31.5 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνFDA: Νέες δοκιμές στο γάλα υποστηρίζουν πως η παστερίωση είναι αποτελεσματική απέναντι...

FDA: Νέες δοκιμές στο γάλα υποστηρίζουν πως η παστερίωση είναι αποτελεσματική απέναντι στη γρίπη των πτηνών

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Αποστολή αυτοκτονίας η εισβολή στο Κουρσκ; Οι Ρώσοι έδωσαν αριθμούς, vid

Συνεχίζονται υπό τη μορφή… κλεφτοπόλεμου στα χωριά και τους δρόμους των συνοριακών χωριών οι μάχες στις περιοχές στις οποίες εισέβαλαν την περασμένη εβδομάδα οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Κουρσκ. Η προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ έχει σταματήσει σε ολόκληρο το τμήμα όπου επιχειρούν οι ειδικές δυνάμεις του Αχμάτ , δήλωσε στους δημοσιογράφους ο

Ρώσοι στρατιώτες κατά drone-καμικάζι, vid

Russian soldiers have shown unusual ways to destroy Ukrainian drones in recent months. pic.twitter.com/W1WGsAneR3 — S p r i n t e r (@SprinterFamily) August 17, 2024 freepik photo

Κοζάνη: Η βροχή βοήθησε το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στην Ξηρολίμνη

Η καταρρακτώδης βροχόπτωση που σημειώθηκε στην περιοχή της πυρκαγιάς στην Ξηρολίμνη Κοζάνης συνέδρασε στο έργο της Πυροσβεστικής, με αποτέλεσμα η φωτιά να σβήσει. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο όρος Σινιάτσικο πάνω από στην Τοπική Κοινότητα Ξηρολίμνης, στην περιοχή που είναι χτισμένο το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής. Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικά οχήματα, υπό τον φόβο αναζωπύρωσης.

Bίντεο: Ρωσικό Lancet καταστρέφει ουκρανικό IMR2 κοντά στην Ολεσίνα

Ρωσικό Lancet κατέστρεψε το ουκρανικό IMR2 κοντά στην Ολεσίνα. Το Lancet αναπτύχθηκε από τον όμιλο ZALA Aero, θυγατρική του ρωσικού αμυντικού γίγαντα Kalashnikov Concern. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Oleshnya 🕰 Date: ~17.08.2024📌 Coordinates: 51.121500, 35.174500👩‍🚀 Squad: 📝 Description: Russian Lancet destroys Ukrainian IMR2 near Oleshnya.🖥 id: 18082024.0746✉️source: https://t.co/ndqmiVMP6v Map: Military Summary Map… pic.twitter.com/RyxcuJGuLC — Military Summary

Αμερικανοί: Η επίθεση στο Κουρσκ σχεδιαζόταν εδώ και πάνω από ένα χρόνο

Το Κίεβο σχεδίαζε μια επίθεση τύπου εισβολής στη Ρωσία, όπως αυτή που είχε ξεκινήσει στην περιοχή του Κουρσκ εδώ και αρκετό καιρό , ανέφερε το αμερικανικό NBC, επικαλούμενο ανώνυμο ανώτερο σύμβουλο της ουκρανικής κυβέρνησης. Στις 6 Αυγούστου, η Ουκρανία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεσή της σε διεθνώς αναγνωρισμένο ρωσικό έδαφος από το ξέσπασμα της σύγκρουσης τον
spot_imgspot_img

Ο FDA έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της δεύτερης έρευνας δειγματοληψίας λιανικής πώλησης γαλακτοκομικών προϊόντων και παρείχε πληροφορίες σχετικά με την πρώτη έρευνα.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ολοκλήρωσε έναν δεύτερο γύρο δοκιμών, διαπιστώνοντας ότι το γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα που υποβάλλονται σε παστερίωση είναι ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση, επειδή η γρίπη των πτηνών (H5N1) θανατώνεται.

Ενώ η παστερίωση είναι αποτελεσματική στο να καθιστά το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα ασφαλή από τον ιό, το νωπό γάλα παραμένει ένας κίνδυνος για τους καταναλωτές.

Η δεύτερη δειγματοληπτική έρευνα συντονίστηκε με το USDA για τις αναλύσεις. Εξετάστηκαν 167 γαλακτοκομικά προϊόντα που συλλέχθηκαν σε σημεία λιανικής πώλησης για γρίπη των πτηνών υψηλής παθογονικότητας Α (H5N1).

Τα δείγματα περιλάμβαναν παστεριωμένο υγρό γάλα και προϊόντα που παρασκευάζονται από παστεριωμένο γάλα, όπως παστεριωμένα τυριά, τυρί κρέμα, βούτυρο και παγωτό. Περιελάμβαναν επίσης παλαιωμένο τυρί από νωπό γάλα, ένα προϊόν από γάλα που δεν είχε παστεριωθεί. Στα προϊόντα δεν ανιχνεύθηκε κανένας βιώσιμος ιός H5N1.

Στις 13 Αυγούστου, ο FDA ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της δεύτερης έρευνας του οργανισμού για τα γαλακτοκομικά προϊόντα λιανικής πώλησης. Τα δείγματα επεξεργάστηκαν και αναλύθηκαν από ένα εργαστήριο της USDA-Agricultural Research Services (ARS) από τις 18 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου. Και τα 167 δείγματα βρέθηκαν αρνητικά για βιώσιμο ιό H5N1.

Η δεύτερη δειγματοληπτική έρευνα του FDA εξέτασε γαλακτοκομικά προϊόντα που συλλέχθηκαν σε χώρους λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένων των παλαιωμένων τυριών από νωπό γάλα, του παστεριωμένου υγρού γάλακτος και των προϊόντων που παρασκευάζονται από παστεριωμένο γάλα, όπως τα παστεριωμένα τυριά, το τυρί κρέμα, το βούτυρο και το παγωτό.

Τα δείγματα, που συλλέχθηκαν από τρίτο μέρος, επανασυσκευάστηκαν ασηπτικά για να αφαιρεθούν τα αναγνωριστικά σήματα παραγωγής και στη συνέχεια στάλθηκαν στο USDA-ARS για εξαγωγή και ανάλυση. Το USDA ανέφερε τα αποτελέσματα στον FDA. Στα δείγματα δεν ανιχνεύθηκε κανένας βιώσιμος ιός.

Τα αποτελέσματα αυτά ενισχύουν προηγούμενες εκτιμήσεις ότι η παστερίωση στο εμπόριο αδρανοποιεί τον ιό H5N1. Το USDA ARS και ο FDA υποβάλλουν τα αποτελέσματα της έρευνας για δημοσίευση σε περιοδικό με κριτές.

Από το 2022, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναφέρει 14 ανθρώπινα κρούσματα γρίπης των πτηνών σε τρεις πολιτείες. Ωστόσο, κανείς δεν κατηγορείται για κατανάλωση γάλακτος ή γαλακτοκομικών προϊόντων. Τέσσερα συνδέθηκαν με την έκθεση σε γαλακτοπαραγωγές αγελάδες, η οποία σημειώθηκε από τον Μάρτιο. Δέκα είχαν έκθεση σε πουλερικά, τα οποία αναφέρθηκαν μεταξύ 28 Απριλίου 2022 και 25 Ιουλίου 2024.

Από την έναρξη του τρέχοντος γύρου της γρίπης των πτηνών στις αρχές του 2022, περισσότερα από 100 εκατομμύρια πτηνά έχουν χαθεί σε 48 πολιτείες. Από τον Μάρτιο, ο αριθμός των μολυσμένων κοπαδιών γαλακτοπαραγωγής έχει φτάσει τα 190 σε 13 πολιτείες, με 63 μολυσμένα κοπάδια στο Κολοράντο.

Τα συστήματα επιτήρησης της γρίπης του CDC δεν αναφέρουν ενδείξεις ασυνήθιστης δραστηριότητας γρίπης στους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης των πτηνών A(H5). Αναμένονται περισσότερα κρούσματα στα πουλερικά αυτό το φθινόπωρο, καθώς τα αποδημητικά άγρια πτηνά αρχίζουν να μεταναστεύουν.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img