23.7 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΗ Ελλάδα ενημέρωσε τρεις χώρες για κίνδυνο δηλητηρίασης από ελληνικά μπιφτέκια κοτόπουλο

Η Ελλάδα ενημέρωσε τρεις χώρες για κίνδυνο δηλητηρίασης από ελληνικά μπιφτέκια κοτόπουλο

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Έκρηξη σε χώρο διοργάνωσης εκδηλώσεων στην Αθηνών – Σουνίου – Τοποθετήθηκε εμπρηστικός μηχανισμός

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας σημειώθηκε έκρηξη σε σε χώρο διοργάνωσης εκδηλώσεων στο 35ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί από αγνώστους σε ένα παγκάκι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η έκρηξη προκάλεσε φθορές στην περίφραξη καθώς και σε τζαμαρίες δύο παρακείμενων καταστημάτων.

Το Παρίσι θέλει να πληρώσει για τα ουκρανικά όπλα με ρωσικά χρήματα

Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει μέρος των εσόδων από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να αγοράσει όπλα για την Ουκρανία. Η κίνηση έρχεται αφότου το Κίεβο προέτρεψε το Παρίσι να επιταχύνει τις παραδόσεις όπλων. Σε απάντηση στην στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία, οι δυτικές χώρες έχουν παγώσει 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρωσικά

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας «ATENA» – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ Συγκεκριμένα, το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ αναφέρει η κακοκαιρία «ATENA», με βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο που κινείται ανατολικά επηρεάζοντας ήδη τα νησιά του Ιονίου, προβλέπεται να προκαλέσει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας μέχρι τις

Καιρός: Αντίστροφη μέτρηση για την έλευση της κακοκαιρίας «ATENA» – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, επικαιροποιείται και εξακολουθεί να ισχύει ως έχει, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ Συγκεκριμένα, το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ αναφέρει πως Το βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργήθηκε στη Δυτική Μεσόγειο, προκαλεί την κακοκαιρία "ATENA" στη Κεντρική Μεσόγειο και κινείται ανατολικά. Το σύστημα αυτό

Φωτιά: Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται σήμερα Τρίτη σε κάποιες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr). Ο σημερινός υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε: Σε περιοχές της Αττικής της Εύβοιας και
spot_imgspot_img

Τα μολυσμένα με σαλμονέλα ελληνικά μπιφτέκια εξάγονται σε Γαλλία, Κύπρο και Βουλγαρία.

Οι Ελληνικές αρχές ενημέρωσαν σήμερα μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών για επικίνδυνα τρόφιμα RASFF, τρεις χώρες για σοβαρό κίνδυνο από μπιφτέκια κοτόπουλο ελληνικής παραγωγής.

Προηγήθηκε μαζική ανάκληση στις 30 Αύγουστου όταν μετά από  διενέργεια ελέγχων από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας σε προϊόντα της εταιρείας ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΒΙ.ΚΡΕ. Α.Ε , διαπιστώθηκε πως το μπιφτέκι κοτόπουλο κατεψυγμένο ΒΙΚΡΕ είναι μολυσμένο με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας.

Το μολυσμένο προϊόν έχει ημερομηνία ανάλωσης 01/06/2025 και ημερομηνία κατάψυξης 01/06/2024 και αριθμό παρτίδας/LOT: 000-24-153-002. Τα μπιφτέκια εξάγονται σε Βουλγαρία, Κύπρο, και Γαλλία.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακές κράμπες και πυρετό εντός 12 έως 72 ωρών μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων. Κατά τα άλλα, οι υγιείς ενήλικες είναι συνήθως άρρωστοι για τέσσερις έως επτά ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η διάρροια μπορεί να είναι τόσο σοβαρή ώστε οι ασθενείς να χρειάζονται νοσηλεία.

Οι ηλικιωμένοι ενήλικες, τα παιδιά, οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι καρκινοπαθείς, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια και σοβαρές, ενίοτε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις. Ορισμένοι άνθρωποι μολύνονται χωρίς να αρρωστήσουν ή να παρουσιάσουν συμπτώματα. Ωστόσο, ενδέχεται να μεταδώσουν τις λοιμώξεις σε άλλους.

blank
blank

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img