36.1 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΜολυσμένο εμφιαλωμένο νερό: 38.400 υπογραφές για να αποσυρθούν τα νερά της Nestle

Μολυσμένο εμφιαλωμένο νερό: 38.400 υπογραφές για να αποσυρθούν τα νερά της Nestle

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ο εθελοντής έφεδρος που έδινε το «φιλί της ζωής» σε ζωάκια, στην «Ώρα Ελλάδος» | OPEN TV

Ο ,έφεδρος αξιωματικός, Νίκος Κωνσταντακόπουλος μίλησε για τη δράση του στις φωτιές και το συγκινητικό στιγμιότυπο όπου ο ίδιος μαζί με μια κοπέλα προσπαθούν με το «φιλί της ζωής» να σώσουν ένα γατάκι. ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΖΩΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ

Δένδιας: Θα μεταβεί στη Τήνο αύριο για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου

O Ν. Δένδιας θα εκπροσωπήσει τον πρόεδρο της κυβέρνησης στον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου και στις τελετές για την 84η επέτειο του τορπιλισμού της «Έλλης». (ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν γιορτάζουν την 3η επέτειο από την επιστροφή τους στην εξουσία

Εκατοντάδες προσκεκλημένοι παρακολούθησαν, νωρίς το πρωί στο Μπαγκράμ, που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, στρατιωτική παρέλαση για πάνω από μία ώρα παρουσία αξιωματούχων των Ταλιμπάν και υψηλόβαθμων στρατιωτικών. Ελικόπτερα πέταξαν πάνω από την παρέλαση δεκάδων στρατιωτικών οχημάτων σοβιετικής προέλευσης και οχημάτων που είχαν καταλάβει οι Ταλιμπάν από τις αμερικανικές δυνάμεις και τον αφγανικό

Βίντεο: Ρωσικό FPV έπληξε θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων στο Τορέτσκ

Ένα νέο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα έχει καταγράψει τη στιγμή που ρωσικό FPV πλήττει θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων στο Τορέτσκ. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Toretsk 🕰 Date: ~13.08.2024 📌 Coordinates: 48.397420, 37.861698 👩‍🚀 Squad: 📝 Description: New Russian FPV drone with carbon fiber strikes Ukrainian Armed Forces positions in Toretsk. 🖥 id: 14082024.0952 ✉️source: https://t.co/W9UncnNmEv

Ινδία: Άλλο ένα κρούσμα τροφικής δηλητηρίασης από σχολικά γεύματα

Ένας νεκρός μαθητής ενώ πάνω 100 οι νοσούντες.    Με συμπτώματα σοβαρής τροφικής δηλητηρίασης νοσηλεύονται 61 μαθητές στην Ινδία, ενώ ένας κατέληξε, ενώ επηρεάστηκαν συνολικά πάνω από 100 παιδιά από σχολεία φυλών στην περιοχή Palghar της Ινδίας, σύμφωνα με το FoodPoisoningNews. Ο συλλέκτης της περιοχής Govind Bodke επιβεβαίωσε ότι τα επηρεαζόμενα παιδιά προέρχονταν από διάφορα
spot_imgspot_img

Νέα επίθεση στην πρώτη εταιρεία μεταλλικού νερού παγκοσμίως για τα εμφιαλωμένα νερά που είναι μολυσμένα με βακτήρια, υπολείμματα φυτοφαρμάκων και χημικά.

Συνεχίζεται με νέα επεισόδια το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με τα εμφιαλωμένα νερά της Nestle και άλλων εταιρειών στη Γαλλία που διακινούν τα μπουκάλια σε ολόκληρο τον κόσμο. Το θέμα ξεκίνησε όταν η Nestle πρώτη εταιρεία μεταλλικού νερού παγκοσμίως, παραδέχθηκε απαγορευμένες μεθόδους παραγωγής για το φυσικό μεταλλικό νερό.  Μετά από αυτό ακολούθησε ντόμινο αποκαλύψεων σύμφωνα με τις οποίες μία στις τρεις εταιρείες της Γαλλίας χρησιμοποιούν απαγορευμένες και «δόλιες» μεθόδους καθαρισμού και σύμφωνα με  τη Le monde, τα φημισμένα ως τα πιο αγνά και διεθνώς αναγνωρισμένα νερά Vittel, Contrex, Hépar, Perrier και St-Yorre δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς, ιδίως λόγω σποραδικής παρουσίας βακτηρίων ή χημικής μόλυνσης.

Σύμφωνα με έκθεση της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της Γαλλίας ANSES, οι πηγές των νερών της Nestle, ήταν μολυσμένες. Συγκεκριμένα, οι πηγές νερού της μάρκας Perrier είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου μολυσμένες με χημικές ουσίες.  Μετά από τις αποκαλύψεις ακολούθησε μήνυση  στις εταιρείες εμφιαλωμένων νερών που εμπλέκονται για εννέα αδικήματα απάτης στο Ειρηνοδικείο του Παρισιού από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Foodwatch  όπως και  ομαδική αγωγή  από Αμερικανούς καταναλωτές που ισχυρίζεται ότι ο πολυεθνικός όμιλος τροφίμων και ποτών παραπλάνησε τους καταναλωτές ως προς την καθαρότητα του μεταλλικού νερού Perrier, επειδή το νερό στην πραγματικότητα προέρχεται από μία μολυσμένη πηγή που απαιτεί φιλτράρισμα και επεξεργασία. “Απαντώντας” η Nestle κατέστρεψε δύο εκατομμύρια μπουκάλια Perrier λόγω “μόλυνσης της πηγής”.

Το νέο επεισόδιο στο «σειρά σκανδάλου» γράφεται πάλι από την από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Foodwatch. Σε ανοιχτή επιστολή που έχει ήδη υπογραφεί από περισσότερους από 38 χιλιάδες καταναλωτές και απευθύνετα στον Christoph Ahlborn, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nestlé Deutschland, απαιτεί την άμεση ανάκληση των μολυσμένων φιαλών και πλήρη διαφάνεια σχετικά με την ποσότητα του νερού που πωλείται στη Γερμανία. Η επιστολή υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη απόσυρσης του ύποπτου μεταλλικού νερού από την αγορά για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τη Foodwatch εν γνώσει των γαλλικών αρχών και ενώ μόνο ανεπεξέργαστο, φυσικά καθαρό νερό μπορεί να φέρει τον τίτλο, «φυσικό μεταλλικό νερό» η Nestlé και άλλοι κατασκευαστές μεταλλικού νερού στη Γαλλία αντλούν νερό από μολυσμένες πηγές, το καθαρίζουν και το πουλούν ως «φυσικό μεταλλικό νερό». Τα υπόγεια ύδατα της Ευρώπης σύμφωνα με την οργάνωση είναι σε κακή κατάσταση. Προφανώς γίνεται δύσκολο για πολλές εταιρείες να βρουν αρκετό καθαρό νερό πηγής για να διατηρήσουν την επικερδή επιχείρηση εμφιαλωμένου νερού τους σε λειτουργία. Και τώρα καταφεύγουν σε παράνομες μεθόδους.

Η υπόθεση Nestlé – αναφέρει το Foodwatche – αντιπροσωπεύει ένα εμβληματικό παράδειγμα της ανάγκης για μεγαλύτερη διαφάνεια και ρύθμιση στον τομέα του μεταλλικού νερού . Καθώς εκατομμύρια καταναλωτές κινδυνεύουν δυνητικά, είναι επιτακτική ανάγκη οι ευρωπαϊκές αρχές να λάβουν πιο αυστηρά μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την καθαρότητα του εμφιαλωμένου νερού, ενός προϊόντος που θα πρέπει να είναι συνώνυμο της υγείας και της αξιοπιστίας.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img