29.7 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΗνωμένο Βασίλειο: Ανάκληση για 19.000 σακούλες κατεψυγμένων τροφίμων που δεν θα έπρεπε...

Ηνωμένο Βασίλειο: Ανάκληση για 19.000 σακούλες κατεψυγμένων τροφίμων που δεν θα έπρεπε ποτέ να έχουν πωληθεί

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Γλυκαντικό που βρίσκεται σε παγωτά, κέικ, καραμέλες, μπισκότα, τσίχλες συνδέεται με καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά

Νέα έρευνα τη συνδέει άμεσα με δημιουργία θρόμβων στο αίμα Υπάρχουν πολλά τεχνητά γλυκαντικά για όσους θέλουν λιγότερη ζάχαρη στη διατροφή τους, αλλά ένα, συγκεκριμένα, έχει τραβήξει μεγάλη προσοχή τον τελευταίο καιρό — και όχι για καλό λόγο. Ονομάζεται ερυθριτόλη και έχει συνδεθεί με τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα. Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό 

Ιωάννινα: Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Δρυμάδες Πωγωνίου και Πλαγιά Κόνιτσας

Δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα στους Δρυμάδες Πωγωνίου και στην Πλαγιά Κόνιτσας βρίσκονται σε εξέλιξη. Με επίγεια και εναέρια μέσα οι άνδρες της πυροσβεστικής μάχονται με τις φλόγες για την κατάσβεση τους. Πιο συγκεκριμένα, ο οικισμός στους Δρυμάδες Πωγωνίου, το μικρό ακριτικό χωριό δεν απειλείται καθώς η φωτιά καίει ψηλά στο βουνό. Στο σημείο επιχειρούν

meteo.gr: Υψηλές θερμοκρασίες και την Τετάρτη 14/08 – 143 σταθμοί με θερμοκρασία πάνω από 37 °C

Υψηλές θερμοκρασίες και την Τετάρτη 14/08 – 143 σταθμοί με θερμοκρασία πάνω από 37 °C Σύνταξη άρθρου: Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος Ε.Α.Α – Πεντέλη, Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024, 18:00 Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για μία ακόμη ημέρα την Τετάρτη 14/08 . Όπως φαίνεται στον χάρτη που

Λετονία: Ενισχύει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις – Σύντομα θα παραδώσει 500 drones

Το υπουργείο Άμυνας στη Ρίγα ανακοίνωσε πως έχει συγκεντρώσει περίπου 500 drones διαφόρων τύπων από κατασκευαστικές εταιρείες της Λετονίας, τα οποία θα σταλούν στο Κίεβο. Παράλληλα, η λετονική κυβέρνηση αποφάσισε να παραδώσει 30 μεταχειρισμένα περιπολικά στην ουκρανική αστυνομία. Τον Ιούλιο, η Λετονία είχε ανακοινώσει πως σκόπευε να παραδώσει σταδιακά στην Ουκρανία περισσότερα από 2.500 drones

Οι ΗΠΑ εγκρίνουν την πώληση όπλων αξίας 20 δις δολαρίων στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε χθες Τρίτη την πώληση στο Ισραήλ πακέτου στρατιωτικών εξοπλισμών αξίας 20 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων, παραμερίζοντας τις πιέσεις και τις εκκλήσεις οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να σταματήσουν αυτές οι προμήθειες. Η έγκριση ανακοινώθηκε την ώρα που ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς διανύει
spot_imgspot_img

Τα προϊόντα δεν θα έπρεπε ποτέ να πωλούνται στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά σχεδόν 45.000 έφτασαν στα καταστήματα.

Η McCain Foods GB εξέδωσε ανακοίνωση άμεσης ανάκλησης, αφού αντιλήφθηκε ότι ένας διανομέας πωλούσε προϊόντα λιανικής της McCain Foods India που είχε εισάγει στο πλαίσιο μιας μικρής δοκιμής στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατά τη δοκιμή, ένας περιορισμένος αριθμός συσκευασιών από εννέα σειρές προϊόντων ήταν διαθέσιμος σε 20 τοπικά καταστήματα ψιλικών από τις 19 Μαΐου 2024.

Μόλις έλαβε γνώση των εισαγόμενων προϊόντων, η McCain GB διερεύνησε και εντόπισε ένα σφάλμα στη διαδικασία ελέγχου συμμόρφωσης, το οποίο σημαίνει ότι, αν και τα προϊόντα πληρούν τους κανονισμούς της ινδικής αγοράς, δεν έχουν αξιολογηθεί διεξοδικά για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Υπάρχει ο κίνδυνος της πιθανής παρουσίας αλλεργιογόνων ειδικών για το Ηνωμένο Βασίλειο (μουστάρδα και σέλινο) και της πιθανής παρουσίας οξειδίου του αιθυλενίου – που χρησιμοποιείται για τη συντήρηση των καρυκευμάτων των προϊόντων.

Η McCain έχει διασφαλίσει ότι όλα τα προϊόντα έχουν πλέον αποσυρθεί από την πώληση, με 24.992 συσκευασίες να έχουν αποσυρθεί από την αγορά. Από το σύνολο των 43.663 συσκευασιών, οι 18.671 είχαν αγοραστεί από τους καταναλωτές πριν από την απομάκρυνση των προϊόντων από τα ράφια.

Τα προϊόντα αυτά είναι τα εξής:

  • McCain Veggie Nuggets 325g
  • McCain Veggie Burger Patty 360g
  • McCain Aloo Tikki 400g
  • McCain Veggie Fingers 400g
  • McCain Chilli Garlic Potato Bites 420g
  • McCain Masala Fries 420g
  • McCain French Fries Pepper Crunch 420g
  • McCain Crazy Fries Hot N Tangy Masala Mix 400g
  • McCain Crazy Fries Herb n Garlic Masala Mix 400g

Η ανάκληση αυτή ισχύει για όλους τους κωδικούς παρτίδας και τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων. Δεν επηρεάζονται άλλα προϊόντα McCain.

Εκπρόσωπος της McCain δήλωσε: «Η εταιρεία McCain δεν έχει καμία σχέση με τα προϊόντα αυτά. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και την ευημερία των καταναλωτών μας και ανακαλούμε αυτά τα προϊόντα από περίσσεια προσοχής. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε».

Εάν οι καταναλωτές έχουν αγοράσει κάποιο από τα ανακληθέντα προϊόντα, η McCain τους συμβουλεύει να μην καταναλώσουν το προϊόν και να επιστρέψουν τα προϊόντα στο κατάστημα από το οποίο τα αγόρασαν για πλήρη επιστροφή χρημάτων, χωρίς να απαιτείται απόδειξη.

Δεν επηρεάζονται τα αντίστοιχα προϊόντα στην Ελλάδα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img