33.5 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΜαύρο τσάι: Επιστημονική μελέτη βρίσκει πλήθος μικροβίων και εφιστά την προσοχή στην...

Μαύρο τσάι: Επιστημονική μελέτη βρίσκει πλήθος μικροβίων και εφιστά την προσοχή στην παραγωγή του

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Στην ανάπτυξη υποβρύχιου όπλου “υπερσπηλαίωσης” προχωρά η Τουρκία

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει κερδίσει με την αξία της μια θέση στο διεθνές αμυντικό στερέωμα και προχωρά στην σχεδίαση, στην ανάπτυξη και στην κατασκευή ολοένα και πιο πρωτοπόρων αμυντικών συστημάτων. Πληροφορίες από την αντίπερα όχθη του Αιγαίου κάνουν λόγο για την έναρξη ανάπτυξης ενός νέου υποβρύχιου όπλου, που θα αξιοποιεί την αρχή της “υπερσπηλαίωσης”

Καιρός για φθινόπωρο: Έρχεται τριήμερο με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Φθινοπωρινός αναμένεται να είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες καθώς σύννεφα, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στις ορεινές περιοχές και το εσωτερικό, με τον υδράργυρο να καταγράφει μικρή πτώση. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει πρόσκαιρα και θα θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο, παρά τέλη καλοκαιριού. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος και διευθυντής της

Καιρός: Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου – «Βουτιά» της θερμοκρασίας τη νέα εβδομάδα

Ανάσα... δροσιάς και μάλιστα διαρκείας την εβδομάδα που έρχεται με τον υδράργυρο να υποχωρεί αισθητά. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, οι θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν τους 35 την Τετάρτη, ενώ σε γενικές γραμμές ο υδράργυρος θα κυμανθεί στην περιοχή των 32 βαθμών, με την προοπτική να φτάσει ακόμη χαμηλότερα σε περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο.

Χανιά: Μία σύλληψη για πρόκληση πυρκαγιάς σε δασική έκταση από πρόθεση

Συνελήφθη στα Χανιά ημεδαπός για πρόκληση πυρκαγιάς σε δασική έκταση από πρόθεση, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης που οδήγησαν στην ταυτοποίηση του. Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση από το Συντονιστικό της Π.Υ, η σύλληψη έγινε χθες 24 Αυγούστου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού Χανίων, και αφορά

meteo.gr: Ξεπέρασε τους 39 °C η θερμοκρασία την Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Ξεπέρασε τους 39 °C η θερμοκρασία την Κυριακή 25 Αυγούστου 2024 Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος ΕΑΑ – Πεντέλη, Κυριακή 25 Αυγούστου 2024, 17:15   Ξεπέρασε τους 39 °C η θερμοκρασία την Κυριακή 25/08 . Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η μέγιστη θερμοκρασία ήταν ίση με
spot_imgspot_img

Μικροβιακή χλωρίδα του μαύρου τσαγιού σε διαφορετικά στάδια παραγωγής.

Τις τελευταίες δεκαετίες, η κατανάλωση τσαγιού έχει αυξηθεί λόγω των διαφόρων οφελών για την υγεία. Η αυξημένη κατανάλωσή του όμως, έχει προκαλέσει και ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων τσαγιού.

Ωστόσο, υπάρχει σημαντική έλλειψη επιστημονικών πληροφοριών σχετικά με τη μικροβιολογική κατάσταση των φύλλων του μαύρου τσαγιού. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Safety, προσπάθησε να γεφυρώσει αυτό το κενό γνώσης, διερευνώντας τη μικροβιακή μικροχλωρίδα που υπάρχει στα φύλλα τσαγιού σε διάφορα στάδια επεξεργασίας της παραγωγής μαύρου τσαγιού.

Τα δείγματα συλλέχθηκαν σχολαστικά κατά τη διάρκεια των διαφόρων σταδίων επεξεργασίας και οι καλλιεργήσιμοι μικροοργανισμοί τους ταυτοποιήθηκαν μέσω μεθόδων που βασίζονται στην αλληλουχία. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι το κυρίαρχο βακτηριακό γένος σε όλη τη διαδικασία παρασκευής τσαγιού ήταν 
ο Bacillus, που αποτελούσε ένα ουσιαστικό 77% του αναγνωρισμένου βακτηριακού πληθυσμού. Άλλα κορυφαία γένη ήταν τα Klebsiella (8%), Lysinibacillus (4%), Escherichia (2%) με το υπόλοιπο 9% να περιλαμβάνει διάφορα άλλα γένη.

Μεταξύ της μυκητιακής κοινότητας, τα είδη Aspergillus (μούχλα) και Penicillium, εμφάνισαν σημαντικά υψηλότερη σχετική αφθονία, το καθένα αποτελώντας το 24%. Επιπλέον, οι κοινότητες ζυμομύκητα περιελάμβαναν τα είδη Debaryomyces, Candida, Hyphopichia, Rhodosporidiobolus και 
Wickerhamomyces. 

Ο Lactobacillus fermentum εντοπίστηκε στα ζυμωμένα φύλλα τσαγιού, τονίζοντας τον ρόλο του στη διαδικασία της ζύμωσης. Μαγιές και μούχλα υπήρχαν επίσης στο τελικό προϊόν τσαγιού, υποδεικνύοντας πιθανή μόλυνση μετά την επεξεργασία.

Η μελέτη δεν ανίχνευσε μυκοτοξίνες σε κανένα από τα δείγματα. Αυτά τα ευρήματα έδειξαν ότι η παρουσία ορισμένων μικροοργανισμών είναι εξαιρετικά συχνή σε διαφορετικά στάδια επεξεργασίας, ενώ ξένοι μικροοργανισμοί εισάγονται κατά την παραγωγή. Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα πως είναι επιτακτική η ανάγκη για αυστηρούς κανονισμούς και πρακτικές διασφάλισης ποιότητας στη βιομηχανία τσαγιού για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ποιότητας.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img