27 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΚι όμως! Το σκόρδο αλλάζει γεύση ανάλογα με το πώς το κόβουμε

Κι όμως! Το σκόρδο αλλάζει γεύση ανάλογα με το πώς το κόβουμε

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Κουρσκ: Σχεδόν 200χιλ. Ρώσοι έχουν εκκενώσει τις εστίες τους! Συνεχίζονται οι μάχες

Οι αρχές στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ αποφάσισαν να απομακρύνουν τους κατοίκους από την περιοχή Γκλούσκοφ, δήλωσε αργά χθες ο ασκών χρέη κυβερνήτη Αλεξέι Σμιρνόφ. Ο τομέας της περιφέρειας που συνορεύει με την Ουκρανία έχει πληθυσμό περίπου 20.000 κατοίκων. Ο Σμιρνόφ δήλωσε μέσω Telegram ότι η αστυνομία και άλλα κυβερνητικά σώματα θα συντονίσουν τη διαδικασία εσπευσμένης

Καιρός: «Κόλαση» μετά τον Δεκαπενταύγουστο – Πότε και πού επιστρέφουν τα 40άρια

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα (15/8), ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με πιθανές πρόσκαιρες νεφώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με

Φωτιά στον Βαρνάβα: Νέο βίντεο με ρίψεις από εναέρια μέσα για τον περιορισμό της νέας εστίας

Μετά τη μεγάλη και καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή 11 Αυγούστου και εξαπλώθηκε αστραπιαία στην Βορειοανατολική Αττική, σήμερα εκδηλώθηκε ξανά μια νέα εστίας φωτιάς στον Βαρνάβα. Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν στις 17:40 και η ηρωική μάχη των Αρχών που επιχείρησαν στο σημείο έσωσαν την κατάσταση καθώς την πρόλαβαν εγκαίρως, την περιόρισαν και πραγματοποίησαν την

Συμπληρώματα διατροφής: Πώς επηρεάζουν το ήπαρ; – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αναθεωρημένης μελέτης, μία στις πέντε των προκαλουμένων από χημικά βλαβών του ήπατος προέρχεται από την αλόγιστη και μη ισορροπημένη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής και σκευασμάτων βοτάνων, φαινόμενο που πριν από περίπου μία δεκαετία ήταν αρκετά σπάνιο. Επίσης, διαφορετική μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν το 50% των ενηλίκων στις ΗΠΑ καταναλώνουν συμπληρώματα διατροφής, που

ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ

 Αποστολή του Όπλου των Διαβιβάσεων είναι η εξασφάλιση των επικοινωνιακών αναγκών του Στρατού σε καιρό ειρήνης, επιστράτευσης και πολέμου για την ενάσκηση της διοίκησης, τη συνεργασία μεταξύ των Όπλων και Σωμάτων του Στρατού με τους λοιπούς Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, τη διεύθυνση του αγώνα, τη διεξαγωγή Ηλεκτρονικού Πολέμου καθώς και την επιτήρηση του πεδίου της
spot_imgspot_img

Η φαινομενικά απλή πράξη του τεμαχισμού του σκόρδου ενισχύει μια πολύπλοκη αλληλεπίδραση χημικών αντιδράσεων

Το σκόρδο, ο πικάντικος αυτός βολβός που δίνει άρωμα στα πιάτα μας, κρύβει ένα μυστικό που μπορεί να βελτιώσει τις γαστρονομικές σας δημιουργίες: Η γεύση του επηρεάζεται άμεσα από τον τρόπο που το κόβετε!
Η φαινομενικά απλή πράξη του τεμαχισμού του σκόρδου ενισχύει μια πολύπλοκη αλληλεπίδραση χημικών αντιδράσεων που μπορεί να αλλάξει δραματικά το γευστικό του προφίλ.  

Ποια είναι η χημεία της γεύσης του σκόρδου;

Η μοναδική γεύση του σκόρδου προέρχεται από την ένωση που ονομάζεται αλλισίνη. Αυτή η ένωση που περιέχει θείο είναι υπεύθυνη για το άρωμα και την πικάντικη γεύση του σκόρδου. Ωστόσο, η αλλισίνη δεν είναι άμεσα διαθέσιμη μέσα στη σκελίδα σκόρδου. Είναι «κλειδωμένη» σε θήκες. Όταν το σκόρδο καταστραφεί, είτε με σύνθλιψη είτε με τεμαχισμό απελευθερώνεται ένα ένζυμο που ονομάζεται αλλιινάση. Αυτό το ένζυμο αλληλεπιδρά με μια άλλη ένωση, την αλλιίνη, για την παραγωγή αλλισίνης. Όσο περισσότερο το σκόρδο «διαταράσσεται», τόσο περισσότερη αλλισίνη απελευθερώνεται, με αποτέλεσμα μια πιο δυνατή και πιο έντονη γεύση.

 
Πώς μεταφράζεται όμως αυτή η διαδικασία στην κουζίνα;

1. Ολόκληρες σκελίδες σκόρδου:

Για μια λεπτή, απαλή γεύση σκόρδου, αφήστε τις σκελίδες ολόκληρες. Το ψήσιμο τους στο φούρνο μπορεί να γλυκάνει τη γεύση τους και να δημιουργήσει ένα απολαυστικό καραμελωμένο άρωμα. Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για πιάτα όπου επιθυμείτε έναν απαλό τόνο σκόρδου, όπως ψητό κοτόπουλο ή μαγειρευτά.

2. Σκόρδο σε φέτες:

Η κοπή του σκόρδου σε φέτες απελευθερώνει μέρος της αλλισίνης, με αποτέλεσμα μια μέτρια γεύση. Αυτή η τεχνική είναι κατάλληλη για το σοτάρισμα λαχανικών και την παρασκευή μαρινάδας.

 3. Σκόρδο ψιλοκομμένο:

Όταν ψιλοκόβουμε το σκόρδο αυξάνουμε σημαντικά την έντονη γεύση του. Το ψιλοκομμένο σκόρδο είναι τέλειο για σάλτσες ζυμαρικών, σούπες και κάθε πιάτο που απαιτεί έντονη παρουσία σκόρδου.

4. Σκόρδο τριμμένο:

Η σύνθλιψη του σκόρδου με την επίπεδη πλευρά ενός μαχαιριού ή μιας πρέσας σκόρδου απελευθερώνει τη μέγιστη αλλισίνη, με αποτέλεσμα μια ισχυρή και πικάντικη γεύση. Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για πιάτα όπου το σκόρδο είναι κυρίαρχη γεύση, όπως το σκορδόψωμο ή οι πικάντικες τηγανητές πατάτες.

5. Πάστα σκόρδου:

Η πάστα σκόρδου προσφέρει την πιο έντονη γεύση σκόρδου. Είναι ιδανική για να αρωματίσετε μεγάλες ποσότητες φαγητού, όπως μαρινάδες, πάστες κάρυ ή μεγάλες ποσότητες σούπας.  

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img