30.4 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΚαι νέες ανακλήσεις χυμού μήλο με αρσενικό από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Και νέες ανακλήσεις χυμού μήλο με αρσενικό από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Χανιά: Συνελήφθη 54χρονος που είχε «πλούσιο» οπλοστάσιο στο σπίτι του (φωτο)

Οι γείτονες τον κατήγγειλαν γιατί έριχνε μπαλωθιές και οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν στο σπίτι του ολόκληρο οπλοστάσιο. Ο λόγος για έναν 54χρονο στα Χανιά, στην Κρήτη, ο οποίος συνελήφθη. Έπειτα από καταγγελίες των γειτόνων του 54χρονου Έλληνα ότι έριχνε μπαλωθιές το πρωί της Πέμπτης (5/9) πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του σε περιοχή του δήμου Χανίων

Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος θα σαρώσει την Ελλάδα – Πότε και πόσο πέφτει η θερμοκρασία

Φθινόπωρο μυρίζει τις επόμενες ημέρες, καθώς αναμένεται να αλλάξει ο καιρός στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας, με βροχές και καταιγίδες και... πολικό αεροχείμαρρο να πλησιάζει. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτηση του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, με φθινοπωρινές συνθήκες αναμένεται να κυλίσει η νέα εβδομάδα στη χώρα μας και μάλιστα δύο φορές. Οι

Έφτασε στο Βελλίδειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Βελλίδειο έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος από το βήμα της 88ης ΔΕΘ θα αναγγείλει τα νέα οικονομικά μέτρα. 0103 0203 0303 Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, του στεγαστικού αλλά και της ακρίβειας. Οι παρεμβάσεις που αναμένεται να εξαγγελθούν από τον Πρωθυπουργό και μάλιστα προγραμματίζεται στις αρχές

Ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας: «Στις 10.700 άτομα προσωπικό οι ουκρανικές απώλειες από την επίθεση στο Κουρσκ»

Στον τρομακτικό αριθμό των 10.700 νεκρών, τραυματιών και αιχμαλώτων ανέβασε τον αριθμό των ουκρανικών απωλειών από την επίθεση στο Κουρσκ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με σημερινή ανακοίνωσή του. Στην ανακοίνωσή του το  Σάββατο (7/9/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις φέρεται να έχουν χάσει πάνω από 10.700 στρατιώτες και 84 άρματα

Εξαφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη 78χρονος από την Κοζάνη – Βρισκόταν σε εκδρομή με σύλλογο συνταξιούχων (φώτο)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών στην Κωνσταντινούπολη, για τον εντοπισμό ενός 78χρονου άνδρα από τα Σέρβια Κοζάνης, ο οποίος εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Ο άνδρας εξαφανίστηκε κοντά στην κεντρική πλατεία Ταξίμ, ενώ βρισκόταν σε εκδρομή με σύλλογο συνταξιούχων από την Κοζάνη. Όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, ήδη έχει ενημερωθεί το ελληνικό προξενείο στην
spot_imgspot_img

Μπορεί να προκαλέσει δερματικές διαταραχές, αυξημένους κινδύνους για καρκίνους του δέρματος, της ουροδόχου κύστης και του πνεύμονα και καρδιαγγειακές παθήσεις

Δεν έχουν τέλος οι ανακλήσεις χυμού μήλου λόγω υψηλών επιπέδων αρσενικού. Η νέα ανάκληση περιλαμβάνει την επωνυμία Great Value Apple Juice που πωλείται στα καταστήματα Walmart, η οποία ήταν μέρος και προηγούμενης ανάκλησης που ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου, αλλά και μάρκες που βρίσκονταν στα ράφια γνωστών σούπερ μάρκετ όπως το Aldi και το Walgreens.

blank

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), τα προϊόντα που αναφέρονται στην ανάκληση περιλαμβάνουν:

  • Great Value eight-ounce Apple Juice in a six-pack; Walmart (Best if used by dates listed: Dec. 26, 2024; Dec. 27, 2024) Πουλήθηκαν σε Alabama, Florida, Georgia, Indiana, Kentucky, Ohio, Maine, New York, Pennsylvania, South Carolina and Virginia.
  • Great Value 96-ounce Apple Juice; Walmart (Best if used by dates listed: Dec. 26, 2024; Dec. 27, 2024; Dec. 28, 2024) Πουλήθηκαν σε Indiana, Ohio, Maine, New York, Pennsylvania, Puerto Rico, and Virginia.
  • Market Basket 100% Apple Juice; 64 ounces; Market Basket (Best if used by date listed: March 25, 2025) Πουλήθηκε στο Maine.
  • Nice! 100% Apple Juice; 64 ounces; Walgreens (Best if used by date listed: March 25, 2025) Πουλήθηκαν σε Florida, Georgia, Ohio, Pennsylvania, and Wisconsin.
  • Weis 100% Apple Juice; 64 ounces; Weis Markets (Best if used by date listed: March 25, 2025) Πουλήθηκαν σε Maryland and Pennsylvania.
  • Urban Meadow 100% Apple Juice; 64 ounces; Brooklyn Fare (Best if used by date listed: March 26, 2025) Πουλήθηκε στην Pennsylvania.
  • Natures Nectar 100% Apple Juice; 64 ounces; Aldi (Best if used by dates listed: March 26, 2025; March 27, 2025) Πουλήθηκαν σε Florida, Georgia, Indiana, Ohio, New York, Pennsylvania, South Carolina and Wisconsin.
  • Wellsley Farms 100% Apple Juice; 96 ounces; BJ’s and Walmart (Best if used by date listed: March 26, 2025) Πουλήθηκαν σε Florida, Massachusetts, New Jersey.
  • Solevita 100% Apple Juice; 64 ounces; Lidi US (Best if used by date listed: March 27, 2025) Πουλήθηκαν στην Virginia.
  • Clover Valley 100% Apple Juice; 64 ounces; Dollar General Best if used by date listed: March 27, 2025) Πουλήθηκαν σε Florida, Georgia, Kentucky, Indiana, Ohio, New York and South Carolina.

Όλα τα παραπάνω προϊόντα περιέχουν ανόργανο αρσενικό πάνω από το επίπεδο που ορίζεται στις οδηγίες της βιομηχανίας.

Τι προκαλεί το αρσενικό

Ο FDA προσθέτει ότι «η τρέχουσα έρευνα δείχνει ότι το ανόργανο αρσενικό είναι πιο επικίνδυνο από το οργανικό αρσενικό». Η ομοσπονδιακή υπηρεσία αναφέρει επίσης ότι η μακροχρόνια έκθεση των ενηλίκων σε ανόργανο αρσενικό έχει συνδεθεί με δερματικές διαταραχές, αυξημένους κινδύνους για καρκίνους του δέρματος, της ουροδόχου κύστης και του πνεύμονα και καρδιαγγειακές παθήσεις.  

Η βραχυπρόθεσμη έκθεση σε ανόργανο αρσενικό μπορεί να προκαλέσει ναυτία, έμετο, μώλωπες και μούδιασμα ή αίσθημα καύσου στα χέρια και τα πόδια, λέει ο FDA.   

Το ανόργανο αρσενικό είναι ένα επιβεβαιωμένο καρκινογόνο, κάτι που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο και είναι ένας «χημικός ρύπος στο πόσιμο νερό παγκοσμίως», σύμφωνα με τον  Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) .   

Ο διακυβερνητικός οργανισμός λέει ότι οι ανόργανες ενώσεις αρσενικού, που συνήθως βρίσκονται στο νερό, είναι πολύ τοξικές. Ωστόσο, οι οργανικές ενώσεις αρσενικού, που βρίσκονται στα θαλασσινά, είναι λιγότερο επιβλαβείς.   

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img