26.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΚαύσωνας: Πώς πρέπει να οργανώνουμε το ψυγείο μας για να μην έχουμε...

Καύσωνας: Πώς πρέπει να οργανώνουμε το ψυγείο μας για να μην έχουμε σπατάλη ρεύματος και τροφίμων

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

5 βότανα και μπαχαρικά για να μειώσετε το φούσκωμα

Ταπεινά συστατικά που θεραπεύουν την πεπτική δυσφορία Νιώθετε δυσφορία στο στομάχι κατά τη διάρκεια των γευμάτων ακόμα και όταν καταναλώνετε λιγότερες μερίδες; Έχετε φούσκωμα και αέρια; Τα συγκεκριμένα συμπτώματα σημαίνουν είτε ότι τρώτε πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη κατάποση αέρα, είτε ότι καταναλώνετε τροφές όπως λάχανο, ραπανάκια ή υπερβολικά αλμυρά τρόφιμα που προκαλούν

Καιρός: Έρχονται 40άρια – Πότε εξασθενούν οι άνεμοι

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και από αργά το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει

Γιάννης Κότσιρας: Καιγόταν το σπίτι του όσο έδινε συναυλία – Τι είπε στο κοινό του

Συγκίνησε ο Γιάννης Κότσιρας κατά τη διάρκεια της συναυλίας του την Δευτέρα 12 Αυγούστου, καθώς παρότι δεν γνώριζε εάν επιστρέφοντας στο Λεκανοπέδιο θα βρει το σπίτι του που είχε περικυκλωθεί από την πύρινη λαίλαπα που έκαιγε την Αττική , ο τραγουδιστής όφειλε να κάνει την δουλειά του σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Πιο συγκεκριμένα, ο

Ροδόχρους ακμή & ήλιος: Πώς αποφεύγονται οι εξάρσεις; – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Για τους περισσότερους από εμάς οι καλοκαιρινές διακοπές είναι συνυφασμένες με την απόλαυση του ήλιου και της θάλασσας. Όμως οι πάσχοντες από ροδόχρου ακμή αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη περίοδο με επιφυλακτικότητα ή φόβο, καθώς η ζέστη είναι ο κύριος λόγος έξαρσης των συμπτωμάτων τους. Ειδικά φέτος, που οι καύσωνες ήταν παρατεταμένης διάρκειας, αναζητούν τρόπους αποφυγής ή

Νέο ρωσικό σύστημα ανίχνευσης και αναγνώρισης εναέριων στόχων

Σύμφωνα με αναφορές από ρωσικές πηγές, η Ρωσική αεροπορία σκοπεύει να ενισχύσει τις δυνατότητες του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 με την ανάπτυξη ενός νέου αυτόνομου συστήματος προσδιορισμού στόχων με την ονομασία Yenisei. Το τελευταίο δεν είναι παρά ένα νέας τεχνολογίας σύστημα radar που θεωρείται state-of-the-art στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας. Το Yenisei αξιοποιεί την κλασική αρχή
spot_imgspot_img

Πρακτικός οδηγός για να διατηρήσετε τα τρόφιμα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επηρεάζουν αρνητικά μόνο εμάς αλλά και τα… τρόφιμά μας! Φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα ακόμη και το ψωμί αλλοιώνονται ταχύτερα σε θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών, καθώς τα βακτήρια και η μούχλα πολλαπλασιάζονται πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι συνήθως. Η σωστή αποθήκευση των προϊόντων κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, είναι σημαντική καθώς συμβάλλει στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και την αποφυγή σπατάλης τροφίμων.

Δώστε προσοχή στις ψυχρές ζώνες όταν τακτοποιείτε το ψυγείο:

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το κάτω μέρος του ψυγείου συνήθως διατηρεί χαμηλότερη θερμοκρασία από το πάνω.

Πρακτικός οδηγός – Τι βάζουμε πού στο ψυγείο μας:

Τμήμα φρούτων και λαχανικών (8-9°): Πρόκειται συνήθως για ειδικό συρτάρι στο οποίο πρέπει να αποθηκεύουμε φρούτα και λαχανικά, όπως μαρούλια, βότανα, μανιτάρια, λάχανο, μούρα, σταφύλια, κεράσια κ.λπ.
Κάτω διαμέρισμα ψυγείου (2°): Κι εδώ μπορεί να πρόκειται για ειδικό συρτάρι στο οποίο τοποθετούμε τα ευπαθή τρόφιμα, όπως το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κρέας και το ψάρι.
Μεσαίο διαμέρισμα ψυγείου (5°): Ράφια στα οποία τοποθετούμε τα παρασκευασμένα τρόφιμα και γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι.

Πάνω διαμέρισμα ψυγείου (8°): Ράφια ιδανικά για την αποθήκευση της μαρμελάδας, του τυριού και των αυγών.
Πόρτα ψυγείου: Αυτό είναι το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύουμε το βούτυρο, τα ποτά, την κέτσαπ, τα αυγά και τις σάλτσες. Η πόρτα του ψυγείου είναι θερμότερη από το υπόλοιπο ψυγείο, επομένως δεν είναι το κατάλληλο μέρος για ευπαθή τρόφιμα. Η θήκη στην πόρτα είναι καλή για την αποθήκευση γάλακτος σε μπουκάλια ή τετραπάκ, ωστόσο, το φρέσκο γάλα είναι προτιμότερο να αποθηκεύεται στο κάτω διαμέρισμα του ψυγείου.

Πώς να διατηρήσετε τα τρόφιμα στο φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

  • Αγοράζετε φρέσκα τρόφιμα σε μικρότερες ποσότητες το καλοκαίρι
  • Μην πλένετε μαλακά φρούτα π.χ. κεράσια πριν τα βάλετε στο ψυγείο διότι θα χαλάσουν πιο γρήγορα. Αυτό συμβαίνει επειδή το πλύσιμο αφαιρεί όχι μόνο τη σκόνη και τα χημικά υπολείμματα, αλλά και τη φυσική προστατευτική επίστρωση των φρούτων.
  • Ξεχωρίζετε πάντα τα σάπια φρούτα αμέσως, ώστε η μούχλα να μην μπορεί να εξαπλωθεί στα γειτονικά φρούτα.
  • Αποθηκεύετε τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο χωρίς συσκευασία. Η πλαστική συσκευασία προκαλεί συμπύκνωση και τα τρόφιμα μουχλιάζουν πιο γρήγορα.
  • Το καλύτερο μέρος για την αποθήκευση του ψωμιού είναι έξω από το ψυγείο. Ωστόσο, επειδή το καλοκαίρι μουχλιάζει γρήγορα, μπορείτε να αποθηκεύετε το ψωμί σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο τις πολύ ζεστές ημέρες. Εναλλακτικά, κόψτε τη φρατζόλα σε φέτες, καταψύξτε και ξεπαγώστε την ανάλογα με τις ανάγκες.

Συμβουλές για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας στη λειτουργία του ψυγείου

  • Ανοίξτε το ψυγείο μόνο για λίγο και κλείστε το ξανά γρήγορα. Εάν εισέλθει πολύ ζεστός αέρας από το εξωτερικό, το ψυγείο θα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια.
  • Τοποθετήστε τα τρόφιμα στο ψυγείο αμέσως μετά τα ψώνια. Αυτό σημαίνει ότι η ψυκτική αλυσίδα δεν διακόπτεται για μεγάλο χρονικό διάστημα και η συσκευή δεν χρειάζεται να μειώσει ξανά τη θερμοκρασία των τροφίμων, καταναλώνοντας περισσότερη ενέργεια.
  • Μην αποθηκεύετε στο ψυγείο φαγητό που μόλις έχετε βράσει ή ψήσει. Αφήστε το πρώτα να κρυώσει.

Με πληροφορίες από oekotest.de

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img