37 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΉλιος, θάλασσα και… σαλμονέλα – Βασικές οδηγίες προστασίας από καλοκαιρινή τροφική δηλητηρίαση

Ήλιος, θάλασσα και… σαλμονέλα – Βασικές οδηγίες προστασίας από καλοκαιρινή τροφική δηλητηρίαση

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Μεσημεριανό δελτίο 16/08/2024 | OPEN TV

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία. Οι Ουκρανοί κατέλαβαν τη Σούτζα, πόλη-κλειδί σε ρωσικό έδαφος, όπως ανακοίνωσε ο Ζελένεσκι. Μετά το μεσημέρι θα επαναληφθούν για δεύτερη μέρα, οι συνομιλίες στην Ντόχα με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Με το κλίμα να παραμένει ιδιαίτερα τεταμένο

Το ουκρανονάτο χτύπησε mall γεμάτο κόσμο στο Ντονέτσκ! Συγκλονιστικά ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πύραυλοι του Κιέβου χτύπησαν κατοικημένη περιοχή στο Ντονέτσκ, εκεί όπου πουθενά κοντά δεν υπήρχε στρατιωτική υποδομή. Από τους βομβαρδισμούς των ουκρανικών δυνάμεων στο εμπορικό κέντρο Γαλακτικά υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, αναφέρουν οι επιχειρησιακές υπηρεσίες του DPR. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 2 νεκρούς και 10 τραυματίες, όλοι τους

Παίζουν τα ρέστα τους: Πύραυλοι των ΗΠΑ κατά της Κριμαίας – Νατοϊκά όπλα βρέθηκαν στο Κουρσκ, ΦΩΤΟ, vid

Τα ρέστα τους κατά του Πούτιν φαίνεται να παίζουν οι διεθνιστές της Δύσης, προκαλώντας με κάθε πιθανό τρόπο τη Ρωσία του Πούτιν. Σα να μην έφτανε η αποστολή αυτοκτονίας (λεπτομέρειες ΕΔΩ ) χιλιάδων Ουκρανών και ξένων μαχητών σε αμιγώς ρωσικά εδάφη, οι νατοϊκοί φαίνεται να διέταξαν επίθεση στη γέφυρα-«σύμβολο» της Κριμαίας. Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας

Βίντεο: Σφαγή Ουκρανών στο Κουρσκ από Ρώσους Πεζοναύτες (σκληρές εικόνες)

Ρώσοι Πεζοναύτες της 810ης Ταξιαρχίας του Στόλου της Μαύρης Θαλασσας έχουν αναλάβει την εκκαθάριση της ρωσικής περιφέρειας του Κουρσκ από τις διάσπαρτες ουκρανικές δυνάμεις. Δημοσίευσαν σχετικό βίντεο από την μάχη κατά ουκρανικής δύναμης στον οικισμό Κρεμιανόγιε, η οποία εξοντώθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά. Μάλιστα όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά ήταν εξοπλισμένοι με ΝΑΤΟϊκό οπλισμό. Όσοι επέζησαν αιχμαλωτίστηκαν. «Δείγματα μικρών

Mpox: Ποιοί ετοιμάζουν εκατομμύρια εμβόλια; Θέλουν να επεκταθούν και στα παιδιά!

Μέρες… covid φαίνεται πως θέλουν κάποιοι να ξαναζήσει ο πλανήτης. Οι εξελίξεις μόλις μέσα σε δύο 24ωρα (μετά δηλαδή τον συναγερμό του ΠΟΥ) είναι ραγδαίες. Μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία της Δανίας, που παρασκευάζει το εμβόλιο για την mpox, ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων την επέκταση της χρήσης του σκευάσματος και στους νέους
spot_imgspot_img

Οι καλοκαιρινές διακοπές παρουσιάζουν μεγάλες πιθανότητες να συνοδευτούν με τροφικές δηλητηριάσεις! Προσέχουμε για να ΜΗΝ έχουμε!

Πού πιστεύετε ότι θα είχατε περισσότερες πιθανότητες να πάθετε τροφική δηλητηρίαση ενώ βρίσκεστε σε διακοπές; Στο εξωτερικό; Στην Ινδία; Ίσως στην Αίγυπτο; Ή μήπως στην Ικαρία ή την Αντίπαρο;

Σύμφωνα με το Travel Supermarket, η Ισπανία και τα νησιά της περιλαμβάνονται στους 8 από τους 20 κορυφαίους προορισμούς διακοπών που προτιμούν οι Βρετανοί για διακοπές στο εξωτερικό. Επομένως, ταξιδεύοντας προς την ηλιόλουστη Ισπανία, πρέπει να γνωρίζουν ότι κατευθύνονται προς τη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό τροφικών δηλητηριάσεων στον κόσμο.

Ήλιος και θάλασσα

Άλλες χώρες στις δέκα πρώτες θέσεις στις οποίες είναι πιο πιθανό να πάθει ένας τουρίστας τροφική δηλητηρίαση είναι η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, η Ινδία, το Μαρόκο και η Ταϊλάνδη. Όλα αυτά τα μέρη έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό – είναι ζεστά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Και όπως γνωρίζουμε, τα βακτήρια αγαπούν να αναπαράγονται σε ζεστές συνθήκες.

Περίπου 2,1 εκατομμύρια Βρετανοί τουρίστες υπέφεραν από ασθένειες που σχετίζονται με τα τρόφιμα πέρυσι, όπως Campylobacter, Salmonella, Norovirus , E Coli 157 και Bacillus Cereus. Κανείς δεν θέλει να περάσει τις διακοπές του από τουαλέτα σε τουαλέτα ή να μείνει στο κρεβάτι, οπότε λίγη γνώση και πρόληψη μπρεί να βοηθήσει. Ακολουθούν μερικές συμβουλές όταν ταξιδεύεται για διακοπές.

Αποφύγετε το νερό

Δεν εννοούμε να μην κάνετε ντους, να κάνετε μπάνιο ή να κολυμπήσετε! Αποφύγετε όμως να πίνετε νερό που δεν είναι εμφιαλωμένο. Δεν γνωρίζουμε που μπορούμε να ανοίξουμε τη βρύση και να πίνουμε το νερό με ασφάλεια. Μην ξεχνάτε ότι ο πάγος θα μπορούσε να γίνει και από νερό βρύσης… και τα αναψυκτικά από τα μηχανήματα post mix φτιάχνονται επίσης με νερό βρύσης.

Ταπεράκι ταπεράκι!

Ακριβή η ταβέρνα πάνω στο κύμα, φωτιά και λάβρα τα σνακ στο beach bar και τα παιδιά πεινάνε σαν λύκοι. Το κλασσικό τάπερ είναι λύση αλλά θέλει προσοχή. Ξηρά τροφή και φρούτα πρέπει να είναι οι πρώτες προτιμήσεις μας για ένα σνακ στην παραλία. Ότι θέλει ψυγείο και δεν μπορούμε να διατηρήσουμε κρύο δεν το παίρνουμε για να το καταναλώσουμε στην θάλασσα!

Να είστε καχύποπτοι με τη σαλάτα

Τα συστατικά της σαλάτας, όπως τα φυλλώδη, θα μπορούσαν να μολυνθούν με βακτήρια – είτε με το πλύσιμο τους – είτε να μην πλυθούν αρκετά καλά. Επίσης, προσπαθήστε να αποφύγετε την κατανάλωση οστρακοειδών όταν βρίσκονται σε μπουφέ.

Φάτε φρούτα που μπορείτε να ξεφλουδίσετε

Τα μαλακά φρούτα, όπως οι φράουλες και τα σταφύλια, μπορεί να φαίνονται δελεαστικά, αλλά επειδή αναπτύσσονται κοντά στο έδαφος υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να μολυνθούν από μικροοργανισμούς του εδάφους και αν δεν πλυθούν σωστά να έχουν υψηλό φορτίο. Αν δεν έχετε την δυνατότητα να πλύνετε σωστά τα φρούτα σας, είναι πάντα καλύτερο να τρώτε φρούτα που μπορείτε να ξεφλουδίσετε, όπως τα σύκα, οι μπανάνες και τα μήλα.

Προσοχή στο παγωτό

Τι πιο δροσιστικό από ένα παγωτό σε ζεστό καιρό; Σε υψηλές θερμοκρασίες, πρέπει να είστε προσεκτικοί με την κατανάλωση παγωτού, ειδικά από πλανόδιους πωλητές που μπορεί να μην έχουν επαρκή ψύξη. Εάν το παγωτό αφεθεί να ξεπαγώσει και μετά να ξαναπαγώσει, είναι ένα εξαιρετικό υπόστρωμα αναπαραγωγής για βακτήρια.

Το ζεστό φαγητό να είναι ζεστό!

Εάν τρώτε ζεστό φαγητό, τότε βεβαιωθείτε ότι είναι πραγματικά ζεστό. Εάν αγοράζετε street food, το οποίο είναι συχνά νόστιμο και εντελώς αυθεντικό, φροντίστε να το αγοράζετε όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός πελατών, άρα και μεγάλη κατανάλωση. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είναι φρέσκο ​​και ότι δεν κάθεται για ώρες και προσελκύει μύγες και επιτρέπει να αναπτυχθούν βακτήρια.

Φαγητό σε μπουφέ

Πάντα να είστε προσεκτικοί με το φαγητό σε μπουφέ. Αν τα κρύα είδη δεν είναι κρύα να μην τα επιλέγεται. Γενικά το φαγητό στους μπουφέδες δεν πρέπει να μείνει έξω για περισσότερο από τέσσερις ώρες. Φροντίστε να φτάσετε νωρίς στο μπουφέ και προτιμήστε παρασκευές που γίνονται μπροστά σας στα show cooking station.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img