26.1 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΗ απάντηση της Lidl σε καταγγελία για μπλε σημάδια σε μοτσαρέλα

Η απάντηση της Lidl σε καταγγελία για μπλε σημάδια σε μοτσαρέλα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Η Ρωσία εντείνει τις προσπάθειες αύξησης του πληθυσμού: Μάχη κατά των εκτρώσεων

Οι προγεννητικές κλινικές στην πόλη Ιβάνοβο στη δυτική Ρωσία θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν τις γυναίκες από το να κάνουν έκτρωση δείχνοντάς τους μοντέλα πραγματικών εμβρύων, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η πρωτοβουλία έρχεται καθώς η Ρωσία στοχεύει να βελτιώσει το ποσοστό γεννήσεων για να τονώσει την αύξηση του πληθυσμού. Σε τρεις κλινικές της πόλης δόθηκαν «ειδικές

Βροχές και καταιγίδες θα χτυπήσουν τα Βόρεια και Κεντρικά της χώρας

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις. Οι νεφώσεις προοδευτικά στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Από τις

Ζάκυνθος: Δύο πυρκαγιές σε εξέλιξη στο νησί

Δυο φωτιές έχουν ξεσπάσει αυτή την ώρα στο νησί της Ζακύνθου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να σπεύδει άμεσα. Όπως αναφέρει το imerazante.gr, το ένα περιστατικό είναι στο σημείο «Κουά» στην περιοχή Μαχαιράδο προς Κοιλιωμένο, ενώ η άλλη εστία έχει ξεσπάσει από Λιθακιά προς Αγαλά σε δασική έκταση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στα μέτωπα επιχειρούν 30

Ειδοποίηση RASFF προς την Ελλάδα για σοβαρό κίνδυνο από σοκολατάκια

Οι αρχές της Ολλανδίας ενημέρωσαν 7 χώρες μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα για σοβαρό κίνδυνο από σοκολάτα καραμέλα. Η ενημέρωση στις ελληνικές αρχές, έγινε μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ειδοποίησης για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF) με την επισήμανση ffup ( Flagged for Follow-Up) που σημαίνει σύσταση για έλεγχο και παρακολούθηση του θέματος. Στα σοκολατάκια μετά από

Πυροσβεστική: 17 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την χώρα

Σε 17 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 14 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των
spot_imgspot_img

Τι ισχυρίζεται η Lidl για τα μπλέ σημάδια στη μοτσαρέλα.

Στα τέλη Ιουλίου, ένας αναγνώστης έστειλε ένα μήνυμα στην Ιταλική ηλεκτρονική εφημερίδα ilfattoalimentare, που δραστηριοποιείται στην ασφάλεια τροφίμων και την ανάλυση προϊόντων σχετικά με τις τιμές και τη νομοθεσία. Το μήνυμα που συνοδεύονταν από φωτογραφίες, αφορούσε μπλέ σημάδια σε μοτσαρέλα που αγόρασε από ένα κατάστημα Lidl.

«Αγαπητοί συντάκτες,

Xθες το βράδυ (25 Ιουλίου) άνοιξα μια σακούλα μοτσαρέλα Milbona χωρίς λακτόζη που αγόρασα από το κατάστημα Lidl στο Legnano το Σάββατο 20/07 με ημερομηνία λήξης 03/08 και αμέσως παρατήρησα ένα μπλε σημάδι. Για προληπτικούς λόγους δεν την έφαγα, αλλά θα ήθελα να καταλάβω τι είναι. Είναι κάτι επικίνδυνο;

ΥΓ: Φροντίζω πάντα να σέβομαι την ψυκτική αλυσίδα, όσο το δυνατόν περισσότερο, χρησιμοποιώντας θερμική σακούλα για να μεταφέρω στο σπίτι φρέσκα και κατεψυγμένα προϊόντα».

blank

Η απάντηση της Lidl

Μετά από σχεδόν 2 μήνες η Lidl απάντησε στη καταγγελία.

«Σας ευχαριστούμε για την αναφορά σας, την οποία προωθήσαμε αμέσως στον παραγωγό για να διενεργήσει τους κατάλληλους ελέγχους στην παρτίδα παραγωγής και, κατόπιν αυτού, επιθυμούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι αυτό που συνέβη, αν και σαφώς δυσάρεστο, δεν ενέχει κανένα κίνδυνο για την υγεία σας.

Ο αναφερόμενος χρωματισμός συνδέεται σίγουρα με την ανώμαλη ανάπτυξη του Pseudomonas fluorescens, ενός πανταχού παρόντος μικροοργανισμού που δεν είναι παθογόνος για τον άνθρωπο και είναι ευρέως διαδεδομένος στο έδαφος και μπορεί να υπάρχει ακόμη και στο πόσιμο νερό. Το βακτήριο αυτό αποτελεί πιθανό παράγοντα αλλοίωσης πολυάριθμων τροφίμων και, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, όταν αφήνεται σε επαφή με τον αέρα παράγει αυτόν τον χρωματισμό.

Η ανάπτυξή του ευνοείται από τις υψηλότερες θερμοκρασίες ψύξης (δηλαδή από τη διακοπή της ψυκτικής αλυσίδας), οι οποίες, λόγω της ιδιαίτερα θερμής εποχής, μπορούν εύκολα να διακυβευθούν ήδη κατά τη διάρκεια της διαδρομής από το κατάστημα στο σπίτι.

Η επαφή με τον αέρα και η διακοπή της ψυκτικής αλυσίδας είναι στην πραγματικότητα οι παράγοντες που πυροδοτούν, επομένως η σωστή συντήρηση των προϊόντων, ιδίως εκείνων που δεν καταναλώνονται με το άνοιγμα, είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για τη διατήρηση των χαρακτηριστικών τους. Επιπλέον, ελέγχθηκαν και πρόσθετα δείγματα του προϊόντος που φυλάσσονταν σε ψυκτική αποθήκη σε θερμοκρασία 4°C. Τα ανοιχτά δείγματα δεν παρουσίασαν καμία οργανοληπτική αλλοίωση».

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img