Συμβουλές για να αποφύγουμε τους μπελάδες με την υγεία μας
Γνωρίζατε ότι ορισμένες πρακτικές στην κουζίνα σας μπορούν να σας βάλουν σε μεγάλους μπελάδες με την υγεία σας; Βακτήρια και άλλοι μολυσματικοί παράγοντες παραμονεύουν και απειλούν εσάς, τα μέλη της οικογένειάς σας αλλά και τους καλεσμένους σας.
Πώς θα προφυλακτείτε;
Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους στην κουζίνα είναι η «διασταυρούμενη» μόλυνση από βακτήρια που μεταφέρονται από επιφάνεια σε επιφάνεια», υποστηρίζει η εμπειρογνώμονας υγείας Christine Lusita από τη Νέα Υόρκη.
«Δεν πρέπει να πλένετε κρέας ή πουλερικά καθώς το πλύσιμο μπορεί να μεταδώσει βακτήρια που υπάρχουν στο ωμό κρέας σε σκεύη, επιφάνειες και άλλα τρόφιμα. Αντίθετα, μαγειρέψτε το φαγητό από τη συσκευασία απευθείας στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα. Άλλωστε το πλύσιμο είναι ανώφελο, καθώς η ίδια η διαδικασία μαγειρέματος θα σκοτώσει τυχόν βακτήρια», συμβουλεύει η ειδικός.
Η απόψυξη κατεψυγμένου κρέατος στον πάγκο, σε θερμοκρασία δωματίου ή σε ζεστό νερό είναι «μη ασφαλείς πρακτικές απόψυξης που πρέπει να αποφεύγονται. Αντίθετα, ξεπαγώνουμε το κρέας χρησιμοποιώντας κρύο νερό», λέει η Eleonora Lahud, σεφ στο C&H Sugar, στη Φλόριντα.
Είναι επίσης σημαντικό εκτός από τα σκεύη που έχουμε χρησιμοποιήσει, να καθαρίζουμε με σαπούνι και νερό και τις σανίδες κοπής, τα σφουγγάρια κουζίνας και τα πανιά πιάτων, που συχνά φιλοξενούν βακτήρια.
Όροι Αναδημοσίευσης
*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!
Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News
Μείνετε ενημερωμένοι
Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.