21.4 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνO καθηγητής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Κουτσουμανής, Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της EFSA

O καθηγητής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Κουτσουμανής, Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της EFSA

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Εξαφανίστηκε 16χρονος που είχε πάει για μπάνιο στη Μαρίνα Αλίμου

Ένας 16χρονος εξαφανίστηκε σήμερα (19/9) το βράδυ στην περιοχή του Αλίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 16χρονος με καταγωγή από την Αίγυπτο, πήγε για μπάνιο το μεσημέρι στη Μαρίνα Αλίμου κι έκτοτε αγνοείται. Οι Αρχές διεξάγουν έρευνες σε θάλασσα για ξηρά για τον εντοπισμό του. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

Η μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN | OPEN TV

Το OPEN, σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων MRB και το διευθυντή της εταιρείας, Δημήτρη Μαύρο, προβάλλει όλα τα δεδομένα από το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Το αποτέλεσμα της έρευνας σχολιάζει και η Έλλη Στάη. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MRB ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΣ

Ισραηλινός ΥΠΑΜ: Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα

Το Ισραήλ θα συνεχίσει τη στρατιωτική του δράση κατά της Χεζμπολάχ, παρόλο που η νέα φάση μαχών περιλαμβάνει σημαντικούς κινδύνου. “Στη νέα φάση του πολέμου υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά και σημαντικοί κίνδυνοι. Η Χεζμπολάχ νιώθει ότι είναι υπό διωγμό και η ακολουθία στρατιωτικών ενεργειών θα συνεχιστεί”, ανακοίνωσε ο Γκάλαντ. “Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την

Δραματικές εξελίξεις: Η Ρωσία απειλεί με πυρηνικά μετά την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, δήλωσε σήμερα ότι ουκρανικά πλήγματα κατά της Ρωσίας με δυτικούς πυραύλους θα οδηγήσουν σε παγκόσμιο πόλεμο με τη χρήση πυρηνικών όπλων και ότι η απάντηση της Μόσχας θα είναι σκληρή με πιο ισχυρά όπλα. Οι δηλώσεις του Βολόντιν συνιστούν απάντηση στην πρωτοφανή απόφαση του

Ρωσικό FPV καταστρέφει ουκρανικό Leopard-2A5 στο Κουρσκ

Στην πλατφόρμα του «Χ» δημοσιεύτηκε ένα βίντεο το οποίο καταγράφει τη στιγμή που ένα ρωσικό FPV καταστρέφει ουκρανικό Leopard-2A5 στο Κουρσκ.  Δείτε το βίντεο: Destruction of Leopard 2A5 in Kursk region by FPV drones. pic.twitter.com/xLLRdflYgq — — GEROMAN — time will tell – 👀 — (@GeromanAT) September 19, 2024 Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Στο Κουρσκ έχουν σκοτωθεί
spot_imgspot_img

Ο Κώστας Κουτσουμανής είναι Καθηγητής, Δ/ντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων και Δ/ντής του Τομέα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του τμήματος Γεωπονίας Α.Π.Θ.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και ΥγιεινήςΤροφίμων και Διευθυντής του Τομέα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του τμήματος Γεωπονίας του Α.Π.Θ. Κωνσταντίνος Κουτσουμανής, είναι από σήμερα ένας από τους δυο νέους Αντιπροέδρους της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA).

blank

To cibum, επικοινώνησε με τον κ. Κουτσουμανή, ο οποίος μίλησε για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει από το νέο του πόστο και που συγκεκριμένα κινούνται σε δύο άξονες:

  • Την προσπάθεια για μια πιο ολιστική προσέγγιση στα θέματα ασφάλειας των τροφίμων στην Ευρώπη που θα εξετάζει και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι όποιες παρεμβάσεις και σε άλλα θέματα όπως το περιβάλλον, την οικονομία, το κλίμα κλπ. 
  • Την εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών και ειδικά της τεχνητής νοημοσύνης στην Ασφάλεια Τροφίμων.

Ολόκληρη τη συνέντευξη του νέου Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων θα μπορείτε να διαβάσετε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στο cibum.

Ο Ρόλος της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων είναι ο οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρέχει επιστημονικές συμβουλές και γνωστοποιεί τους υπάρχοντες και τους αναδυόμενους κινδύνους που συνδέονται με την τροφική αλυσίδα.

Το έργο της Αρχής καλύπτει όλα τα θέματα που έχουν άμεσο ή έμμεσο αντίκτυπο στην ασφάλεια των τροφίμων και των ζωοτροφών, συμπεριλαμβανομένης της υγείας και της καλής μεταχείρισης των ζώων, της προστασίας και υγείας των φυτών και της διατροφής. Η ΕΑΑΤ υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λαμβάνουν αποτελεσματικές και έγκαιρες αποφάσεις διαχείρισης κινδύνου που να διασφαλίζουν την προστασία της υγείας των Ευρωπαίων καταναλωτών και την ασφάλεια της αλυσίδας τροφίμων και ζωοτροφών.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Κουτσουμανής

Ο Κώστας Κουτσουμανής είναι Καθηγητής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων και Διευθυντής του Τομέα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του τμήματος Γεωπονίας του Α.Π.Θ.  Σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων  του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου αποφοίτησε το 1997. Συνέχισε τις σπουδές του στο ίδιο τμήμα από όπου πήρε διδακτορικό δίπλωμα το 2000.  Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο τμήμα Animal Science του Colorado State University. 

Επέστρεψε στην Ελλάδα και το 2002 διορίστηκε στη βαθμίδα του Λέκτορα στον Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ με γνωστικό αντικείμενο «Ποιοτικός Έλεγχος και διασφάλιση Ποιότητας».

To 2007 εξελίχθηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή το 2013 στη Βαθμίδα του Αν. Καθηγητή και το το 2017 στη Βαθμίδα του Καθηγητή.  Από το 2011 είναι μέλος, από το 2015 αντιπρόεδρος και από το 2018 Πρόεδρος της επιτροπής Βιολογικών κινδύνων της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Είναι επίσης μέλος της ομάδας Joint FAO/WHO Expert Meeting on Microbiological Risk Assessment (JEMRA).  Είναι βοηθός συντάκτη στο περιοδικό Frontiers in Microbiology και μέλος των συντακτικών επιτροπών των περιοδικών Journal of Food Protection, International Journal of Food Microbiology, Food Microbiology και Current Opinion in Food Science.

Ως επιστημονικός υπεύθυνος έχει λάβει χρηματοδοτήσεις άνω του 3 εκατομυρίων ευρώ από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την μελέτη και βελτίωση της μικροβιολογικής  ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων, την ανάπτυξη εργαλείων ποσοτικής μικροβιολογίας (μαθηματικά μοντέλα) και προσδιορισμού επικινδυνότητας, την ανάπτυξη στοχαστικών προσεγγίσεων στην ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων, την ανάπτυξη και εφαρμογή χρονο-θερμοκρασιακών δεικτών και καινοτόμων συσκευασιών των τροφίμων κλπ.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img