33.4 C
Athens
Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνLidl Si: Πλαστικά κομμάτια σε αλάτι – Άμεση ανάκληση

Lidl Si: Πλαστικά κομμάτια σε αλάτι – Άμεση ανάκληση

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Και δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο βομβάρδισαν οι Ουκρανοί: Η απελπισία τους μπορεί να φέρει τον πυρηνικό όλεθρο (βίντεο)

Δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο, μετά από αυτό της Σούντζα στο Κουρσκ, βομβάρδισαν οι Ουκρανοί και συγκεκριμένα στην Ζαπορίζια το οποίο βρίσκεται υπό τον ρωσικό έλεγχο. Οι Ρώσοι μάλιστα δημοσίευσαν σχετικό βίντεο στο οποίο φαίνονται βλήματα του ουκρανικού Πυροβολικού να πλήττουν τον πυρηνικό σταθμό! Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι υπήρξαν πλήγματα και από ουκρανικά drones.Η απελπισία των Ουκρανών

Πιερία: Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας

τα οποία συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δράστες διαπιστώθηκε να επιβαίνουν σε όχημα (ως οδηγός και συνοδηγός), στο οποίο είχαν επιβιβάσει συνολικά έξι αλλοδαπούς άνδρες, με σκοπό τη μη νόμιμη μεταφορά τους προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι αμοιβής. Στην

Καιρός – Κολυδάς: Ισχυροί άνεμοι έως το απόγευμα – Νέα ενίσχυση τον Δεκαπενταύγουστο

Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην Αττική δυσχεραίνοντας το έργο κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς. Με ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς τονίζει ότι τα μποφόρ θα επιμείνουν μέχρι και το απόγευμα, οπότε και θα αρχίσουν να εξασθενούν, ενώ νέα ενίσχυση των ανέμων αναμένεται τον Δεκαπενταύγουστο. ?️ ?️?️ΑΝΕΜΟΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ✅Στην Αττική και ειδικότερα

Καιρός: «Επιμένει» ο καύσωνας και οι ισχυροί άνεμοι των 7 μποφόρ – Σήμα κινδύνου από Μαρουσάκη

Με τη φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Αττική, το ερώτημα που απασχολεί είναι πώς θα είναι ο καιρός και πότε θα κοπάσουν οι άνεμοι για να είναι πιο εύκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων στα μέτωπα. Με ενισχυμένα μελτέμια και την θερμοκρασία στα ύψη θα κυλήσει ο καιρός και σήμερα , Δευτέρα 12 Αυγούστου, με

Φωτιά στην Αττική: Απεγκλωβίστηκαν τέσσερα παιδιά και ένας ηλικιωμένος στη Διώνη

Από θαύμα σώθηκαν τέσσερα ανήλικα παιδιά και ένας ηλικιωμένος στη Διώνη, όπου η φωτιά μαίνεται. Το πρωί της Δευτέρας εστάλη 112 για εκκένωση του οικισμού Διώνη, όμως αρκετοί ήταν οι κάτοικοι που παρέμεναν στα σπίτια τους. Έτσι, οι δυνάμεις που ήταν στην περιοχή είδαν σε σπίτι έναν ηλικιωμένο και τέσσερα παιδιά και τα απεγκλώβισαν.
spot_imgspot_img

Για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες η αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl ανακαλεί αλάτι λόγω παρουσία πλαστικών σωματιδίων.

Η Διοίκηση Ασφάλειας Τροφίμων, Κτηνιατρικής και Προστασίας Φυτών της Δημοκρατίας της Σλοβενίας έλαβε ειδοποίηση από τη Lidl Σλοβενίας σχετικά με την ανάκληση του προϊόντος αλατιού Ιμαλαΐων, λόγω πιθανής παρουσίας πλαστικών σωματιδίων. Υπενθυμίζεται ότι και στις αρχές Ιουλίου η αλυσίδα σουπερμάρκετ lidl στην Κροατία είχε ανακαλέσει αλάτι Ιμαλαΐων λόγω πλαστικών σωματιδίων, ενώ  και τον περασμένο Μάιο τα Lidl Κροατίας είχαν ανακαλέσει το αλάτι Deluxe Πέτρινο αλάτι Ιμαλαΐων.

Η παρούσα ανάκληση αφορά στο Ροκ αλάτι Ιμαλαΐων Deluxe, 420 γρ, με ημερομηνία λήξης 05/02/2027 από τον προμηθευτή Lidl Stiftung & Co. KG.

Οι αρχές της Σλοβενίας συνέστησαν στους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν το προϊόν λόγω πιθανής παρουσίας ξένων αντικειμένων και να το επιστρέψουν στον τόπο αγοράς.

Η ανακοίνωση ανάκλησης των Lidl Σλοβενίας αναφέρει: «Με το προϊόν, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι κατά τη χρήση του (άλεσμα) δεν παράγονται μικρά πλαστικά σωματίδια, τα οποία θα μπορούσαν να εισχωρήσουν στο αλεσμένο αλάτι. Το ανακληθέν προϊόν “Deluxe, ροκ αλάτι Ιμαλαΐων, 420g” με ημερομηνία λήξης 05/02/2027 πωλήθηκε στη Lidl Σλοβενίας. Λόγω της συνεπούς προστασίας των καταναλωτών, η Lidl Σλοβενίας αντέδρασε αμέσως και απέσυρε το επηρεαζόμενο προϊόν από την πώληση. Μπορείτε να επιστρέψετε το προϊόν σε οποιοδήποτε κατάστημα Lidl. Θα σας αποζημιώσουμε ακόμη και χωρίς να προσκομίσετε απόδειξη.

Ο προμηθευτή Lidl Stiftung & Co. Η KG καλύπτει αποκλειστικά το προϊόν “Deluxe, βράχο αλάτι Himalayan, 420g” με ημερομηνία λήξης 02/05/2027. Άλλα προϊόντα του αναφερόμενου κατασκευαστή δεν υπόκεινται σε ανάκληση.

Η Lidl Σλοβενίας ζητά συγγνώμη από όλους τους πελάτες για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε».

Μικροπλαστικά σε επιτραπέζιο αλάτι

Τα μικροπλαστικά στο επιτραπέζιο αλάτιδεν είναι, κάτι καινούργιο ούτε και σπάνιο. Αρκετές μελέτες έχουν βρει μικροπλαστικά (ΜΡ) σε επιτραπέζιο αλάτι με τα ευρήματα της τελευταίας (2023) να τονίζει ότι τα επίπεδα μικροπλαστικών είναι υψηλότερα σε μη πιστοποιημένα /τυποποιημένα προϊόντα, αλλά και οι 40 διαφορετικές μάρκες αλατιού  που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένες με μικροπλαστικά. Επίσης σε μελέτη του 2018 ερευνήθηκαν συνολικά 39 διαφορετικές μάρκες αλατιού που παράγονται σε 16 χώρες/περιοχές σε έξι ηπείρους συμπεριλαμβανομένων 28 εμπορικών σημάτων θαλασσινού αλατιού. Μικροπλαστικά βρέθηκαν στο 90% του συσκευασμένου αλατιού, με ένα ευρύ φάσμα περιεκτικότητα σε ΜΡ – από 0 έως 1674 n/kg στο θαλασσινό αλάτι με εξαίρεση ένα να περιέχει την ποσότητα ρεκόρ των  13 629 n/kg). Μικροπλαστικά βρέθηκαν και σε ορυκτό αλάτι 0–148 n/kg ενώ το αλάτι από λίμνες βρέθηκε να περιέχει από 28 –462 n/kg.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img