28.3 C
Athens
Σάββατο, 10 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΚαι άλλα δημοφιλή παγωτά ανακαλούνται λόγω διατήρησης σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

Και άλλα δημοφιλή παγωτά ανακαλούνται λόγω διατήρησης σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Σημάδι στο Κουρσκ: Τι είναι το «Τάγμα Αηδόνι»

Η Μάχη του Κουρσκ, που έλαβε χώρα μεταξύ 5 Ιουλίου και 23 Αυγούστου 1943, ήταν μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν μια σύγκρουση ζωτικής μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης στο Ανατολικό Μέτωπο. Μία τιτανομαχία τεθωρακισμένων! Η επιτυχής άμυνα και οι επακόλουθες αντεπιθέσεις των Σοβιετικών στο

Για πόλεμο ετοιμάζουν τους Πολωνούς! Αυτά αγόρασε η Βαρσοβία από τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας, το τίμημα της συγκεκριμένης σύμβασης ανέρχεται σε «855 εκατομμύρια δολάρια», ή περίπου 783 εκατομμύρια ευρώ. Η παράδοση των πυραύλων αέρος-αέρος μέσου βεληνεκούς, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν διευκρινίστηκε, θα γίνει την περίοδο «2029-2033» και θα «χρησιμοποιούνται από τα μαχητικά» της πολωνικής πολικής αεροπορίας. Η Πολωνία διαθέτει πλέον αμερικανικά μαχητικά

Βίντεο: Η σφαγή των Ουκρανών στο Κίνμπουρν Σπιτ στην νότια όχθη του Δνείπερου

Μία επίθεση αυτοκτονίας φαίνεται πως ήταν η διπλή αποβατική ενέργεια των Oυκρανών στο Δέλτα του Δνείπερου και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Κίνμπουρν Σπιτ καθώς η ουκρανική δύναμη καταστράφηκε ολοσχερώς χωρίς να επιτευχθεί κανένας αντικειμενικός σκοπός. Οι Ρώσοι δημοσίευσαν βίντεο και φωτογραφίες από την σφαγή των Ουκρανών οι οποίοι ανήκαν στις ειδικές δυνάμεις της GUR (Κεντρικής Διεύθυνσης

Χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε καύσιμα πυραύλων και αερόσακους ανιχνεύτηκε σε φρούτα, γαλακτοκομικά και κρέας

Η έκθεση σε υψηλές δόσεις υπερχλωρικού άλατος μπορεί να επηρεάσει τον θυρεοειδή αδένα, διαταράσσοντας τον μεταβολισμό των ενηλίκων και επηρεάζοντας την ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος σε έμβρυα και βρέφη Μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε καύσιμα πυραύλων, ορισμένα πλαστικά και αερόσακους είναι ανιχνεύσιμη σε πολλά τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, σύμφωνα με το Consumer Reports.

Ομάδα Παράκτιας Αναγνώρισης: Η νέα ιδέα του αμερικανικού Σώματος Πεζοναυτών

Το 3ο Παράκτιο Σύνταγμα Πεζοναυτών (3rd Marine Littoral Regiment – 3 MLR) βρίσκεται στην διαδικασία δοκιμής της νέας ιδέας της Ομάδας Παράκτιας Αναγνώρισης (Littoral Reconnaissance Team – LRT). Η LRT είναι μία χαμηλού ίχνους ομάδα, που αναπτύσσεται εύκολα, και χρησιμοποιεί πολλαπλής χρήσης αισθητήρες και άλλες πηγές συλλογής πληροφοριών, για να εκτελεί Αναγνώριση και Αντι-Αναγνώριση στην
spot_imgspot_img

Οι αρχές της Γαλλίας επεκτείνουν την ανάκληση παγωτών λόγω διακοπής της “ψυχρής αλυσίδας” κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους.

blank
Τα παγωτά που ανακλήθηκαν χθες στη Γαλλία.

Χθες η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Γαλλίας (Rappel Conso), ανακοίνωσε την ανάκληση από την αγορά των παγωτών Magnum της unilever, EXTREME ICE CREAM της Nestle, ADELIE, BELLE AUDE, OASIS, LA LAITIERE ICE CREAM, και CREME GLACEE VIENNETTA λόγω «διακοπής της ψυχρής αλυσίδας» Αυτό σημαίνει ότι παρέμειναν πολύ ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, καθιστώντας τα παγωτά, ακατάλληλα για κατανάλωση.

Σήμερα η Rappel Conso επέκτεινε την ανάκληση προσθέτοντας στη λίστα των ακατάλληλων παγωτών τα:

  • ΜΠΑΡΕΣ ΠΑΓΩΤΟΥ SNICKERS X 12
  • HAAGEN DAZS CARAMEL OBSESSION X 4 321G και
  • CARTE OR.

 Η ανάκληση αφορά το σουπερμάρκετ INTERMARCHE στην περιοχή SAINT LYS στη Νότια Γαλλία και οι αρχές κάλεσαν όσους καταναλωτές έχουν προμηθευτεί τα παραπάνω παγωτά να μην τα καταναλώσουν και να τα επιστρέψουν στα σημεία πώλησης.

Η διακοπή της ψυχρής αλυσίδας σημαίνει ότι κατά τη μεταφορά τα παγωτά παρέμειναν αρκετή ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, μία συνθήκη που ευνοεί το ενδεχόμενο τροφικής δηλητηρίασης.  Η θερμοκρασία περιβάλλοντος στο παγωτό  μπορεί να οδηγήσει στον πολλαπλασιασμό ορισμένων μικροβίων και βακτηρίων όπως η λιστέρια , η σαλμονέλα ή ακόμα και ο σταφυλόκοκκος.

Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της διαδικασίας μεταφοράς κατά την οποία το προϊόν μεταφέρεται από τον κατασκευαστή στον λιανοπωλητή, ο κανόνας είναι απλός και γνωστός: το προϊόν δεν πρέπει ποτέ να είναι θερμότερο από τη μέγιστη επιτρεπόμενη θερμοκρασία των -20°C. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν η θερμοκρασία του αέρα κατά τη μεταφορά διατηρείται τουλάχιστον στους -25°C ή χαμηλότερα για να ληφθεί υπόψη η ανταλλαγή θερμότητας, η διακύμανση του αέρα, τα ανοίγματα των θυρών, οι κύκλοι απόψυξης κ.λπ. Σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, πρέπει επίσης να λαμβάνεται μέριμνα για την αποφυγή του θερμικού σοκ, δηλαδή οποιασδήποτε διακύμανσης της θερμοκρασίας που επιδρά αρνητικά στην υφή του προϊόντος.

Εάν η θερμοκρασία μεταφοράς του παγωτού αυξηθεί -όσο μικρό και αν είναι το εύρος της διακύμανσης της θερμοκρασίας- η υφή του προϊόντος μπορεί να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη. Επίσης όσο μικρότερη είναι η συσκευασία του παγωτού, τόσο πιο ευάλωτη είναι στο θερμικό σοκ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img