30.8 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΓιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε το κρέας στον φούρνο μικροκυμάτων

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε το κρέας στον φούρνο μικροκυμάτων

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ο δρόμος προς την παγκόσμια κυβέρνηση! Πρόταση «βόμβα» την ώρα που όλοι περιμένουν πόλεμο

Οι λεγόμενοι διεθνιστές, με αφορμή τις αναταράξεις στον πλανήτη με επίκεντρο τις συγκρούσεις στην Ουκρανία και την Μέση Ανατολή, μεταξύ άλλων, φαίνεται ότι θέλουν να ξαναγράψουν τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μία παγκόσμια κυβέρνηση και την οικειοθελή μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού! Την 1η Αυγούστου 2024, η Λέσχη της Ρώμης και

Κούρσκ: Ουκρανικό όχημα μάχης πεζικού Marder κάνει «σκόνη» κτίριο με Ρώσους στρατιώτες (βίντεο)

Οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης πεζικού Marder, γερμανικής κατασκευής, εναντίον κτιρίου όπου βρίσκονταν Ρώσοι στρατιώτες στο μέτωπο του Κούρσκ.Το Marder φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο προπαρασκευής εφόδου για ομάδα πεζικού, προσπαθώντας να προκαλέσει σύγχυση στις ρωσικές θέσεις. German-supplied Ukrainian Marder IFV firing with its 20mm cannon at a building with Russian soldiers

Κακοκαιρία: Νύχτα αγωνίας με «κυτταρικές καταιγίδες» – Σαρώνει το χαλάζι, 60.000 κεραυνοί – αστραπές

Για ραγδαιότητα των καιρικών φαινομένων έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ενώ αποκάλυψε πως μέσα σε ένα 48ωρο είχαμε 60.000 κεραυνούς και αστραπές. Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος έπεσε στη θάλασσα, όπως επισήμανε στον Alpha. Για τις επόμενες ώρες έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, από τη Ζάκυνθο και βορειότερα, στην Ήπειρο αναμένονται έντονα φαινόμενα, προσοχή συνέστησε

Φωτιά στην Αττική: «Ακαθάριστα» τα 8 στα 10 οικόπεδα των σπιτιών που υπέστησαν ζημιές

Όπως αναφέρεται, συνολικά έγιναν 83.243 δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων και εκεί που καθαρίστηκαν, η φωτιά σταμάτησε στα όρια των οικοπέδων. Αντιθέτως, εκεί που δεν έγιναν καθαρισμοί, η φωτιά προκάλεσε ζημιές. Συνολικά 8 στις 10 κατοικίες που κρίθηκαν ακατάλληλες προς χρήση δεν είχαν δηλωθεί καθαρισμένες. Δείτε στην gallery που ακολουθεί την παρουσίαση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με

Εκρήξεις στην Πολωνία σε στρατιωτικό εξοπλισμό που προοριζόταν για την Ουκρανία

Στην Πολωνία, τρία φορτηγά φορτωμένα με στρατιωτικό εξοπλισμό που προοριζόταν για μεταφορά στην Ουκρανία κάηκαν στο δρόμο από τις στρατιωτικές αποθήκες προς μια εθνική βάση της αεροπορίας. Τα φορτηγά περιείχαν κράνη, θωράκιση και κιβώτια με όλμους. Η έκρηξη πυρομαχικών ακούστηκε από κατοίκους των γύρω περιοχών. Οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να ξεκινήσουν την κατάσβεση της φωτιάς
spot_imgspot_img

Το ωμό κατεψυγμένο κρέας είναι ευαίσθητο υλικό και απαιτεί ειδική διαχείριση για να κρατήσει την ποιότητα και τη γεύση του

Ξεχάσατε πάλι να βγάλετε το κρέας από την κατάψυξη από βραδύς και καταλήξατε στην λύση της απόψυξης στον φούρνο μικροκυμάτων; Κακώς, λένε οι ειδικοί!

Ο επιστήμονας τροφίμων Κώστας Σταθόπουλος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Abertay στο Dundee, λέει ότι η απόψυξη κατεψυγμένου κρέατος στο φούρνο μικροκυμάτων δεν ενδείκνυται, καθώς όταν ξεπαγώνετε βιαστικά το τρόφιμο, τα βακτήρια αρχίζουν να αναπαράγονται γρήγορα και το κρέας είναι πιο πιθανό να χάσει την υγρασία και επομένως να αποκτήσει πιο ξηρή γεύση.

Η λειτουργία απόψυξης (defrost) των φούρνων μικροκυμάτων ενδείκνυται για απόψυξη ήδη μαγειρεμένου φαγητού προκειμένου να έρθει σε θερμοκρασία κατανάλωσης. Ωστόσο, το ωμό κατεψυγμένο κρέας είναι ευαίσθητο υλικό και απαιτεί ειδική διαχείριση για να κρατήσει την ποιότητα και τη γεύση του. Επομένως, η ομαλή απόψυξη στο ψυγείο είναι η βέλτιστη πρακτική.

Με τη χρήση φούρνου μικροκυμάτων επιπρόσθετα, ορισμένες περιοχές του κρέατος υπερθερμαίνονται και αρχίζουν να ψήνονται, οπότε υπάρχει κίνδυνος να υπερψηθεί μέρος του κρέατος στην τελική του μορφή.

Όταν θέλουμε να ξεπαγώσουμε κρέας για να το μαγειρέψουμε, φροντίζουμε να το βγάλουμε από την κατάψυξη την προηγούμενη ημέρα ή ακόμα και δύο ημέρες νωρίτερα και να το αφήσουμε να ξεπαγώσει ομαλά μέσα σε ένα σκεύος, όπως ένα βαθύ πιάτο, στο ψυγείο. Ο τρόπος με τον οποίο ξεπαγώνει το κρέας, παίζει καθοριστικό ρόλο στη δομή του και στο πόσο ζουμερό θα είναι, όταν έρθει η ώρα να ψηθεί.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img