30.7 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΓιατί το Αμερικανικό Σύστημα Τροφίμων χρειάζεται την Αγροοικολογία

Γιατί το Αμερικανικό Σύστημα Τροφίμων χρειάζεται την Αγροοικολογία

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ζαχάροβα: To Κίεβο χρησιμοποίησε δυτικούς πυραύλους για να καταστρέψει γέφυρα στο Κουρσκ, vid

πιθανόν αμερικανικής κατασκευής HIMARS, για να καταστρέψει μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ στην περιφέρεια του Κουρσκ, σκοτώνοντας εθελοντές που προσπαθούσαν να απομακρύνουν αμάχους. «Για πρώτη φορά, η περιφέρεια του Κουρσκ επλήγη από δυτικής κατασκευής εκτοξευτήρες ρουκετών, πιθανόν αμερικανικούς HIMARS», δήλωσε αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ μέσω του Telegram η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του

Το σώου τελειώνει. Δεκάδες Ουκρανοί παραδίδονται στους Ρώσους στο Κουρσκ, vid

⚡️🇺🇦Another batch of Ukrainain invaders surrender en masse to Russian troops in the Kursk region. 🤦‍♂️As predicted, Zelensky's "invasion" of Kursk was nothing more than a futile publicity stunt. pic.twitter.com/yG8Y1AOtN1 — Aussie Cossack (@aussiecossack) August 17, 2024 ΑΠΕΜΠΕ-EPA-LUSA photo

Ουκρανός στρατιώτης συμμετέχει στη λεηλασία στην ρωσική πόλη Σούντζα με καμάρι… ώσπου αιχμαλωτίζεται από τους Τσετσένους και αλλάζει το αφήγημα!

Ενώ στην αρχή ο Ουκρανός στρατιώτης πανηγύριζε που νίκησε τους Ρώσους και μπήκε στην πόλη Σούντζα, μετά αιχμαλωτίστηκε από ρωσικές δυνάμεις και άλλαξε το αφήγημα της νίκης και το έκανε αφήγημα υποταγής. Δείτε το βίντεο: Η επανεκπαίδευση 😉#UkraineRussiaWar️️ Telegram:https://t.co/GbXSsXERcz https://t.co/0WNrVa829Y pic.twitter.com/5jdNCmlluR — laralara_Z (@loraavra) August 17, 2024

Μοντέλο “κρύβει” τα εσώρουχά της σε ράφι σουπερμάρκετ με ψωμιά και προκαλεί οργή – Δείτε βίντεο

Οργή για μοντέλο που έκανε «κυνήγι θησαυρού» με τα εσώρουχά της σε αρτοποιείο σουπερμάρκετ. Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ισπανία το ιδιότυπο «κυνήγι θησαυρού» με… εσώρουχα που έκανε το μοντέλο από τη Βρετανία, Κλόε Λόπεζ η οποία έχει 177 χιλιάδες followers στο Instagram. Συνήθως κινηματογραφεί βίντεο αυτού στα οποία βγάζει το κάτω εσώρουχο και το τοποθετεί σε

Ολική μεταβολή του καιρού: Έρχεται πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες – Πού αναμένονται τα φαινόμενα

Πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ημέρες, με τα φαινόμενα να ξεκινούν την Δευτέρα στα βορειοδυτικά. Η πρόγνωση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου Από το απόγευμα της Κυριακής (18/8) αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο και στα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς. Στο Αιγαίο
spot_imgspot_img

Η άνοδος της eco-friendly γεωργίας.

Η αγροοικολογία, η επιστήμη, πρακτική και κίνημα που επιδιώκει την κοινωνική, πολιτική, οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα του παγκόσμιου συστήματος τροφίμων, κερδίζει έδαφος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα δημοσίευση στο Nature Food, το οποίο δημοσιεύτηκε υπό την ηγεσία του Dartmouth. Όπως αναφέρουν οι συν-συγγραφείς, η προσέγγιση απαιτεί συντονισμό μεταξύ επιστημόνων, αγροτών και ακτιβιστών.

«Όταν πρόκειται για βιώσιμα τρόφιμα και γεωργία, οι άνθρωποι στις ΗΠΑ τείνουν να είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με τη βιολογική γεωργία, την παραγωγή τροφίμων χωρίς συνθετικές εισροές, και την αναγεννητική γεωργία, η οποία προσπαθεί κυρίως να αποκαταστήσει την υγεία του εδάφους», λέει η επικεφαλής συγγραφέας Theresa Ong, επίκουρη καθηγήτρια περιβαλλοντικών σπουδών στο Dartmouth.

«Η αγροοικολογία είναι διαφορετική, καθώς προσπαθεί να επιτύχει τόσο την οικολογική όσο και την κοινωνική βιωσιμότητα των διατροφικών συστημάτων χωρίς να θυσιάζει το ένα για το άλλο. Δεν μπορούμε να σώσουμε τη βιοποικιλότητα και την ακεραιότητα των οικοσυστημάτων χωρίς επίσης να διατηρήσουμε τα μέσα διαβίωσης των αγροτών και να διασφαλίσουμε ότι τα διατροφικά συστήματα που δημιουργούμε θα παρέχουν τρόφιμα που έχουν πολιτισμική σημασία για τις τοπικές κοινότητες και όχι απλώς θα καλύπτουν μια ποσόστωση θερμίδων», λέει η Ong.

Οι υποστηρικτές της αγροοικολογίας λένε ότι το αμερικανικό σύστημα διατροφής κυριαρχείται από τη βιομηχανική γεωργία, η οποία χαρακτηρίζεται από τη μονοκαλλιέργεια, την εξάρτηση από αγροχημικά όπως τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα, καθώς και από την προηγμένη τεχνολογία και τα μηχανήματα που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα ορυκτά καύσιμα.

Προηγούμενες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παγκόσμια διατροφικά συστήματα -που περιλαμβάνουν την επισιτιστική ανασφάλεια, τις κρίσεις δημόσιας υγείας, την απώλεια βιοποικιλότητας και την κλιματική αλλαγή- διαιωνίζονται εν μέρει από το αμερικανικό διατροφικό σύστημα και την πολιτική επιρροή των μεγάλων παικτών του.

Εδώ και δεκαετίες, πολλοί στις ΗΠΑ και όχι μόνο, ζητούν τον μετασχηματισμό του βιομηχανικού συστήματος τροφίμων. Τα Ηνωμένα Έθνη προώθησαν την αγροοικολογία ως τον μηχανισμό για την επίτευξη αυτού του μετασχηματισμού.

Παρά την αυξανόμενη διεθνή φήμη της, η αγροοικολογία άργησε να αναγνωριστεί πέρα από τους ακαδημαϊκούς κύκλους στις ΗΠΑ.

Όμως, το προσωπικό του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ ζήτησε από τους αγροοικολόγους να συγκαλέσουν μια Σύνοδο Κορυφής για την αγροοικολογία στις ΗΠΑ το 2023, η οποία συγκέντρωσε 100 ενδιαφερόμενους φορείς του διατροφικού συστήματος για να συζητήσουν την προώθηση της έρευνας αυτού του είδους στη χώρα.

Οι συμμετέχοντες συζήτησαν την ανάγκη για δίκαιη εκπροσώπηση και υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων του διατροφικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών της γεωργίας, των φορέων αλλαγής των διατροφικών συστημάτων και των επιστημόνων, καθώς και για αυξημένη πρόσβαση σε χρηματοδότηση και ηθικές προσεγγίσεις στην έρευνα.

«Η “διατροφική κυριαρχία” -το δικαίωμα να ορίζουν, να παράγουν και να έχουν πρόσβαση σε υγιεινά τρόφιμα που είναι πολιτισμικά κατάλληλα και διατηρούν τον τρόπο ζωής των αγροτών- αποτελεί κρίσιμο στόχο της αγροοικολογίας και ορίστηκε για πρώτη φορά από τη La Vía Campesina, ένα διεθνές κίνημα αγροτών, το 1996», λέει η Ong, η οποία συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής.

Η Σύνοδος Κορυφής για την Αγροοικολογία βασίζεται στη δυναμική που αναπτύσσεται τα τελευταία 15 χρόνια, με την ίδρυση της μη κερδοσκοπικής Αμερικανικής Συμμαχίας για την Τροφική Κυριαρχία το 2010 και τη θέσπιση νόμων για την τροφική κυριαρχία σε οκτώ πολιτείες (Μέιν, Βερμόντ, Μασαχουσέτη, Τζόρτζια, Βόρεια Καρολίνα, Γιούτα, Γουαϊόμινγκ και Μοντάνα). Επιπλέον, ιδρύθηκαν ινστιτούτα αγροοικολογίας στο Πανεπιστήμιο Florida A&M το 2022 και στο Πανεπιστήμιο του Βερμόντ το 2023.

Πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά για να διασφαλιστεί ότι όλες οι φωνές εκπροσωπούνται και έχουν εξουσία λήψης αποφάσεων σε αυτόν τον χώρο, οι οποίες μπορεί να μοιράζονται πολλές από τις ίδιες αξίες και στόχους, όπως οι μεγάλοι και οι μικροί αγρότες, οι οικογενειακοί αγρότες, οι μετανάστες αγρότες, οι μαύροι και οι ιθαγενείς αγρότες και οι εργάτες γης, σύμφωνα με τους συν-συγγραφείς.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img