15.8 C
Athens
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΚι άλλα εστιατόρια προμηθεύονταν τα μολυσμένα με E. coli κρεμμύδια – Burger...

Κι άλλα εστιατόρια προμηθεύονταν τα μολυσμένα με E. coli κρεμμύδια – Burger King, KFC και Pizza Hut σε συναγερμό

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Αμαλιάδα: Γιατρός που εξέτασε το βρέφος αποκαλύπτει – «Το παιδί χάθηκε με ένα περίεργο επεισόδιο»

Η Ειρήνη Μουρτζούκου αντιμετώπισε πρώτη φορά τον θάνατο βρέφους όταν ήταν 14 ετών. Ήταν η μικρή αδερφή της που «έσβησε» με τον γιατρό που είχε εξετάσει την υπόθεση να μιλά στο «Φως στο Τούνελ». Η Αγγελική Νικολούλη παρουσίασε ηχητικό ντοκουμέντο από το νοσοκομείο, όπου οι γιατροί είχαν μιλήσει στην 24χρονη σήμερα, Ειρήνη Μουρτζούκου, περιγράφοντας το

Έφοδοι και τσουχτερά πρόστιμα σε κυλικεία ιδιωτικών σχολείων

Δείτε σε ποια σχολεία πήγαν και τι διαπίστωσαν οι ελεγκτές της Περιφέρειας Σαφάρι ελέγχων πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες τα τμήματα υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής στα κυλικεία των ιδιωτικών σχολείων, καταγράφοντας αν υπάρχει τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων των σχετικών Υγειονομικών Διατάξεων. Επιπλέον, εξετάζεται αν τα προσφερόμενα είδη είναι αυτά που καθορίζονται στις (γ)

Καιρός: Αίθριος και σήμερα πριν την «μεγάλη ανατροπή» που αναμένεται

Αίθριος καιρός γενικά αναμένεται σήμερα ο καιρός με τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 6-7 μποφόρ. Επιβεβαιώνονται έτσι οι μετεωρολόγοι που υποστήριζαν ότι το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου θα κυλήσει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου το σκηνικό του

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Ιράν “να σταματήσει τις επιθέσεις” εναντίον του Ισραήλ

Οι ΗΠΑ ζήτησαν σήμερα από το Ιράν να σταματήσει να επιτίθεται στο Ισραήλ προκειμένου να σπάσει ο κύκλος της βίας, αφού το Ισραήλ εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον του ιρανικού εδάφους σε αντίποινα για την εκτόξευση πυραύλων από την Τεχεράνη εναντίον της ισραηλινής επικράτειας την 1η Οκτωβρίου. “Καλούμε το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις του εναντίον του

G7: Δάνειο 50 δις δολαρίων στην Ουκρανία από τα έσοδα των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

Οι ηγέτες της G7 κατέληξαν σε συμφωνία για τους όρους της χορήγησης δανείου ύψους περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία. Το πακέτο χρηματοοικονομικής βοήθειας θα εξυπηρετηθεί και θα αποπληρωθεί από τα έκτακτα έσοδα των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της G7. (ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
spot_imgspot_img

Η US Foods είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής τροφίμων κι έχει προμηθεύσει με τα θανατηφόρα κρεμμύδια τα περισσότερα fast food στις ΗΠΑ

Οι γνωστές αλυσίδες εστιατορίων Burger King, Taco Bell, KFC και Pizza Hut απέσυραν τα κρεμμύδια από τα πιάτα τους μετά το θανατηφόρο ξέσπασμα E. coli που συνδέεται με το μπέργκερ McDonald’s Quarter Pounders . 

«Περίπου το 5% των εστιατορίων μας λαμβάνουν κρεμμύδια που διανέμονται από τις εγκαταστάσεις Taylor Farms Colorado, όπως και τα McDonald’s. Πάροτι δεν υπάρχουν ενδείξεις ασθένειας, ζητήσαμε πριν από δύο ημέρες, προληπτικά, από το 5% των εστιατορίων μας που προμηθεύτηκαν κρεμμύδια που διανέμονται από αυτήν την εγκατάσταση να τα πετάξουν αμέσως και βρισκόμαστε στη διαδικασία ανατροφοδοσίας από άλλες εγκαταστάσεις», ανακοίνωσε η εταρεία Burger King. Εκπρόσωπος των αλυσίδων δήλωσε χθες ότι κρεμμύδια πετάχθηκαν και από τα εστιατόρια Taco Bell, Pizza Hut and KFC. «Καθώς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το ξέσπασμα του E. coli που αναφέρθηκε πρόσφατα, και λόγω της σοβαρότητας του θέματος, απορρίψαμε προληπτικά τα κρεμμύδια από επιλεγμένα εστιατόρια Taco Bell, Pizza Hut και KFC. Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες των προμηθευτών και των ρυθμιστικών αρχών για να διασφαλίσουμε τη διαρκή ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων μας».

Δείτε επίσης: Λοιμώξεις από E. coli σε νηπιαγωγείο από μολυσμένα τρόφιμα – 10 παιδιά στο νοσοκομείο, 1 στην εντατική

Η απόρριψη έρχεται δύο ημέρες αφότου τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ενημέρωσαν για πρώτη φορά για το ξέσπασμα E. coli σε πολλές πολιτείες που συνδέεται με το μενού McDonald’s Quarter Pounders. 

Ο προμηθευτής US Foods ανακοίνωσε στις 23 Οκτωβρίου ότι η Taylor Farms είχε εκδώσει μια ειδοποίηση ανάκλησης για κρεμμύδια σε κύβους και ολόκληρα αποφλοιωμένα κρεμμύδια «λόγω πιθανής μόλυνσης από E. coli». 

Η US Foods, ο μεγαλύτερος προμηθευτής τροφίμων της χώρας σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών εστίασης, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων και στις 50 πολιτείες, είπε ότι τα κρεμμύδια που ανακλήθηκαν προέρχονταν από μια εγκατάσταση της Taylor Farms στο Κολοράντο. Το Κολοράντο ήταν η πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο από το ξέσπασμα.

H McDonald’s στις ΗΠΑ επιβεβαίωσε πως η εταιρεία από την οποία προμηθεύτηκε τα μολυσμένα με E.coli κρεμμύδια είναι η Taylor Farms. Τα κρεμμύδια έχουν συνδεθεί με έναν θάνατο και 59 ασθένειες μετά την κατανάλωση burger της αλυσίδας. Ωστόσο είναι πιθανό να εντοπιστούν επιπλέον ασθενείς επειδή για κάθε επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από E. coli υπάρχουν 26 αδιάγνωστοι ασθενείς, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img