20.3 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνLidl Fr: Συσκευασμένο δημοφιλές προϊόν ανακλήθηκε σήμερα από 149 σουπερμάρκετ της αλυσίδας

Lidl Fr: Συσκευασμένο δημοφιλές προϊόν ανακλήθηκε σήμερα από 149 σουπερμάρκετ της αλυσίδας

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Χειροπέδες σε 45χρονο αλλοδαπό – Κατηγορείται πως βίασε 6χρονο κοριτσάκι

Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ένας 45χρονος Σύρoς, κατηγορούμενος για βιασμό και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη. Ο 45χρονος Σύρος κατηγορείται ότι προσέγγισε το 6χρονο κοριτσάκι από το Μαρόκο με την οικογένεια του οποίου ήταν γείτονες, το οδήγησε

Καιρός – Κολυδάς: «Τα οπισθοδρομούντα χαμηλά και το ξεροβόρι»

Νέα ανάρτηση για το καιρό των επομένων ημερών έκανε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θόδωρος Κολυδάς. Αναλυτικά η ανάρτηση: ΤΑ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΟΥΝΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΒΟΡΙ . -Η διατήρηση των θερμοκρασιών σε επίπεδα κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα κανονικά επίπεδα το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού. Μονοψήφιες ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας στα περισσότερα ηπειρωτικά .

Έπεσαν υπογραφές ανάμεσα σε Μητσοτάκη-Ζελένσκι για τον πόλεμο στην Ουκρανία!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψαν στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες συμφωνία για συνεργασία σε θέματα ασφάλειας. Η Ελλάδα είναι το 21ο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπογράφει αντίστοιχη διμερή συμφωνία με την Ουκρανία. Η συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της προσχώρησης της Ελλάδας και

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή στους κατοίκους να απομακρυνθούν από περιοχή στην κοιλάδα Μπεκάα

για την εσπευσμένη απομάκρυνση των κατοίκων από περιοχή της κοιλάδας Μπεκάα, στον ανατολικό Λίβανο, προειδοποιώντας ότι θα εξαπολύσει επίθεση «στο άμεσο μέλλον». «Επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής Μπεκάα, κυρίως προς τους κατοίκους του κτηρίου που είναι σημειωμένο στον χάρτη στη ζώνη της Τεμνίν», επεσήμανε στο Χ ο Αβιχάι Αντράι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Γάζα: Πληροφορίες πως εξοντώθηκε ο ηγέτης της Χαμάς μετά από ισραηλινό χτύπημα

Πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, αναφέρουν την εξάλειψη του Γιαχία Σινουάρ, ηγέτη της Χαμάς, στην κεντρική Γάζα μετά από ισραηλινό χτύπημα. Ο Γ.Σινουάρ είναι κεντρική φιγούρα της Χαμάς και θεωρείται από τους εγκεφάλους της πολύνεκρης επίθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023 και η είδηση της εξόντωσής του, αν επιβεβαιωθεί, αναμένεται
spot_imgspot_img

Πρόκειται για την 3η ανάκληση του μήνα και την 31η από τη αρχή του χρόνου, που προχωρά ο Γερμανικός κολοσσός σουπερμάρκετ στα καταστήματα της Γαλλίας.

Την τρίτη ανάκληση μέσα στον Οκτώβρη και την 31η  από την αρχή του 2024, από σουπερμάρκετ Lidl, ανακοίνωσαν οι αρχές της Γαλλίας. Η σημερινή ανάκληση αφορά σε κοτόπουλο μολυσμένο με το βακτήριο Listeria monocytogenes, που προκαλεί λιστερίωση που μπορεί να είναι και θανατηφόρα. Τα προϊόντα ανακλήθηκαν από 149 καταστήματα της αλυσίδας.

Το μολυσμένο με λιστέρια κοτόπουλο

Πρόκειται για το προϊόν Etal du poultryer- κοτόπουλο 1Kg της εταιρείας Les Volailles de Keranna με GTIN 4056489370079 και αριθμό παρτίδας 3224037506. Ο παθογόνος μικροοργανισμός εντοπίστηκε μετά από έλεγχο της ίδιας της εταιρείας. Σε ανακοίνωσή της η Lidl αναφέρει:

«Άτομα που έχουν καταναλώσει το προϊόν “μπούτια κοτόπουλου” που αναφέρεται παραπάνω και όσοι παρουσιάζουν πυρετό, μεμονωμένα ή συνοδεύονται από πονοκέφαλο, καλούνται να συμβουλευτούν τον θεράποντα ιατρό τους αναφέροντας αυτή την κατανάλωση. Οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές σε αυτά τα συμπτώματα, καθώς και οι ανοσοκατεσταλμένοι και ηλικιωμένοι. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να υποδηλώνουν λιστερίωση, μια ασθένεια που μπορεί να είναι σοβαρή και έχει περίοδο επώασης έως και οκτώ εβδομάδες».

Να σημειωθεί ότι και τον περασμένο Ιούνιο όπως και τον Μάρτιο, ο Γερμανικός κολοσσός που δραστηριοποιείται σε δεκάδες χώρες ανακάλεσε από τα ράφια των καταστημάτων του στη Γαλλία, κοτόπουλο μολυσμένο με Listeria. Πριν από λίγες ημέρες η Lidl Fr ανακάλεσε Lime λόγω υψηλής ποσότητας φυτοφαρμάκων και στις στις 4 Οκτωβρίου ανακάλεσε κρέας λόγω κτηνιατρικών φαρμάκων.

Το βακτήριο Listeria monocytogenes

Η λιστερίωση είναι μια τροφιμογενής ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο Listeria monocytogenes. Η κύρια οδός μετάδοσης στον άνθρωπο είναι η κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων, ιδιαίτερα έτοιμων προς κατανάλωση τροφών στο ψυγείο με σχετικά μεγάλη διάρκεια ζωής, όπως τα καπνιστά ψάρια, τα προϊόντα κρέατος που έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία και τα μαλακά τυριά. Το L. monocytogenes είναι ένα βακτήριο, το οποίο πολλαπλασιάζεται σε ένα ευρύ φάσμα pH και θερμοκρασιών και μπορεί να πολλαπλασιαστεί ακόμη και σε θερμοκρασίες ψύξης (μεταξύ 2ºC-4ºC). Η βέλτιστη θερμοκρασία ανάπτυξής του είναι μεταξύ 30ºC-37ºC. Το μαγείρεμα σε θερμοκρασίες πάνω από 70º C για 2 λεπτά καταστρέφει τα βακτήρια.

Το L. monocytogenes είναι ικανό να σχηματίζει βιοφίλμ σε μια μεγάλη ποικιλία επιφανειών που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων. Το βιοφίλμ δίνει στα βακτήρια μεγαλύτερη αντοχή στην εξάλειψη και μπορεί να παραμείνει μετά τον καθαρισμό και την απολύμανση. Τα χαρακτηριστικά αντοχής του σε διάφορες συνθήκες (όπως οξύτητα και χαμηλές θερμοκρασίες) δικαιολογούν ότι είναι ευρέως διαδεδομένο τόσο στο περιβάλλον (έδαφος, φυτά, ζωοτροφές, περιττώματα, λύματα, νερό) όσο και σε χώρους επεξεργασίας τροφίμων.

*Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται κυρίως στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img