26.7 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΦθόριο σε χάρτινες συσκευασίες – Σαφάρι ελέγχων στη Δανία

Φθόριο σε χάρτινες συσκευασίες – Σαφάρι ελέγχων στη Δανία

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Λίντσεϊ Γκράχαμ: «Η ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ είναι γενναία, καταπληκτική και όμορφη»!

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ χαρακτήρισε την ουκρανική εισβολή στον Κουρσκ ως «γενναία, καταπληκτική και όμορφη»! Είπε μάλιστα ότι θα ζητήσει από τον Μπάιντεν να δώσουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία όλα τα όπλα που χρειάζονται για να «κερδίσουν έναν πόλεμο που δεν μπορεί να χαθεί»! Ένα υπενθυμιστεί ότι το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έχει δηλώσει ότι

Ανάκληση βρεφικής τροφής λόγω υπερβολικών επιπέδων βιταμίνης D

Οι υψηλές δόσεις βιταμίνης D μπορούν να προκαλέσουν υπερασβεστιαιμία Η Perrigo Company plc ανακαλεί 16.500 κουτιά Premium Infant Formula με σκόνη με βάση το γάλα λόγω των επιπέδων βιταμίνης D που είναι πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο επίπεδο.  Το πρόβλημα προσδιορίστηκε μέσω ελέγχων ρουτίνας των Υγειονομικών Αρχών. Το προϊόν που ανακλήθηκε έχει ήδη πωληθεί στις πολιτείες:

Καιρός – Μαρουσάκης: Ισχυροί άνεμοι μέχρι και μετά τον Δεκαπενταύγουστο – 8 μποφόρ σε Αττική

Σημαντική επανίσχυση των ανέμων αναμένεται να καταγραφεί ακόμη και μετά τον Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ο μετεωρολόγος έκανε λόγο για 8 μποφόρ σε Αττική και Εύβοια, πράγμα που σημαίνει ότι η επαγρύπνηση των αρχών θα είναι συνεχής, την ώρα μάλιστα, που οι αναζωπυρώσεις εξακολουθούν να εκδηλώνονται στα σημεία απ' τα οποία πέρασε η

Καιρός σήμερα: «Πέφτουν» οι άνεμοι – Μέχρι 39 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος

Ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο

Φωτιές στην Αττική: Νέο 112 για Μαραθώνα – «Φωτιά σε δασική έκταση»

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες δίνουν όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην κορυφογραμμή Γραμματικού - Μαραθώνα, στον Διόνυσο, Γραμματικό, στα Βριλήσσια, στον Γέρακα, στη Ραπεντώζα και στο Χαλάνδρι. Πιο συγκεκριμένα, το 112 «ήχησε» για ακόμη μια φορά στην περιοχή του Μαραθώνα καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα για εκκένωση λόγω
spot_imgspot_img

spot_img

blank

Η Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικών και Τροφίμων εστιάζει στις ουσίες φθορίου σε χάρτινες συσκευασίες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Τους επόμενους μήνες, η Δανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θα εξετάσει προσεκτικότερα εάν οι εταιρείες που έχουν συσκευασίες από χαρτόνι και χαρτί στα ράφια τους μπορούν να τεκμηριώσουν ότι είναι απαλλαγμένες από ουσίες φθορίου.

Χαρτί γιασάντουιτς, φορμάκια για μάφιν, σακούλες για ποπ κορν μικροκυμάτων και κουτιά για κέικ είναι μερικά από τα προϊόντα στα οποία η Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικών και Τροφίμων είχε βρει σε προηγουμενες αναλύσεις φθόριο.

Το πρόβλημα είναι ότι οι ουσίες φθορίου μπορεί να είναι τόσο Ενδοκρινικοί διαταράκτες (EDC) όσο και καρκινογόνες. Επιπλέον, είναι δύσκολο να διασπαστούν στο περιβάλλον και συσσωρεύονται μέσω της τροφικής αλυσίδας, εξηγεί ο επικεφαλής της μονάδας στη Δανική Υπηρεσία Τροφίμων Henrik Dammand.

Να σημειωθεί ότι σε αναλύσεις χάρτινων συσκευασιών για τρόφιμα που διενήργησαν ερευνητές από τη Σουηδία και τις ΗΠΑ, βρέθηκαν  μεγάλες ποσότητες μη αναγνωρισμένου οργανικού φθορίου ενώ σε άλλη μελέτη ελέγχου παρουσίας φθορίου σε χάρτινες συσκευασίες Fast food, αποκαλύφθηκε ότι το 46% των χαρτιών σε επαφή με τρόφιμα και το 20% των δειγμάτων χαρτονιού περιείχαν ανιχνεύσιμο φθόριο (>16 nmol/cm2).

Ως εκ τούτου, από τώρα έως τον Δεκέμβριο, η Δανική Υπηρεσία Τροφίμων και Τροφίμων μετακινείται για να ελέγξει τους κατασκευαστές, τους χονδρεμπόρους και τους εισαγωγείς που έχουν συσκευασίες από χαρτόνι και χαρτί στα ράφια τους, για να διαπιστώσει εάν γνωρίζουν τους κανόνες και μπορούν να τεκμηριώσουν ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ουσίες φθορίου στα υλικά. Σε σχέση με την επιθεώρηση, η Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικών και Τροφίμων θα λάβει επίσης δείγματα για χημική ανάλυση στο εργαστήριο της Δανικής Κτηνιατρικής και Υπηρεσίας Τροφίμων στο Ringsted.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Cibum

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

Must read

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img

spot_img

spot_img

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img