27.4 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΚανέλα: Τι κινδύνους για την υγεία προκαλεί η μόλυνση της με μόλυβδο

Κανέλα: Τι κινδύνους για την υγεία προκαλεί η μόλυνση της με μόλυβδο

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Όλυμπος: Εντοπίστηκε σορός αλλοδαπού σε δύσβατο σημείο κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός»

Σε δύσβατο σημείο κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στον Όλυμπο, εντοπίστηκε η σορός ενός αλλοδαπού. Η σορός μεταφέρθηκε σε προσβάσιμο σημείο, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Στο σημείο επιχείρησαν 14 πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λιτόχωρου, 2η ΕΜΑΚ και 2η ΕΜΟΔΕ.

Εντοπίστηκε πτώμα στον Όλυμπο, κοντά σε καταφύγιο

Εντοπίστηκε σορός αλλοδαπού σε δύσβατο σημείο κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στον Όλυμπο και μεταφέρθηκε σε προσβάσιμο σημείο, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Στο σημείο επιχείρησαν 14 πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λιτόχωρου, 2η ΕΜΑΚ και 2η ΕΜΟΔΕ

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο

Σε νέο κλοιό κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί η χώρα μας τις επόμενες ημέρες καθώς έρχονται νέος γύρος βροχοπτώσεων που θα επηρεάσει τη χώρα μας. Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος το υπόλοιπο μισό του Σεπτέμβρη αναμένεται να μην είναι ιδιαίτερο θερμό όπως αναμενόταν, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού

Ο B.Πούτιν διέταξε την αύξηση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας

O Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την αύξηση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Πούτιν με διάταγμά του, αύξησε την εξουσιοδοτημένη δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων σε 2.389.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 1,5 εκατομμυρίου στρατιωτικού προσωπικού. 🇷🇺 Putin Orders Expansion of Armed Forces to 2.4 Million, Including 1.5 Million TroopsPutin, by his decree, has increased

Ρόδος: Καλύτερη εικόνα από τη φωτιά στα Μαριτσά – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Αυτήν την ώρα, βελτιωμένη είναι η εικόνα του «πύρινου μετώπου» στα Μαριτσά της Ρόδου , με μεγάλο αριθμό πυροσβεστών, εναέριων μέσων αλλά και εθελοντές να συνδράμουν ακόμη στην επιχείρηση κατάσβεσης. Νωρίτερα, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το «112» προς τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Πλέον, στο σημείο επιχειρούν
spot_imgspot_img

Τι συμβαίνει αν καταναλώσετε κανέλα μολυσμένη με μόλυβδο.

Η κανέλα προσφέρει μια ζεστή γεύση και μυρωδιά στα αγαπημένα σας αρτοσκευάσματα και καφέδες, αλλά σύμφωνα με το Consumer Reports, ορισμένες ετικέτες έχουν περισσότερο μόλυβδο σε ένα τέταρτο του κουταλιού του γλυκού κανέλα από ό,τι θα έπρεπε να καταναλώνει κανείς σε μία μόνο ημέρα.

Μικρές ποσότητες μολύβδου μπορούν να παραμείνουν στο σώμα σας για χρόνια, αυξάνοντας τον κίνδυνο νεφρικής δυσλειτουργίας, υψηλής αρτηριακής πίεσης και γνωστικών παρενεργειών.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναφέρει ότι ο μόλυβδος είναι πιο επικίνδυνος για τα παιδιά και μπορεί να προκαλέσει χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης, μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς. Όταν καταναλώνεται από έγκυες γυναίκες, μπορεί, επίσης, να βλάψει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου τους.

Ο FDA εξέδωσε προειδοποίηση τον Μάρτιο ενημερώνοντας τους καταναλωτές ότι έξι μάρκες κανέλας που πωλούνται στα καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πωλούνται στα καταστήματα Save A Lot και Dollar Tree, είχαν μη ασφαλή επίπεδα μολύβδου σε αυτές. Όλες οι μάρκες εκτός από την MK έχουν ανακληθεί από τους παραγωγούς.

Οι ετικέτες Mimi’s, Bowl & Basket, Rani, Zara, Three Rivers, Yu Yee, BaiLiFeng, Spicy King, Badia και Deep έχουν επίσης πάνω από 1 μέρος μολύβδου ανά εκατομμύριο, το οποίο υπερβαίνει το όριο της πολιτείας της Νέας Υόρκης για τα βαρέα μέταλλα στα τρόφιμα.

Οι ετικέτες Paras και EGN έχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα μολύβδου, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί τους να τις αποσύρουν από την αγορά. Το Consumer Reports αναφέρει ότι όλες αυτές οι μάρκες κανέλας πρέπει να αποφεύγονται και να μη καταναλώνονται.

Οι ασφαλείς ετικέτες

Το Consumer Reports απαρίθμησε 18 άλλες ετικέτες, συμπεριλαμβανομένων των Penzeys, McCormick, Trader Joe’s και της μάρκας Great Value της Walmart, που έχουν μεταξύ 0,23 και 0,87 μέρη μολύβδου ανά εκατομμύριο.

Οι ετικέτες όπως η McCormick που έχουν 0,23 μέρη μολύβδου ανά εκατομμύριο είναι ασφαλείς αν καταναλώνετε μέχρι ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα την ημέρα. Ορισμένες, όπως οι Sadaf, Whole Foods και Morton & Bassett θεωρούνται «καλύτερες για χρήση», σύμφωνα με το Consumer Reports, επειδή έχουν λιγότερο από 0,15 μέρη μολύβδου ανά εκατομμύριο.

Η Αμερικανική Ένωση Εμπορίου Μπαχαρικών αναφέρει ότι ο μόλυβδος βρίσκεται φυσικά στο έδαφος της Γης. Τα απόβλητα της βιομηχανίας μπορούν επίσης να προσθέσουν περισσότερο μόλυβδο στο έδαφος. Τα δέντρα κανέλας απορροφούν τον μόλυβδο στο έδαφος και ο μόλυβδος παραμένει στον φλοιό της κανέλας καθώς επεξεργάζεται. Δυστυχώς, ο μόλυβδος δεν μπορεί να αφαιρεθεί από την κανέλα και άλλα τρόφιμα.

https://www.consumerreports.org/health/food-contaminants/high-lead-levels-in-cinnamon-powders-and-spice-mixtures-a4542246475

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img