34.4 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΟ FDA προειδοποιεί την PepsiCo για τα Quaker Oats

Ο FDA προειδοποιεί την PepsiCo για τα Quaker Oats

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Έτσι θα κρατήσετε σαλμονέλα, λιστέρια και άλλους μολυσματικούς παράγοντες, μακριά από την κουζίνα σας

Συμβουλές για να αποφύγουμε τους μπελάδες με την υγεία μας Γνωρίζατε ότι ορισμένες πρακτικές στην κουζίνα σας μπορούν να σας βάλουν σε μεγάλους μπελάδες με την υγεία σας; Βακτήρια και άλλοι μολυσματικοί παράγοντες παραμονεύουν και απειλούν εσάς, τα μέλη της οικογένειάς σας αλλά και τους καλεσμένους σας. Πώς θα προφυλακτείτε; Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους

Γιάννης Ζουγανέλης: Η πρώτη του ανάρτηση μετά την καταστροφική φωτιά που έκαψε το σπίτι του

Δύσκολες ώρες για τον Γιάννη Ζουγανέλη ο οποίος είδε το σπίτι του στη περιοχή του Βαρνάβα να τυλίγεται στις φλόγες από τη καταστροφική φωτιά στην Αττική. Πιο συγκεκριμένα, το μόνο που διασώθηκε από την μεγάλη φωτιά στην Αττική ήταν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου το οποίο και ο αγαπημένος καλλιτέχνης διατηρούσε εντός του κτήματος στο

Οι Ουκρανοί εμποδίζουν τις εκκενώσεις Ρώσων αμάχων στο Κουρσκ

Στρατιώτες του ουκρανικού στρατού κατέστρεψαν μία γέφυρα στον ποταμό Σέιμ, στην περιφέρεια Κούρσκ της Ρωσίας, εμποδίζοντας τις εκκενώσεις αμάχων δια ξηράς. Αυτό μεταδίδει το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας. Μαζική εκκένωση βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Γκλόυσκόφ, όπου ζουν 20.000 άνθρωποι, μετά την ταχεία ουκρανική εισβολή στην ρωσική αυτή περιφέρεια.

Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης Αρχηγού ΓΕΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία

Κατά τη μεταξύ τους συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της διαρκούς αναπτυσσόμενης στρατιωτικής συνεργασίας της Εθνικής Φρουράς με την Πολεμική Αεροπορία. Ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε : Τη Διοίκηση Αεροπορίας, στην αεροπορική βάση (ΑΒ) «Ανδρέας Παπανδρέου», όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής της διοίκησης ταξίαρχος Χρίστος Χρίστου, και Την 55η Σμηναρχία Μάχης, στην αεροπορική βάση Πάφου, όπου
spot_imgspot_img

Χρόνια μόλυνση από σαλμονέλα σε εγκατάσταση της Quaker Oats σύμφωνα με τον FDA.

Το εργοστάσιο της PepsiCo Inc στο Ιλινόις προκάλεσε στις αρχές του χρόνου μια μαζική ανάκληση για την Quaker Oats, αφού η εταιρεία άφησε τη σαλμονέλα να εξαπλωθει στις εγκαταστάσεις για τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Στην επιστολή που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο στις 9 Ιουνίου, ο FDA προειδοποίησε ότι το κλείσιμο του εργοστασίου της Quaker Oats στο Danville δεν ήταν αρκετό για να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης σε άλλα εργοστάσια. Η Quaker Oats δήλωσε τον Απρίλιο ότι σχεδίαζε να κλείσει το εργοστάσιο και να απολύσει εκατοντάδες υπαλλήλους.

Η εταιρεία εξέδωσε αρχικά ανάκληση εκατομμυρίων προϊόντων μπάρας δημητριακών τον Δεκέμβριο λόγω πιθανής μόλυνσης. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο βρήκαν μια μπάρα granola που βρέθηκε θετική σε σαλμονέλα τον Νοέμβριο. Ένα εργαστήριο της PepsiCo επιβεβαίωσε τη μόλυνση τον Δεκέμβριο.

Λίγες ημέρες αργότερα, επιθεωρητές του FDA βρήκαν σαλμονέλα σε μια ρωγμή στο πάτωμα του εργοστασίου. Η Quaker Oats αναγνώρισε στη συνέχεια ότι είχε ανιχνεύσει το ίδιο στέλεχος σαλμονέλας στην εγκατάσταση τουλάχιστον από το 2020, γεγονός που υποδεικνύει ότι το στέλεχος θα μπορούσε να έχει επιβιώσει όλο αυτό το διάστημα, έγραψε ο FDA.

Η εταιρεία εντόπισε επίσης το ίδιο στέλεχος σε 13 περιβαλλοντικά δείγματα από το 2022. Ωστόσο, η πηγή της μόλυνσης δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Ο FDA ζητά τώρα από την Quaker Oats να «αξιολογήσει εάν απαιτούνται παρόμοιες διορθωτικές ενέργειες σε άλλες εγκαταστάσεις σας για να μειωθεί η πιθανότητα μόλυνσης».

Η σαλμονέλα είναι ένα βακτήριο που μπορεί να αρρωστήσει τους ανθρώπους με σαλμονέλωση. Υπάρχουν περίπου 1,35 εκατομμύρια περιπτώσεις σαλμονέλλωσης, με 26.500 νοσηλείες και 420 θανάτους κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img