25.6 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΜολυσμένο κοτόπουλο με λιστέρια: Το είχαν σερβίρει και σε μαθητές σχολείων –...

Μολυσμένο κοτόπουλο με λιστέρια: Το είχαν σερβίρει και σε μαθητές σχολείων – Επαγρύπνηση για τυχόν συμπτώματα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Κέρκυρα: Οι διάλογοι που «έκαψαν» τους εφοριακούς – «Άσε τον φάκελο στο γραφείο χωρίς να τον πειράξεις»

Το «φως» της δημοσιότητας είδαν οι «καυτοί» οι διάλογοι των μελών της οργάνωσης στην οποία συμμετείχαν τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής που φέρονται να εκβίαζαν επιχειρηματίες στο νησί της Κέρκυρας λαμβάνοντας παράνομα χρηματικά ποσά. Ήδη για την υπόθεση έχουν συλληφθεί από τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ, δύο επόπτες

Γάζα: Σκληρές αλήθειες του πολέμου πόλης

Πολλά ισραηλινά τεθωρακισμένα, μποτιλιαρισμένα και εγκαταλελειμμένα σε δρόμο της Γάζας. Η σκηνή υποδηλώνει ενέδρα, και θυμίζει ανάλογες σκηνές από την πρώτη μάχη του Γκρόζνι. Η “αλήθεια” για τις επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού στην Γάζα είναι απόλυτα ελεγχόμενη. Οι δημοσιογράφοι του CNN που συνοδεύουν ισραηλινά στρατεύματα στην Γάζα, πριν το κανάλι δείξει τα ρεπορτάζ τους, διευκρινίζουν

Λίβανος: Βρέθηκε η σορός του Ιρανού στρατηγού που σκοτώθηκε από το Ισραήλ μαζί με τον Νασράλα

“ Η σορός του μάρτυρα Αμπάς Νιλφορουσάν βρέθηκε χάρη στις συνεχείς προσπάθειες”, ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού του Ιράν, διευκρινίζοντας ότι η ημερομηνία τόσο του επαναπατρισμού της όσο και της κηδείας θα ανακοινωθούν αργότερα. Ο Αμπάς Νιλφορουσάν, ένας από τους κυριότερους διοικητές της Δύναμης Κοντς, της επίλεκτης μονάδας των Φρουρών της Επανάστασης

Η στιγμή που μαχητικό καταρρίπτεται σε ουκρανικό έδαφος, vid

🇺🇦🇷🇺 Ukrainian jet, date unknown pic.twitter.com/cfIJap4k0P — Lord Bebo (@MyLordBebo) October 12, 2024 ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

Το ρωσικό πυροβολικό βομβάρδισε ουκρανικές θέσεις στην περιοχή του Ντόνετσκ (βίντεο)

Το ρωσικό πυροβολικό βομβάρδισε ουκρανικές θέσεις στην περιοχή του Ντόνετσκ. Το ρωσικό πυροβολικό αποτελεί ένα από τους δύο κύριους άξονες της τρομακτικής ισχύος πυρός του ρωσικού Στρατού. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #DonetskRegion 🕰 Date: ~11.10.2024📌 Coordinates: 00:08(48.764477,37.903720)00:21(48.735894,37.959345)00:44(48.767009,38.047290)👩‍🚀 Squad: 📝 Description: Russian artillery shells Ukrainian Armed Forces positions in Donetsk region.🖥 id:… pic.twitter.com/svzbFjKRvH — Military Summary (@MilitarySummary)
spot_imgspot_img

Τα συμπτώματα σοβαρής ασθένειας συνήθως ξεκινούν μία έως τέσσερις εβδομάδες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας στις ΗΠΑ, ειδοποίησε τους γονείς και τους φροντιστές ότι τα πιάτα που είχαν σερβιριστεί τις τελευταίες ημέρες στους μαθητές 200 σχολείων, περιείχαν κοτόπουλο από τα ανακληθέντα προϊόντα της εταιρείας παραγωγής κρέατος BrucePac, τα οποία πιθανά είναι μολυσμένα με λιστέρια.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ανακάλεσε πάνω από 9 εκατομμύρια λίβρες (πάνω από 4,5 χιλιάδες τόνους) έτοιμα προς κατανάλωση είδη κρέατος και πουλερικών, τα οποία είχε νωρίτερα αποστείλει για διανομή σε εστιατόρια και ιδρύματα.

Ο Oz Hill, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Σχολικής Περιφέρειας της Φιλαδέλφειας, είπε ότι ενημερώθηκαν από τον παρασκευαστή Whitsons Culinary Group ότι τα ακόλουθα προϊόντα κοτόπουλου που παρασχέθηκαν σε ορισμένα σχολεία στην περιοχή ήταν μέρος αυτής της εθνικής ανάκλησης κρέατος και πουλερικών λόγω πιθανής μόλυνσης με Listeria monocytogenes.

Πρόκειται για τα προϊόντα

  • Pre-K: Κοτόπουλο και μπρόκολο Alfredo Penne (σερβιρίστηκε στις 8 Οκτωβρίου)
  • Chicken Strips Honey Mustard Green Bean (σερβιρίστηκε μεταξύ 4 Οκτωβρίου – 10 Οκτωβρίου) και κοτόπουλο Καραϊβικής σάλτσας ανανά καρότα ρυζιού (σερβιρίστηκε μεταξύ 4 Οκτωβρίου – 10 Οκτωβρίου)
  • locals K-12: Κοτόπουλο με σάλτσα BBQ Rice Baked Beans (σερβιρίστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2024)

Τον πλήρη κατάλογος των σχολείων που επηρεάστηκαν μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η λιστέρια είναι βακτήριo που μπορεί να μολύνει πολλά τρόφιμα. Τα άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για μόλυνση από λιστέρια είναι οι έγκυες γυναίκες, νεογέννητα, ενήλικες 65 ετών και άνω και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με το CDC.

Σύμφωνα με το Τμήμα Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) του USDA, δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες λόγω της κατανάλωσης αυτών των γευμάτων, τουλάχιστον έως σήμερα.

Ωστόσο, συνιστάται επαγρύπνηση διότι τα συμπτώματα σοβαρής ασθένειας συνήθως ξεκινούν μία έως τέσσερις εβδομάδες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων, αλλά μπορεί να εμφανιστούν και από την ίδια ημέρα ή έως και 70 ημέρες αργότερα.

Υπολογίζεται ότι 1.600 άνθρωποι παθαίνουν λιστερίωση ετησίως στις ΗΠΑ και περίπου 260 άνθρωποι πεθαίνουν από αυτήν, σύμφωνα με το CDC.

Ο Hill είπε ότι η Διεύθυνση Υπηρεσιών Τροφίμων της Σχολικής Περιφέρειας αφαιρεί όλα τα εναπομείναντα είδη από τις υπηρεσίες σχολικών γευμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάκληση, κάντε κλικ εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img