23.1 C
Athens
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΕυρωπαϊκός Συναγερμός για τα αναψυκτικά της Coca Cola – Μετά την Αυστρία...

Ευρωπαϊκός Συναγερμός για τα αναψυκτικά της Coca Cola – Μετά την Αυστρία και άλλες χώρες ανακαλούν εκατομμύρια μπουκάλια

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Συνελήφθη 23χρονος στο Ρέθυμνο για διαδοχικά τροχαία, εγκατάλειψη θύματος και αρπαγή οχήματος 

Οι Αρχές του Ρεθύμνου συνέλαβαν έναν 23χρονο ο οποίος εμπλέκεται στο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε νωρίς τα ξημερώματα στους Αρμένους Ρεθύμνου με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό 60χρονου άνδρα. Συγκεκριμένα ο 23χρονος αμέσως μετά τη σύγκρουση η οποία συνέβη στο 6ο χλμ. του επαρχιακού δρόμου Ρέθυμνο-Αγία Γαλήνη, μπήκε σε αυτοκίνητο γυναίκας η οποία σταμάτησε να βοηθήσει.

Νεκροί από πλήγμα του ισραηλινού Στρατού στην Τζαμπάλια – Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στη βόρεια Γάζα

Παλαιστίνιοι γιατροί ανακοίνωσαν ότι ισραηλινό πλήγμα εναντίον σπιτιού στη Τζαμπάλια προκάλεσε τον θάνατο πολλών ανθρώπων,  καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Οι γιατροί πρόσθεσαν ότι από το νέο πλήγμα υπέστησαν ζημιές πολλά σπίτια στη Τζαμπάλια, έναν από τους οκτώ ιστορικούς καταυλισμούς προσφύγων στη Γάζα, ο

Οι πόλεμοι άλλαξαν: Στρατιές βιονικών… κατασκόπων σε μέγεθος εντόμων, vid

Για κάποιους μπορεί αυτά ακόμα να κινούνται στη σφαίρα της «συνωμοσιολογίας» ή της επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο αποτελεί μία δυστοπική πραγματικότητα, ένα μικρό τμήμα της οποίας γευόμαστε σήμερα με την ευρεία χρήση πάσης φύσεως drones όλων των μεγεθών. Από ολόκληρα μαχητικά αεροσκάφη μέχρι συσκευές στο μέγεθος μίας… ανθρώπινης τρίχας! Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παρακολουθήσουν τα

Τροχαίο δυστύχημα στην Μιχαλακοπούλου – Νεκρός 31χρονος οδηγός μηχανής

Τα ξημερώματα της Κυριακής (27/10) σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα με θύμα έναν 31χρονο άνδρα στην οδό Μιχαλακοπούλου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, η μηχανή που οδηγούσε ο 31χρονος άνδρας, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε τοίχο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Rattler 7,62×39 για την USSOCOM

H Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων ΗΠΑ (USSOCOM) έχει εκδώσει μία ειδοποίηση αναζήτησης πηγών προς την οπλοβιομηχανία με σκοπό την ανάπτυξη ενός άνω κορμού σε διαμέτρημα 7,62×39 ο οποίος θα τοποθετείται στον κάτω κορμό του όπλου αυτοπροστασίας Rattler της Sig Sauer. Μία ειδική έκδοση του Rattler έχει υιοθετηθεί από την USSOCOM ως Τυφέκιο Εφόδου Μειωμένου Ίχνους/ Όπλο
spot_imgspot_img

Η μία μετά την άλλη ευρωπαϊκές χώρες ανακαλούν αναψυκτικά της Coca Cola λόγω παρουσίας μεταλλικών θραυσμάτων.

Μετά την Αυστρία που ανακάλεσε 26 εκατομμύρια αναψυκτικά Coca-Cola, Fanta, και Sprite, ανακοινώσεις ανάκλησης εξέδωσαν επίσης η Κροατία, η Ουγγαρία και η Σλοβενία. Τα αναφερόμενα προϊόντα έχουν διάρκεια ζωής 4/2/ 2025 έως 12/4/2025 και ο λόγος της ανάκλησης είναι η πιθανή παρουσία μεταλλικών εξαρτημάτων, λόγω τεχνικού σφάλματος στην παραγωγή.

Η Coca-Cola HBC Austria GmbH ανέφερε ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι ένας πολύ περιορισμένος αριθμός φιαλών PET 0,5 λίτρων μπορεί να περιέχει μικρά κομμάτια μετάλλου λόγω τεχνικού σφάλματος στην παραγωγή. Σας συμβουλεύουμε να μην καταναλώνετε το προϊόντα λόγω πιθανού κινδύνου για την υγεία. Γι αυτόν τον λόγο και τα ανακαλούμε ως προληπτικό μέτρο σε στενή συνεργασία με τις αυστριακές αρχές».

Πρόκειται για τα αναψυκτικά FANTA ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ZERO PET 0,5L- COCA COLA ZERO PET 0,5L -COCA COLA LIGHT PET 0,5L -COCA COLA PET 0,5L -FANTA ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ PET 0,5L -SPRITE ZERO PET 0,5L -FANTA LEMON ZERO PET 0,5L -COCA COLA ZERO LEMON FIVE 0,5L -FANTA MANGO FIVE 0,5L -FANTA ZERO WTF AAI ΜΠΟΥΛ PET 0,5L -1 SPRITE FULL SUGAR PET 0,5L – FANTA ZERO EXOTIC PET 0,5L-MEZZO MIX FIVE 0,5L.

Κίνδυνος μόλυνσης τροφίμων από μεταλλικά θραύσματα

Σύμφωνα με μελέτες τα μεταλλικά κομμάτια μπορούν να εισέλθουν στην αλυσίδα επεξεργασίας λόγω της αποκόλλησης τεμαχίων του εξοπλισμού ή ως αποτέλεσμα ελαττωματικών πρακτικών σε διάφορα στάδια της αλυσίδας παραγωγής, από τον παραγωγό του πρωτογενούς τομέα έως τον τελικό καταναλωτή.

Τα ξένα σώματα που καταπίνονται συνήθως δεν προκαλούν επιπλοκές και η συντριπτική τους πλειονότητα διέρχεται από το γαστρεντερικό σωλήνα χωρίς χειρουργική βοήθεια. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα και μεταξύ 10 και 20% των περιπτώσεων μπορεί να χρειαστεί ενδοσκόπηση και το 1% από αυτές μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Έχουν μάλιστα αναφερθεί περιπτώσεις οξείας σκωληκοειδίτιδας που προκαλείται από μεταλλικά ξένα αντικείμενα.

Η μόλυνση από μέταλλα παραμένει ένας από τους πιο επικίνδυνους και δαπανηρούς κινδύνους για 
την ασφάλεια των τροφίμων. Αυτό διότι τα μέταλλα υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα στάδια της γραμμής επεξεργασίας τροφίμων. Τα γεωργικά εργαλεία, οι συσκευασίες, οι συνδετήρες και οι βίδες, τα μηχανήματα, ακόμη και η ανθρώπινη παρέμβαση μπορούν όλα να οδηγήσουν σε μόλυνση του τελικού προϊόντος. Ενώ η ίδια η βιομηχανία τροφίμων είναι μια από τις πιο ρυθμιζόμενες στον κόσμο, με πολλές διαδικασίες που εφαρμόζονται για τη διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων, τα μεταλλικά θραύσματα, ακόμη και αυτά μεγέθους μικρού, μπορούν ακόμα να αποτελέσουν σημαντική απειλή από την υγεία και την ασφάλεια του τελικού καταναλωτή. Ένας από τους φθηνότερους και πιο συνηθισμένους τρόπους αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος είναι η χρήση μαγνητικών διαχωριστών για σιδηρομαγνητικά απόβλητα. Εάν τα απόβλητα έχουν μη σιδηρομαγνητικό χαρακτήρα, οι ανιχνευτές μετάλλων είναι μια καλή εναλλακτική λύση. Ωστόσο, ανάλογα με τη σύνθεση και το σχήμα των μεταλλικών θραυσμάτων, η ανίχνευσή του μπορεί να είναι πολύ δύσκολη.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img