29.9 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΦάρμακα: Ποια χαλάνε πιο εύκολα στη ζέστη

Φάρμακα: Ποια χαλάνε πιο εύκολα στη ζέστη

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Πως οι μυκοτοξίνες απειλούν την ασφάλεια των δημητριακών – Επιστημονικά ευρήματα

Επιστήμονες εξέτασαν τα προβλήματα που δημιουργούν οι μυκοτοξίνες στον τομέα των δημητριακών στην Ιρλανδία για να βοηθήσουν στην καλύτερη προστασία των καταναλωτών. Η Ιρλανδία είναι σημαντικός παραγωγός βρώμης και κριθαριού. Ενώ ένα μέρος της παραγωγής χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή, ένα σημαντικό ποσοστό χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Ο Chris Elliott, πρώην καθηγητής Ασφάλειας Τροφίμων στο

Η Ρωσία μαζεύει δυνάμεις στο Κουρσκ! ΒΙΝΤΕΟ σοκ με Ρώσους πολίτες να αποφεύγουν πυρά και νάρκες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Παρασκευή ότι συγκεντρώνει δυνάμεις, εναντίον ουκρανικών σχηματισμών στην περιοχή Sudzha της περιοχής Kursk, στέλνοντας τανκς και άλλο βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό. «Οι δυνάμεις περιλαμβάνουν συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων BM-21 Grad, ρυμουλκούμενα πυροβόλα, άρματα μάχης που μεταφέρονται, βαρέα οχήματα, οχήματα Ural και KamAZ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του! Σύμφωνα

Τουρκία: Στηρίζει την τριμερή πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Η Τουρκία στηρίζει το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας που προωθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αίγυπτος και το Κατάρ με διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν στις 15 Αυγούστου. Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει: «Επικροτούμε τις προσπάθειες διαμεσολάβησης της Αιγύπτου, του Κατάρ και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την επίτευξη διαρκούς κατάπαυσης

FDA: Υποχρεωτική η αναγραφή των επιπλέον σακχάρων στην πρόσοψη της συσκευασίας

Ο FDA στοχεύει στους “διατροφικά αναλφάβητους” καταναλωτές ή σε εκείνους με χαμηλή διατροφική παιδεία Νέους υποχρεωτικούς κανόνες που προβλέπουν την επισήμανση των προστιθέμενων σακχάρων στην μπροστινή πλευρά της συσκευασίας (FOP), θεσπίζει ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) από τον Οκτώβριο. “Η επισήμανση στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας δεν θα κάνει πολλά από μόνη της. Οι

Καιρός: «Καμίνι» η χώρα τον Δεκαπενταύγουστο – Πότε επιστρέφουν τα 40άρια

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο (10/8) με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και
spot_imgspot_img

Οι επιπτώσεις της ζέστης στα φάρμακα και στη συντήρηση τους.

Οι καλοκαιρινοί καύσωνες εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για την υγεία: Από την αφυδάτωση και τα κυκλοφορικά προβλήματα μέχρι τη θερμική εξάντληση με ζαλάδες και πονοκεφάλους. Οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και τα άτομα που πάσχουν από διάφορες ασθένειες επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI), ένας σημαντικός αριθμός θανάτων που σχετίζονται με τη ζέστη συμβαίνει τα ζεστά καλοκαίρια. Ο αριθμός των ασθενειών αυξάνεται επίσης. Ενώ οι συμβουλές για την αντιμετώπιση της ζέστης είναι αρκετά διαδεδομένες, ο κίνδυνος που συχνά υποτιμάται είναι τα σημάδια που αφήνει στη φαρμακευτική αγωγή.

Πως να αποθηκεύσετε τα φάρμακα

Η πλειονότητα των φαρμάκων είναι απίθανο να επηρεαστεί όταν υφίστανται μικρές χρονικές περιόδους πάνω από τις συνιστώμενες θερμοκρασίες τους. Για τα περισσότερα φάρμακα η συνιστώμενη μέγιστη θερμοκρασία είναι 25°C.

Ωστόσο, πολλά φάρμακα συνοδεύονται πλέον από οδηγίες ότι μπορούν να αποθηκευτούν έως και 30°C. Τα φάρμακα αντιδρούν διαφορετικά στις υψηλές θερμοκρασίες και η ζημιά από τη θερμότητα είναι συνήθως αόρατη.

Ιδιαίτερα ευαίσθητα είναι τα φάρμακα με υγρή ή μαλακή σύσταση, όπως τα υπόθετα, οι αλοιφές, οι χυμοί, οι κρέμες, αλλά και τα έμπλαστρα και τα σπρέι με δραστική ουσία. Τα δισκία και τα δραγέτια είναι πιο ανθεκτικά, αλλά ούτε αυτά πρέπει να αποθηκεύονται πάνω από τους 25°Cγια μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Οι ειδικοί σε θέματα υγείας συνιστούν, επομένως, τα φάρμακα να αποθηκεύονται πάντα σε δροσερό μέρος, αλλά όχι πολύ κρύο, διότι τόσο η ζέστη όσο και ο παγετός μπορούν να αλλάξουν την αποτελεσματικότητά τους. Τα φάρμακα πρέπει επίσης να αποθηκεύονται σε σκοτεινό και ξηρό μέρος.

Τα φάρμακα αποθηκεύονται συνήθως είτε σε θερμοκρασία δωματίου (15 έως 25°C, είτε στο ψυγείο 2 έως 8°C). Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο φύλαξης των φαρμάκων μπορείτε να βρείτε στη συσκευασία και στο φύλλο οδηγιών χρήσης.

Η δόση των φαρμάκων πρέπει συχνά να προσαρμόζεται για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Εάν έχετε αμφιβολίες, διαβάστε προσεκτικά το φύλλο οδηγιών χρήσης και ζητήστε ιατρική συμβουλή.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img