29.1 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΝέα θεραπεία-ορόσημο για την κολπική μαρμαρυγή

Νέα θεραπεία-ορόσημο για την κολπική μαρμαρυγή

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Πυροσβεστική: 44 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 11 Σε 44 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 11. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής

Εκκένωση εγκλωβισμένων Ουκρανών της 47ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας λίγο πριν εξοντωθούν από M2 Bradley

Σε μία από τις στιγμές του μετώπου στο Κουρσκ, μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, βίντεο δείχνει την ήττα ουκρανικής μονάδας από πυρά Ρώσω στρατιωτών. Εκκενώθηκαν τελευταία στιγμή από ένα M2 Bradley. Εδώ να σημειώσουμε πως το παρακάτω βίντεο είναι ακόμα μία απόδειξη στο ότι οι Ρώσοι δεν «τσίμπησαν» από την ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ. Η πλειοψηφία

Καιρός: «Κόκκινη» προειδοποίηση από τον Τάσο Αρνιακό – Νέα ανατροπή στο σκηνικό από την Πέμπτη

Αλλάζει από αύριο (Δευτέρα 19/8) το σκηνικό του καιρού, με βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού, αναμένεται να επεκταθεί η καιρική αστάθεια σε περισσότερες περιοχές της χώρας, το πρωί στα βορειοδυτικά και σταδιακά στις κεντρικές, δυτικές και βόρειες περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο

Λαμία: Πυρκαγιά σε πολυκατοικία – Κινδύνευσε ηλικιωμένο ζευγάρι

Συναγερμός σήμανε περίπου στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής (18/08) σε Πυροσβεστική και Αστυνομία για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην οδό Αντικύρας, στη Λαμία . Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε πλησίον του κλιμακοστασίου της ταράτσας του κτηρίου, έπειτα από φωτιά που είχε ανάψει ηλικιωμένος ιδιοκτήτης για να ψήσει. Για άγνωστο λόγο, η φωτιά επεκτάθηκε σε αποθηκευμένα ξύλα και

Πόλεμος στη Γάζα: Ο Μπλίνκεν έφτασε στο Ισραήλ για επαφές – Επόμενος σταθμός η Αίγυπτος

O στόχος της επίσκεψης είναι να δώσει μια ώθηση στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση των ομήρων, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση Παλαιστίνιων κρατουμένων. Ο Μπλίνκεν θα συναντηθεί αύριο Δευτέρα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ, σύμφωνα
spot_imgspot_img

Η Mayo Clinic προσφέρει νέα καινοτόμο θεραπεία για τη θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής – Εγκρίθηκε από τον FDA.

Η κολπική μαρμαρυγή είναι μία κατάσταση όπου αναπτύσσονται μη φυσιολογικά ηλεκτρικά κυκλώματα, κυρίως μέσα στους δύο κόλπους της καρδιάς, αναγκάζοντας την καρδιά να χτυπά ακατάστατα και γρήγορα. Οι κόλποι και οι κοιλίες συστέλλονται ακανόνιστα με αποτέλεσμα να προκύπτει ένα αποδιοργανωμένο χτύπημα της καρδιάς. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των ασθενών που διαγιγνώσκονται με κολπική μαρμαρυγή (AFib) αυξάνεται, ενώ υπολογίζεται ότι 12,1 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ θα έχουν διαγνωστεί με AFib έως το 2030, αριθμός υπερδιπλάσιος από το 2010.

Οι καρδιολόγοι στην κλινική Heart Rhythm της Mayo Clinic χρησιμοποιούν μια νέα καινοτόμο πηγή ενέργειας για την ασφαλή και επιτυχή αντιμετώπιση ενός κοινού τύπου καρδιακής αρρυθμίας. Η θεραπεία, που ονομάζεται αφαίρεση παλμικού πεδίου (PFA), έχει λάβει έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στη θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής (AFib).

Ο ακανόνιστος και συχνά πολύ γρήγορος καρδιακός ρυθμός του AFib μπορεί να οδηγήσει σε θρόμβους αίματος στην καρδιά, αυξάνοντας τον κίνδυνο εγκεφαλικού στον ασθενή. Οι κλινικοί γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν φάρμακα και θεραπείες για να βοηθήσουν στην επαναφορά του καρδιακού ρυθμού, αλλά ορισμένοι ασθενείς έχουν AFib που επιμένει και επιδεινώνεται. Η θεραπεία κατάλυσης έχει χρησιμοποιηθεί για περίπου δύο δεκαετίες για τη θεραπεία αυτών των ασθενών, αλλά η αφαίρεση παλμικού πεδίου χρησιμοποιεί μια διαφορετική προσέγγιση.

Αντί να εφαρμόζεται θερμότητα ή ψυχρή ενέργεια όπως στην παραδοσιακή αφαίρεση, η θεραπεία με καθετήρα PFA χρησιμοποιεί σύντομες εκρήξεις υψηλής ενέργειας που ονομάζονται μη αναστρέψιμη ηλεκτροπόρωση για να επηρεάσει τον καρδιακό ιστό που προκαλεί κολπική μαρμαρυγή. Η θεραπεία με PFA μετατράπηκε με επιτυχία στη φροντίδα ασθενών στην Mayo Clinic στο Ρότσεστερ τον Φεβρουάριο του 2024. Οι ειδικοί στην καρδιά της Mayo έχουν χρησιμοποιήσει έκτοτε το PFA για τη θεραπεία περισσότερων από 200 ασθενών για AFib.

Οι περιορισμοί ενέπνευσαν την ανάπτυξη νέων πηγών ενέργειας

“Οι παραδοσιακές προσεγγίσεις που χρησιμοποιούν πηγές θερμικής ενέργειας για τη θεραπεία του AFib – ραδιοσυχνότητες, λέιζερ, κρυοενέργεια – όλες ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού σε κοντινά όργανα, τον οισοφάγο και το φρενικό νεύρο”, λέει ο Suraj Kapa, ​​MD , καρδιακός ηλεκτροφυσιολόγος στην Mayo Clinic στο Ρότσεστερ, Μινεσότα. 

Η τεχνολογία PFA αναπτύσσεται για περισσότερα από 18 χρόνια. Η πρωτοποριακή έρευνα της Mayo Clinic στην αφαιρετική θεραπεία ξεκίνησε υπό έναν άλλο καρδιακό ηλεκτροφυσιολόγο και παραγωγικό εφευρέτη, τον Samuel J. Asirvatham, MD.

«Η αρχή στην οποία βασίζεται το PFA είναι ότι, ανάλογα με τη σύνθεση των κυτταρικών μεμβρανών διαφορετικών τύπων ιστών, ορισμένοι ιστοί μπορεί να έχουν διαφορετικά ενεργειακά κατώφλια που μπορεί να «νεκρωθούν» ή να αφαιρεθούν ενώ άλλοι τύποι ιστών μπορεί να διατηρηθούν», λέει ο Δρ Κάπα. . «Η έρευνα μέσω εκατοντάδων προκλινικών δοκιμών έχει δείξει ότι το PFA του καρδιακού ιστού μπορεί να επιτρέψει μια ειδική προσέγγιση για τον καρδιακό ιστό στην κατάλυση, αποφεύγοντας παράλληλα τον παράπλευρο τραυματισμό σε δομές όπως ο οισοφάγος ή το φρενικό νεύρο». 

Η έρευνα οδήγησε στην ανάπτυξη δύο πρόσφατα εγκεκριμένων από τις ΗΠΑ συστημάτων για την παροχή ενέργειας παλμικού πεδίου στην καρδιά. Ο Δρ Kapa σημειώνει ότι και οι δύο καθετήρες είναι εγκεκριμένοι για τη θεραπεία του AFib με τη μορφή απομόνωσης πνευμονικής φλέβας και έχουν δείξει παρόμοια αποτελεσματικότητα σε κλινικές δοκιμές σε σύγκριση με την παραδοσιακή κατάλυση με ραδιοσυχνότητες. 

Οφέλη της αφαίρεσης παλμικού πεδίου

Το PFA μπορεί να οδηγήσει σε πιο γρήγορες διαδικασίες, ενώ μειώνει τον χρόνο αναισθησίας και αφαιρεί μερικούς από τους κινδύνους της παραδοσιακής αφαίρεσης AFib. «Η ελαχιστοποίηση του κινδύνου και η ευρύτερη διάθεση δυνητικά αποτελεσματικών θεραπειών είναι κρίσιμης σημασίας για την παροχή θεραπείας στον μεγαλύτερο αριθμό ασθενών», λέει ο Δρ Kapa. 

“Ένας αυξανόμενος όγκος στοιχείων υποστηρίζει πιο επιθετικό έλεγχο του ρυθμού με κατάλυση, είτε νωρίτερα στη διάγνωση AFib ενός ασθενούς για την επίτευξη καλύτερων μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων είτε σε συνθήκες άλλων συννοσηροτήτων όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, στην οποία η κατάλυση έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη θνησιμότητα. λέει ο γιατρός Κάπα. 

Επόμενα βήματα 

Η αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο το PFA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλες αρρυθμίες, όπως οι κοιλιακές αρρυθμίες, είναι στα σκαριά. Τα πρώιμα προκλινικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι το PFA μπορεί να είναι ανώτερο από τις τρέχουσες παραδοσιακές προσεγγίσεις που βασίζονται στη θερμική ενέργεια σε αυτόν τον τομέα. Κοιτάζοντας το μέλλον, ο Δρ. Κάπα αναμένει ταχεία ανάπτυξη και εξέλιξη στη θεραπεία παλμικού πεδίου.

Σχετικά με τη Mayo Clinic 
Η Mayo Clinic είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δεσμεύεται στην καινοτομία στην κλινική πρακτική, την εκπαίδευση και την έρευνα και παρέχει συμπόνια, τεχνογνωσία και απαντήσεις σε όλους όσους χρειάζονται θεραπεία. Επισκεφτείτε το  Δίκτυο Ειδήσεων της Mayo Clinic  για πρόσθετα νέα της Mayo Clinic. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img