34.9 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΟ FDA συγκάλεσε συνάντηση για τις χημικές ουσίες στα τρόφιμα

Ο FDA συγκάλεσε συνάντηση για τις χημικές ουσίες στα τρόφιμα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Η εστία που έκαψε τη β.α. Αττική! ΒΙΝΤΕΟ από τα drones που σαρώνουν τα βουνά μας

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να μετριάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τις τελευταίες ώρες, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ανήρτησε στο Twitter ένα βίντεο στο οποίο αποτυπώνονται οι πρώτες στιγμές της μεγάλης πυρκαγιάς της Αττικής. Οι καταγραφές προέρχονται από το εποπτικό drone της Πάρνηθας το οποίο είναι μόνο ένα από τα πολλά

Κουρσκ: Drone-καμικάζι των Ρώσων χτυπάει όχημα με Ουκρανούς στρατιώτες, vid

🇷🇺 Welcome to Kursk, Russia! We hope you enjoy your stay!! Watch this awesome drone footage to the end! pic.twitter.com/hTcJxfXmYp — DD Geopolitics (@DD_Geopolitics) August 13, 2024 freepik photo

Δυτικά F-16 στο έδαφος της Μολδαβίας;; Οργή στη Μόσχα και διαψεύσεις

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κάλεσε σήμερα ανώτερο Μολδαβό διπλωμάτη για να εκφράσει την «σοβαρή ανησυχία» της με αφορμή αναφορές μέσων ενημέρωσης -τα οποία η Μολδαβία διαψεύδει- για πιθανή ανάπτυξη στο έδαφος της των μαχητικών αεροσκαφών F-16 με τα οποία η Δύση προμήθευσε την Ουκρανία. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Μόσχα ανησυχεί από τις

Η Ρωσία προειδοποιεί την Μολδαβία: «Προσέξτε μην επιχειρήσουν ουκρανικά F-16 από αεροδρόμιά σας»

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κάλεσε σήμερα ανώτερο Μολδαβό διπλωμάτη για να εκφράσει την «σοβαρή ανησυχία» της με αφορμή αναφορές μέσων ενημέρωσης – τα οποία η Μολδαβία διαψεύδει-για πιθανή ανάπτυξη στο έδαφος της των μαχητικών αεροσκαφών F-16 με τα οποία η Δύση προμήθευσε την Ουκρανία. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Μόσχα ανησυχεί από τις

Φωτιά στο Πήλιο: Ήχησε το «112» – Συνδράμουν επίγεια και εναέρια μέσα

Μεγάλη φωτιά «ξέσπασε» στο Πήλιο, το απόγευμα της Τρίτης (13/08), από αδιευκρίνιστη αιτία. Η φωτιά καίει στην περιοχή του Πλατανιά. Στο σημείο έσπευσαν κι επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ, ρίψεις νερού πραγματοποιούν 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο. Λίγο πριν από τις 18:00, εστάλη μήνυμα από το «112» στους
spot_imgspot_img

Ο FDA καλεί το κοινό να εγγραφεί στη δημόσια συνάντηση για τις χημικές ουσίες στα τρόφιμα.

Οι κρατικές απαγορεύσεις ορισμένων χημικών πρόσθετων στα τρόφιμα αποτελούν πλέον αντικείμενο που παρακολουθείται από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, καλώντας σε δημόσια συνεδρίαση με θέμα την Ανάπτυξη μιας ενισχυμένης συστηματικής διαδικασίας για την αξιολόγηση των χημικών ουσιών στα τρόφιμα μετά την κυκλοφορία στην αγορά από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Η δημόσια συνάντηση που έχει οριστεί για την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου έχει κάποια περιορισμένη προσωπική συμμετοχή, αλλά με δυνατότητα εικονικής συμμετοχής. Οι καταναλωτές συχνά κατατάσσουν τις ανησυχίες για τις χημικές ουσίες στα τρόφιμα πάνω από άλλα θέματα ασφάλειας τροφίμων. Ωστόσο, ορισμένοι επικρίνουν τον FDA ότι δεν ρυθμίζει επαρκώς τα πρόσθετα τροφίμων.

Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι ο FDA να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη της ενισχυμένης συστηματικής διαδικασίας του οργανισμού για την αξιολόγηση των χημικών ουσιών στα τρόφιμα μετά την κυκλοφορία τους στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των εκτιμήσεων για τον εντοπισμό και την ιεράρχηση των χημικών ουσιών τροφίμων που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά για επανεξέταση της ασφάλειας.

Επιπλέον, εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας και της υπεράσπισης των καταναλωτών, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ερευνητικοί οργανισμοί και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα, να υποβάλουν ερωτήσεις και να υποβάλουν ανοικτά δημόσια σχόλια για να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτει ο FDA.

Οι πληροφορίες αυτές θα βοηθήσουν στην ενημέρωση του FDA για την περαιτέρω ανάπτυξη της διαδικασίας. Το έργο αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ενισχυμένης προσέγγισης για την ασφάλεια των χημικών ουσιών τροφίμων. Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη συνάντηση, συμπεριλαμβανομένης της αίτησης ανοικτών δημόσιων σχολίων, επισκεφθείτε την ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Μητρώου.

Ο FDA αναπτύσσει μια συστηματική διαδικασία για τη διενέργεια αξιολογήσεων των χημικών ουσιών στα τρόφιμα μετά την κυκλοφορία τους στην αγορά. Αυτό περιλαμβάνει συστατικά που θεωρούνται γενικά ασφαλή (GRAS), πρόσθετα τροφίμων, πρόσθετα χρωστικών ουσιών, ουσίες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα και μολυσματικές ουσίες.

Αυτό έχει ως στόχο να καθοδηγήσει το έργο του FDA για την αξιολόγηση μετά την κυκλοφορία στην αγορά στο μέλλον και περιλαμβάνει μια διαφανή διαδικασία για τον εντοπισμό και την ιεράρχηση των χημικών ουσιών τροφίμων στην αγορά για αξιολογήσεις ασφαλείας. Το έργο αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ενισχυμένης προσέγγισης για την ασφάλεια των χημικών προϊόντων τροφίμων.

Ο διευθυντής ασφάλειας τροφίμων του Consumer Reports, Brian Ronholm, δήλωσε σχετικά: «Το σύστημα του FDA για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πρόσθετων τροφίμων είναι κατεστραμμένο». Ο Ronholm, πρώην αναπληρωτής υφυπουργός του USDA για την ασφάλεια των τροφίμων, ήταν μεταξύ εκείνων που υποστήριξαν κορυφαίους πολιτειακούς νομοθέτες που απαγόρευσαν από μόνοι τους ορισμένα πρόσθετα.

«Για πάρα πολύ καιρό, ο FDA δεν ήταν σε θέση να συμβαδίσει με τις τελευταίες έρευνες που τεκμηριώνουν ότι ορισμένες χημικές ουσίες που επιτρέπονται στα τρόφιμα ενέχουν απαράδεκτους κινδύνους για την υγεία μας. Αυτά τα νομοσχέδια θα προστατεύσουν το κοινό και θα συμβάλουν στην κάλυψη του ρυθμιστικού κενού, απαγορεύοντας ορισμένα επιβλαβή πρόσθετα τροφίμων και απαιτώντας μεγαλύτερη διαφάνεια από τους κατασκευαστές όταν εισάγουν νέες χημικές ουσίες σε προϊόντα τροφίμων χωρίς την επανεξέταση του FDA».

Η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη, το Ιλινόις και η Πενσυλβάνια είναι μεταξύ των πολιτειών που ηγούνται αυτών των προσπαθειών. Τον Μάιο, για παράδειγμα, η Συνέλευση της Καλιφόρνιας, όπου ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια το σημερινό πολυεθνικό κίνημα για την απαγόρευση ορισμένων πρόσθετων τροφίμων, ανέλαβε περαιτέρω δράση αυτή τη φορά, το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων της Καλιφόρνιας ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην πρόσφατη ενέργειά της, η Συνέλευση της Καλιφόρνιας απέστειλε στην πολιτειακή Γερουσία νομοσχέδιο που απαγορεύει, από την 1η Ιουλίου 2025, την προσφορά, πώληση ή άλλη παροχή τροφίμων που περιέχουν επτά συγκεκριμένα πρόσθετα χρωστικών τροφίμων (μπλε 1, μπλε 2, πράσινο 3, κόκκινο 40, διοξείδιο του τιτανίου, κίτρινο 5 και κίτρινο 6) στους μαθητές από σχολικές περιφέρειες και ειδικά σχολεία της πολιτείας.

https://www.fda.gov/food/cfsan-constituent-updates/fda-hold-public-meeting-development-enhanced-systematic-process-fdas-post-market-assessment

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img