35 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΜελέτη: Τα ζευγάρια που πίνουν αλκοόλ μαζί έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής

Μελέτη: Τα ζευγάρια που πίνουν αλκοόλ μαζί έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Νέο τυφέκιο μάχης για τον Ιρανικό Στρατό

Στην ανάπτυξη ενός νέου τυφεκίου μάχης προχώρησε η δραστήρια ιρανική αμυντική βιομηχανία. Πιο συγκεκριμένα, το τυφέκιο μάχης MASAF-2 επιλέγη για την αντικατάσταση του γνωστού και από την υπηρεσία του στον Ε.Σ και γενικότερα στις Ε.Ε.Δ, τυφεκίου μάχης G-3. Το νέο τυφέκιο μοιράζεται με το τυφέκιο που πρόκειται να αντικαταστήσει το ίδιο διαμέτρημα, αυτό του 7,62Χ51

Δύο προσαγωγές για τη φωτιά στο Λιτόχωρο – Υπό μερικό έλεγχο το μέτωπο

Εκκενώθηκε η περιοχή - Μία κατοικία παραδόθηκε στις φλόγες Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην Πλάκα Λιτοχώρου, του δήμου Δίου Ολύμπου στην Πιερία, ενώ δυο άτομα προσήχθησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ντελάλη», δυο άτομα προσήχθησαν ως ύποπτοι για την φωτιά. Τα δυο άτομα εντοπίστηκαν

Βίντεο: Ρωσικό Lancet κατέστρεψε ουκρανικό Τ64 άρμα μάχης στην Κιανίτσια

Ρωσικό Lancet κατέστρεψε ουκρανικό Τ64 άρμα μάχης στην Κιανίτσια. Το Lancet αναπτύχθηκε από τον όμιλο ZALA Aero, θυγατρική του ρωσικού αμυντικού γίγαντα Kalashnikov Concern. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Kyianytsia 🕰 Date: ~17.08.2024📌 Coordinates: 51.070168, 34.912544👩‍🚀 Squad: #GroupNorth 📝 Description: The Russian Lancet destroyed the T64 Tank of the Armed Forces of Ukraine in Kyianytsia.🖥 id: 18082024.0751✉️source:

72 ώρες «συναγερμός»: Ανατροπή στο σκηνικό του καιρού – Έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Δευτέρα (19/8) με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια ανοίγεται μπροστά μας ένα «δροσερό τριήμερο», ωστόσο χρειαζεται μεγάλη προσοχή με τις καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ

Αυτός θα είναι ο καιρός του φθινοπώρου: Συγκεκριμένη πρόβλεψη για Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο

Σε μια αναλυτική παρουσίαση του καιρού που αναμένεται για ολόκληρο το ερχόμενο φθινόπωρο προέβη το Forecast Weather σε συνεργασία με το weathergroup.gr. Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο Σεπτέμβριος αναμένεται πιο ζεστός από τα κανονικά επίπεδα, παρόμοια κατάσταση και τον Οκτώβριο, ενώ από Νοέμβριο επιτέλους θα βρέξει! Σεπτέμβριος 2024 Θερμότερος των κανονικών στο μεγαλύτερο μέρος της
spot_imgspot_img

Παρόμοιες συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί επίσης να σημαίνουν έναν πιο ευτυχισμένο γάμο, αρκεί κανείς να μην το παρακάνει.

Το να πίνετε μαζί με τον σύντροφό σας μπορεί να είναι το κλειδί για μια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και έναν πιο ευτυχισμένο γάμο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό The Gerontologist τον Φεβρουάριο του 2024, εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο η συμπεριφορά κατανάλωσης αλκοόλ επηρεάζει τη θνησιμότητα μεταξύ συζύγων διαφορετικού φύλου. Τα αποτελέσματα είναι ελπιδοφόρα αν εσείς και ο σύντροφός σας απολαμβάνετε ένα νυχτερινό ποτό, τσουγκρίζετε τα ποτήρια για απογευματινό απεριτίβο ή μοιράζεστε ένα ιδιαίτερο μπουκάλι κρασί.

Επί είκοσι χρόνια, οι ερευνητές με επικεφαλής τη Dr. Kira Birditt του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν μελέτησαν 4.656 παντρεμένα ζευγάρια διαφορετικού φύλου που συμβιώνουν και ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ηλικίας άνω των 50 ετών. Από το 1996 έως το 2016, οι συμμετέχοντες (9.312 άτομα) συμπλήρωναν έρευνες κάθε δύο χρόνια, αναφέροντας αν κατανάλωναν αλκοόλ και αν ναι, πόσο.

Τα ευρήματα της μελέτης

Οι σύζυγοι με παρόμοια συμπεριφορά κατανάλωσης αλκοόλ συχνά αναφέρουν καλύτερη ποιότητα γάμου και είναι παντρεμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με εκείνους που αναφέρουν ασύμφωνη συμπεριφορά κατανάλωσης αλκοόλ.

Οι αναλύσεις αποκάλυψαν ότι οι σύμφωνοι σύζυγοι που πίνουν (και οι δύο δήλωσαν ότι έπιναν τους τελευταίους 3 μήνες) επιβίωσαν περισσότερο από τους ασύμφωνους συζύγους που πίνουν (ο ένας σύντροφος πίνει και ο άλλος όχι) και τους σύμφωνους συζύγους που δεν πίνουν.

Ωστόσο, οι ερευνητές σημειώνουν ότι αυτά τα πρότυπα κατανάλωσης αλκοόλ δεν μπορούν να υπολογίσουν ακριβώς τις επιπτώσεις στην υγεία καθώς τα ζευγάρια αυτά γερνούν, και όπως συνήθως συμβουλεύουν οι ειδικοί σε θέματα υγείας, το λιγότερο είναι καλύτερο όταν πρόκειται για κατανάλωση αλκοόλ. «Η ελαφριά κατανάλωση προέβλεπε καλύτερα ποσοστά επιβίωσης μεταξύ των ατόμων και των συντρόφων τους σε σύγκριση με την αποχή και τη βαριά κατανάλωση», αναφέρει η μελέτη.

Τα αποτελέσματα ευθυγραμμίζονται με προηγούμενες έρευνες, που επισημαίνουν τη συζυγική δυσαρέσκεια για τα ζευγάρια με ασύμβατες συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ. Μελέτη του 2007 από την Αμερικανική Ψυχολογική Ένωση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ασύμφωνα πρότυπα χρήσης αλκοόλ σχετίζονται με χαμηλότερα επίπεδα συζυγικής ικανοποίησης και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βία και το τέλος ενός γάμου. Η βαριά κατανάλωση αλκοόλ, ειδικότερα, ήταν κακή τόσο για τους συζύγους όσο και για τις συζύγους.

Η Dr. Birditt, ο οποία μελετά τις σχέσεις και τη γήρανση, έχει διαπιστώσει ότι τα ζευγάρια που πίνουν μαζί παραμένουν μαζί. Το 2016, ανέλυσε στοιχεία από 2.767 παντρεμένα ζευγάρια, με 4.864 συμμετέχοντες άνω των 50 ετών να απαντούν σε μια έρευνα σχετικά με τη μακροπρόθεσμη υγεία και τη συνταξιοδότηση.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι ήταν πιο ευτυχισμένοι στους γάμους τους όταν οι συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ ευθυγραμμίζονταν με τις συνήθειες του συζύγου τους. Είτε οι λαοί ήταν νηφάλιοι είτε απολάμβαναν ένα κοινωνικό ποτό δίπλα-δίπλα, ανέφεραν πιο ευτυχισμένους γάμους από τα ζευγάρια στα οποία οι συνήθειες κατανάλωσης ποτού διέφεραν πολύ μεταξύ των συζύγων.

Οι σύζυγοι, ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ήταν πιο δυσαρεστημένοι όταν το ένα μέλος του ζευγαριού έπινε συνήθως πολύ περισσότερο από το άλλο. Αυτό ευθυγραμμίζεται με την πιο πρόσφατη έρευνα της Dr. Birditt, η οποία δείχνει ότι οι σύζυγοι που πίνουν παρόμοια με τους συζύγους τους έχουν μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης. Η ευτυχισμένη σύζυγος, η ευτυχισμένη ζωή φαίνεται πραγματικά εδώ.

Αν δεν πίνετε με τον ίδιο ρυθμό με τον σύζυγό σας, κάντε μια παύση πριν στήσετε ένα δελεαστικό σπιτικό μπαρ. «Δεν προτείνουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να πίνουν περισσότερο ή να αλλάξουν τον τρόπο που πίνουν», δήλωσε η Dr. Birditt στο Reuters το 2017. «Δεν είμαστε σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά θα μπορούσε να είναι ότι τα ζευγάρια που κάνουν περισσότερες δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο μαζί έχουν καλύτερη ποιότητα γάμου… Η μελέτη δείχνει ότι δεν έχει να κάνει με το πόσο πίνουν, αλλά με το αν πίνουν καθόλου».

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img