33.8 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΓιατί τα γυάλινα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων είναι καλύτερα από τα πλαστικά

Γιατί τα γυάλινα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων είναι καλύτερα από τα πλαστικά

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Γάζα- πολύνεκρο πλήγμα σε σχολείο: Η Άγκυρα καταγγέλλει ένα “νέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”

«Το Ισραήλ διέπραξε ένα νέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σφαγιάζοντας περισσότερους από 100 αμάχους, που είχαν βρει καταφύγιο σε ένα σχολείο», γράφει το τουρκικό υπουργείο, το οποίο καταγγέλλει «μία ακόμη φορά», τη βούληση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να «υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις για μια κατάπαυση του πυρός». «Αυτή η επίθεση δείχνει για μία ακόμη φορά ότι

Η ΕΕ “τρομοκρατημένη” από το πολύνεκρο πλήγμα εναντίον ενός σχολείου

«Τρομοκρατημένος από τις εικόνες ενός σχολείου της Γάζα που χρησιμοποιείτο ως καταφύγιο, το οποίο επλήγη από ένα ισραηλινό πλήγμα, που προκάλεσε δεκάδες θύματα μεταξύ των Παλαιστινίων. Τουλάχιστον 10 σχολεία έχουν στοχοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτές τις σφαγές», έγραψε ο Μπορέλ στο Χ. ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: epa-epa

Η Βάγκνερ έτοιμη να κτυπήσει προς την κατεύθυνση του Κιέβου: Μεγάλες ρωσικές δυνάμεις έτοιμες να μπουν στην Ουκρανία από Βορρά

Από το έδαφος της Λευκορωσίας προετοιμάζονται να ανοίξουν νέο μέτωπο οι Ρώσοι στην περιοχή των βόρειων συνόρων της Ουκρανίας, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό χερσαίων δυνάμεων, με αιχμή του δόρατος τις μονάδες βετεράνων της Βάγκνερ.  Η Λευκορωσία έχει κινητοποιήσει στρατεύματα και βαρέα οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πυραυλικών συστημάτων Polonez και Iskander, στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά

Ρομποτικό Α/Κ πυροβόλο από την Ρωσία

“Ο ρομποτικός πόλεμος είναι εδώ”! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της παρούσης είδησης. Σε μια απτή απόδειξη του ρητού “η ανάγκη είναι η μήτηρ κάθε εφεύρεσης” και ποια μεγαλύτερη ανάγκη από αυτήν που αναδύεται στον πόλεμο προχώρησε η ρωσική αμυντική βιομηχανία παρουσιάζοντας ένα ρομποτικό σύστημα αυτοκινούμενου πυροβολικού. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκε πρόσφατα σε αμυντική

Καταγγελία για ξένο σώμα σε εμφιαλωμένο νερό – Επείγουσα ανάκληση στη Γερμανία

Σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού από εμφιαλωμένο νερό. Η Γερμανική εταιρεία εμφιάλωσης “Wittenseer Quelle Mineralbrunnen GmbH”, με έδρα το Groß Wittensee (Schleswig-Holstein), ανακαλεί το μεταλλικό νερό “54°Nord STILL” στη φιάλη 0,75 λίτρων Η ανάκληση βασίζεται σε καταγγελία πελάτη ότι το μπουκάλι περιείχε ξένο σώμα. Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για την υγεία που προκαλείται από την κατανάλωση ξένων σωμάτων
spot_imgspot_img

Ειδικοί βάζουν στη “ζυγαριά” τα γυάλινα και τα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πλαστικό είναι ένα βολικό υλικό για τη μεταφορά και αποθήκευση όλων των ειδών των πραγμάτων. Αλλά αν είστε στην αγορά για νέα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων, η επένδυση σε γυάλινα δοχεία αντί για πλαστικά είναι μια καλύτερη επιλογή.

Η επιλογή γυάλινων δοχείων αποθήκευσης τροφίμων είναι ένας απλός τρόπος για να μειώσετε την εξάρτησή σας από το πλαστικό. Επιπλέον, η επιλογή αυτή μπορεί επίσης να ωφελήσει την υγεία σας (για να μην αναφέρουμε ότι ενισχύει τους στόχους σας για το ράφι του ψυγείου και σας ενθαρρύνει ακόμα και να τελειώσετε τα περισσεύματα).

Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας τροφίμων και εταιρικός διευθυντής τεχνικής κατάρτισης και συμβουλευτικής στα εργαστήρια Microbac, Trevor Craig, αναλύει πότε και γιατί είναι ιδανικό να αποθηκεύετε τα τρόφιμά σας σε γυάλινα δοχεία.

Οι λόγοι για τους οποίους τα γυάλινα δοχεία είναι ιδανικά

  • Το γυαλί δέχεται με ασφάλεια υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες

Ο Craig εξηγεί ότι το γυαλί είναι γενικά ασφαλέστερο για ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών. Σε αντίθεση με το πλαστικό, το γυαλί «μπορεί να ζεσταθεί ή να κρυώσει, να διατηρήσει το σχήμα του και να αποφύγει οποιαδήποτε διάσπαση που θα μπορούσε να διαρρεύσει βλαβερές χημικές ουσίες», όπως μοιράζεται.

Για τους λόγους αυτούς, τα γυάλινα δοχεία είναι ιδανικά για την ασφαλή, μακροχρόνια αποθήκευση τροφίμων σε καταψύκτες. Το γυαλί μπορεί επίσης να αντέξει καυτές θερμοκρασίες στο πλυντήριο πιάτων, γεγονός που μας οδηγεί στο επόμενο πλεονέκτημα.

  • Το γυαλί είναι πιο υγιεινό

Ξέρετε ότι είναι αδύνατο να βγάλετε την απόχρωση της σάλτσας μαρινάρα από τα πλαστικά σας δοχεία; Εδώ φταίει το πλαστικό, επειδή είναι πορώδες. «Το γυαλί είναι μη πορώδες, οπότε καθαρίζεται ευκολότερα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότεροι λεκέδες, αλλά και λιγότερα σημεία στα οποία μπορούν να εισχωρήσουν τρόφιμα και βακτήρια και τα οποία είναι δύσκολο να καθαριστούν», εξηγεί ο Craig.

Το πλαστικό, αντίθετα, παρουσιάζει εμπόδια στο μέτωπο της καθαριότητας. Όπως δηλώνει η Kate Reeder, η αποθήκευση τροφίμων από πλαστικό μπορεί να γίνει κυριολεκτικά έδαφος αναπαραγωγής για τη δημιουργία βακτηρίων.

«Το πλαστικό είναι ένα πορώδες υλικό, που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα έχει σούπερ μικροσκοπικές τρύπες μέσα του, οι οποίες επιτρέπουν στα σωματίδια να περάσουν και να απορροφηθούν», προειδοποίησε η ίδια. Επιπλέον, ο Craig προσθέτει ότι το πλαστικό έχει μεγαλύτερη τάση να συγκρατεί οσμές.

  • Το γυαλί έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Αν και τα γυάλινα δοχεία αποθήκευσης τροφίμων τείνουν να κοστίζουν περισσότερο από τα πλαστικά, γενικά είναι μια καλύτερη επένδυση για την ποιότητα των τροφίμων σας, την υγεία και το κόστος ανά χρήση. «Το γυαλί διαρκεί περισσότερο και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και να ανακυκλωθεί», αναφέρει ο Craig.

«Αυτό δεν συμβαίνει πάντα με το πλαστικό, καθώς μπορεί να χάσει το σχήμα του, προκαλώντας ρωγμές ή αποκόλληση κομματιών και πρέπει να απορρίπτεται πιο συχνά». Φυσικά, θα πρέπει να χειρίζεστε το γυαλί σας απαλά για να αποφύγετε το σπάσιμο.

Αν μπορείτε να το κάνετε αυτό, μπορείτε να περιμένετε να μεγιστοποιήσετε την επένδυσή σας μακροπρόθεσμα σε σύγκριση με την εναλλακτική λύση και ταυτόχρονα να έχετε καθαρότερη οικολογική συνείδηση πως δεν προσθέσατε περισσότερα πλαστικά απόβλητα στο οικοσύστημα.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img