21.7 C
Athens
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΜαρμελάδα: Οδηγίες συντήρησης για να μην μουχλιάσει γρήγορα

Μαρμελάδα: Οδηγίες συντήρησης για να μην μουχλιάσει γρήγορα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Περιστέρι: Η αστυνομία κατάφερε να «βγάλει» μετά από 4 ώρες τον άνδρα που είχε «ταμπουρωθεί» σε σπίτι ψυχιάτρου

Οι αστυνομικοί κατάφεραν μετά από τέσσερις ώρες, να βγάλουν τον άντρα που είχε κλειδωθεί σε σπίτι ψυχιάτρου στην οδό Καλείδωνος 39, στο Περιστέρι και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Ο αρχικός συναγερμός είχε σημάνει στην Αστυνομία γύρω στις 10:45 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ψυχίατρος είχε δώσει τα κλειδιά στον άνδρα, ο οποίος είναι ελαιοχρωματιστής για

Οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν κοντά στο Stelmakhovka

ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό κέρδισε έδαφος κοντά στην πόλη Stelmakhovka στην Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ και κατέλαβε ευνοϊκότερες θέσεις. Ο Andrei Marochko, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και πρώην αντισυνταγματάρχης του LVR, αναφέρει: “Κατά την διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας συνέχισαν τις επιχειρήσεις απελευθέρωσης στον τομέα Svatovo-Kremennaya του μετώπου. Οι επιτυχείς ενέργειες κατέληξαν στην

Πολωνοί στρατιώτες πολεμούν Ρώσους στο μέτωπο του Ντονμπάς, video

Polish volunteer soldiers eliminate 2 Russian soldiers trying to storm Ukrainian positions near Toretsk. In the end of the video, one of Poles says: “I almost feel bad for the Russians. We have beaten them back so many times” 🇵🇱🇺🇦 pic.twitter.com/1ujeq6bwEZ — Visegrád 24 (@visegrad24) October 23, 2024 φωτο:freepik

Λίβανος: «Ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ σε φυλάκιο των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ» λέει η UNIFIL

Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο, ανέφερε η UNIFIL σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή. «Στις 22 Οκτωβρίου, οι ειρηνευτικές δυνάμεις που σταθμεύουν σε ένα μόνιμο σημείο παρατήρησης κοντά στον οικισμό Ντουχέιρα, παρατήρησαν Ισραηλινούς στρατιώτες οι οποίοι εκκαθάριζαν κτίρια σε έδαφος του Λιβάνου. Αφού διαπίστωσαν ότι παρακολουθούνταν, (οι Ισραηλινοί

Αμαλιάδα: Βίντεο στο TikTok με το μωρό της να μιλάει με τη βοήθεια ΑΙ είχε δημοσιεύσει η Ε.Μουρτζούκου (βίντεο)

Στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο που είχε δημοσιεύσει η 24χρονη Ε.Μουρτζούκου στο TikTok, στο οποίο φαίνεται το μωρό της να μιλάει με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Η 24χρονη Ειρήνη που έχασε δύο παιδιά, βρίσκεται στο επίκεντρο, ως το πρόσωπο που ήταν παρών και στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, μωρών φίλων της. Χθες μίλησε η
spot_imgspot_img

Παρόλο που η ζάχαρη έχει συντηρητική δράση στις μαρμελάδες και τα ζελέ, οι μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί και να την αλλοιώσει.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η ανάπτυξη μούχλας στα προϊόντα φρούτων μπορεί να μην είναι πάντα τόσο εντελώς ακίνδυνη όσο πιστεύαμε στο παρελθόν.

Το USDA Complete Guide to Home Canning συνιστά μια διαδικασία κονσερβοποίησης με βραστό νερό για μαρμελάδες και ζελέδες, η οποία θα καταστήσει την πιθανότητα αλλοίωσης από μούχλα όσο το δυνατόν μικρότερη. Θα χρειαστείτε μια συσκευή κονσερβοποίησης.

Το σφράγισμα των βάζων με παραφίνη ή κερί δεν θεωρείται πλέον μια εξίσου αξιόπιστηεπιλογή για οποιοδήποτε γλυκό επάλειμμα, συμπεριλαμβανομένων των ζελέ. Τυχόν τρυπούλες, συρρίκνωση ή ρωγμές στην παραφίνη κεριού επιτρέπουν σε αερομεταφερόμενες μούχλες να μολύνουν και να αναπτυχθούν στο προϊόν.

Επιπλέον, οι διαρροές ή οι τρύπες στην παραφίνη μπορούν να επιτρέψουν τη διαρροή του προϊόντος κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης. Μόλις βρεθεί στην επιφάνεια, αυτό το προϊόν που διαρρέει θα παρέχει θρεπτικά συστατικά για τις μούχλες να αναπτυχθούν στην επιφάνεια και να εισέλθουν στη μαρμελάδα ή το ζελέ στο βάζο.

Για την ασφαλή παρασκευή μαρμελάδας και την κονσερβοποίηση της με βραστό νερό, χρειάζεται να ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Προετοιμάστε το κονσερβοποιητή με βραστό νερό πριν αρχίσετε να μαγειρεύετε τη μαρμελάδα ή το ζελέ. Γεμίστε την κονσερβοποιητική μηχανή τουλάχιστον κατά το ήμισυ με καθαρό, ζεστό νερό. Χρειάζεται αρκετό νερό ώστε η στάθμη να είναι 1 έως 2 ίντσες πάνω από τις κορυφές των γεμισμένων βάζων μόλις προστεθούν.
  2. Πλύνετε τα βάζα σε ζεστό νερό με απορρυπαντικό και ξεπλύνετε καλά με το χέρι ή πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων. Εάν η συνταγή σας απαιτεί προ-αποστειρωμένα βάζα, αποστειρώστε τα καθαρά βάζα βυθίζοντάς τα για 10 λεπτά σε βραστό νερό. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να τοποθετήσετε τα άδεια βάζα όρθια σε μια σχάρα στον κονσερβοποιητή με βραστό νερό γεμάτο με καθαρό νερό.
  3. Προετοιμάστε τα καπάκια των βάζων κονσερβοποίησης σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή.
  4. Ετοιμάστε τη μαρμελάδα ή το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Βράστε για τον συνιστώμενο χρόνο στη συνταγή και, στη συνέχεια, αφαιρέστε γρήγορα τον αφρό (εάν χρειάζεται ή επιθυμείτε).
  5. Aν τα άδεια προ-αποστειρωμένα βάζα κρατούνται στον κονσερβοποιητή σας, αφαιρέστε τα ένα-ένα από το καυτό νερό, γέρνοντάς τα για να αδειάσετε γρήγορα το νερό μέσα σε αυτά πίσω στον κονσερβοποιητή.
  6. Γεμίστε τα βάζα στο δοχείο κονσερβοποίησης, ένα-ένα, χρησιμοποιώντας έναν ανυψωτήρα βάζων. Βεβαιωθείτε ότι ο ανυψωτής βάζων είναι σταθερά τοποθετημένος κάτω από το λαιμό του βάζου και τη ζώνη δακτυλίου. Διατηρείτε το βάζο σε όρθια θέση ανά πάσα στιγμή.
  7. Η στάθμη του νερού στο δοχείο θα πρέπει να είναι 2,5 εώς 5 εκατοστά πάνω από τις κορυφές των γεμισμένων βάζων. Γυρίστε τον καυστήρα κάτω από την κονσερβοποιητική μηχανή στην υψηλότερη θέση, καλύψτε την κονσερβοποιητική μηχανή με το καπάκι της και θερμάνετε μέχρι το νερό να βράσει έντονα. Επεξεργάζεστε τα βάζα για τον συνιστώμενο αριθμό λεπτών μετά τον βρασμό του νερού.
  8. Όταν τα βάζα επεξεργαστούν στο βραστό νερό για το συνιστώμενο χρονικό διάστημα, σβήστε τη φωτιά και αφαιρέστε το καπάκι του δοχείου, γέρνοντας τον ατμό μακριά από το πρόσωπό σας. Περιμένετε 5 λεπτά προτού αφαιρέσετε τα βάζα από τον κονσερβοποιητή για να αφήσετε τον βρασμό και το περιεχόμενο των βάζων να κατακαθίσει.
  9. Αφαιρέστε τα βάζα από τον κονσερβοποιητή. Τοποθετήστε προσεκτικά τα καυτά βάζα απευθείας σε μια πετσέτα ή σχάρα ψύξης κέικ, αφήνοντας τουλάχιστον 3 εκατοστά χώρο μεταξύ των βάζων κατά τη διάρκεια της ψύξης. Αποφύγετε την τοποθέτηση των βάζων σε κρύα επιφάνεια ή σε κρύο ρεύμα.
  10. Ψύξτε τα βάζα σε όρθια θέση για 12-24 ώρες, ενώ σχηματίζεται σφράγισμα κενού και η μαρμελάδα σταθεροποιείται. Αφήστε τα βάζα να παραμείνουν ανενόχλητα όσο ψύχονται. Όταν χρησιμοποιείτε το κοινό σύστημα μεταλλικών καπακιών κονσερβοποίησης δύο τεμαχίων, μην σφίγγετε τους δακτυλίους στα καπάκια.
  11. Αφαιρέστε τους δακτυλίους από τα σφραγισμένα βάζα. Τοποθετήστε τυχόν μη σφραγισμένα βάζα στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε τα πρώτα.
  12. Πλύνετε, ξεπλύνετε και στεγνώστε τα βάζα και τα καπάκια για να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα. Βάλτε ετικέτα και αποθηκεύστε τα σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το άμεσο φως.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img