, που απορρέουν από την αρ. πρωτ.: 12507/29-03-2024 (ΑΔΑΜ:24SYMV014497496) σύμβαση, που αφορά στην προμήθεια: «Προμήθεια έτοιμου φαγητού Μουσικού Σχολείου Λαμίας», κατά τις ημερομηνίες: 20,21,24,25,26,27 & 28/05/2024».

Να σημειωθεί πως και ο ΕΦΕΤ και η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, είχαν αναστείλει τη λειτουργία δραστηριότητας της εταιρείας ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε μετά την πυρκαγιά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησαν στελέχη της Πυροσβεστικής στον χώρο του εργοστασίου μετά την πυρκαγιά, εντόπισαν και κατάσχεσαν ως πειστήρια, πρώτες ύλες για την παρασκευή γευμάτων οι οποίες –σε ορισμένες περιπτώσεις– είχαν λήξει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Πάντως στον ιστότοπό της η εταιρεία εξακολουθεί να αναφέρει πως διατηρεί το “FRESH CATERING” στο οποίο παρασκευάζονται καθημερινά έτοιμα γεύματα με στόχο την κάλυψη διαφόρων κοινωνικών εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων, ομιλιών και συνεδρίων στην ευρύτερη περιοχή εντός αλλά και εκτός νομού Φθιώτιδας και πως προετοιμάζει τα γεύματα για νοσοκομεία, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. και συγκεκριμένα σε σχολεία σε περιοχές της Φθιώτιδας, της Άμφισσας, του Καρπενησίου, και του Δομοκού για το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2016 έως και σήμερα, για τα ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, για παιδικούς σταθμούς στη Λαμία, όπωςκαι για το  μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λαμίας επί σειρά ετών.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img