30.5 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΟικιακά σκεύη και “εργαλεία” – Βασικός οδηγός χρήσης για την αποφυγή κινδύνων

Οικιακά σκεύη και “εργαλεία” – Βασικός οδηγός χρήσης για την αποφυγή κινδύνων

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

meteo.gr: Στους 42°C η θερμοκρασία τον Δεκαπενταύγουστο – 30 σταθμοί με θερμοκρασία πάνω από 40 °C

Στους 42 °C η θερμοκρασία τον Δεκαπενταύγουστο – 30 σταθμοί με θερμοκρασία πάνω από 40 °C Σύνταξη άρθρου: Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος Ε.Α.Α – Πεντέλη, Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024, 18:30 Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Πέμπτη 15/08 . Όπως φαίνεται στον χάρτη που ακολουθεί, η

Οσμή Β’Π.Π. στο Κουρσκ! Ουκρανοί παρουσιάστηκαν ως… Γερμανοί Ναζί – Εξοργιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Ένα βίντεο κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με κράνη ναζιστικού τύπου να κοροϊδεύουν έναν διωγμένο από το σπίτι του ηλικιωμένο χωρικό στην επαρχία Κουρσκ της Ρωσίας Το βίντεο γυρίστηκε από τους ίδιους τους στρατιώτες. Το περιστατικό φαίνεται να συνέβη πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο τα εξοργιστικά αποσπάσματα από

Οι Ουκρανοί στο Κούρσκ εφαρμόζουν τακτικές των Γερμανών SS στις Αρδέννες και μεταμφιέζονται σε… Ρώσους!

Ειδικές δυνάμεις του ουκρανικού στρατού στο Κουρσκ μεταμφιέζονται σε Ρώσους στρατιώτες και προσπαθούν να πλήξουν τις θέσεις τους ρωσικού στρατού εκ των έσω σε μία αντιγραφή της τακτικής της 1ης Μεραρχίας SS Panzer “Leibstandarte SS Adolf Hitler” στην μάχη των Αρδεννών (16 Δεκεμβρίου του 1944 με 25 Ιανουαρίου 1945)! Σε ανακοίνωση του ρωσικού Επιτελείου «Όποιος

Μολυσμένο με κόπρανα το νερό για το μισό του πληθυσμού σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος

Τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ασφαλές πόσιμο νερό. Περισσότεροι από 4,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλώς διαχειριζόμενο πόσιμο νερό, με τη μόλυνση από κόπρανα να επηρεάζει σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού αυτών των περιοχών, σύμφωνα με μια νέα γεωχωρική ανάλυση. Τα ευρήματα μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Science

Σοβαρό επεισόδιο με ξύλο μεταξύ αλλοδαπών στην Ισπανία, vid

Migrants violently lynched a nightclub security in Elche, Spain 🇪🇸 pic.twitter.com/rOzitRQS42 — Daily Reports (@dailyreportsx) August 15, 2024 freepik photo
spot_imgspot_img

Πως θα ελέγξετε ότι τα “εργαλεία” της κουζίνας σας είναι κατάλληλα.

Πολλοί καταναλωτές δεν είναι σίγουροι για τη σωστή χρήση των συσκευασιών, ειδικά των πλαστικών υλικών, για τρόφιμα. Είναι σπάνιο μία συσκευασία τροφίμων να είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους τροφίμων και για χρήση σε όλες τις θερμοκρασίες. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό οι καταναλωτές να ελέγχουν την επισήμανση και να ακολουθούν τυχόν περιορισμούς χρήσης.

Η επισήμανση πρέπει να ενημερώνει τον χρήστη εάν η συσκευασία προορίζεται για επαφή με τρόφιμα. Το σύμβολο του ποτηριού και του πιρουνιού είναι μία από τις πολλές ετικέτες δήλωσης ότι το σκεύος προορίζεται και είναι κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα και ποτά. Εναλλακτικά, στο προϊόν μπορεί να δοθεί μια χαρακτηριστική ονομασία προϊόντος, για παράδειγμα “τσάντα ψωμιού” ή “κουτί μεσημεριανού γεύματος”. Μπορεί επίσης να υπάρχει ο όρος «για τρόφιμα».

Αλουμινόχαρτο                                                       

Τα φύλλα αλουμινίου και τα πλαστικά φύλλα χρησιμοποιούνται ευρέως. Φροντίστε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης για αυτά τα προϊόντα γιατί μπορεί να περιέχουν σημαντικούς περιορισμούς στη χρήση. Το αλουμινόχαρτο συνήθως δεν είναι κατάλληλο για επαφή με όξινα και αλμυρά τρόφιμα. Τα όξινα τρόφιμα όπως τα τουρσί παντζάρια και τα αγγούρια μπορούν να διαλύσουν το αλουμίνιο. Ορισμένα πλαστικά φύλλα μπορεί να έχουν περιορισμούς στην επαφή με λιπαρά τρόφιμα ή να είναι ακατάλληλα για θέρμανση στο φούρνο μικροκυμάτων.

Ποτήρια

Τα γυάλινα δοχεία μπορούν βασικά να χρησιμοποιηθούν για τα πάντα, αλλά προσέξτε τη ζέστη. Σε υψηλή θερμοκρασία, το γυαλί μπορεί να σπάσει.

Τα κρύσταλλα περιέχουν έως και 24 τοις εκατό μόλυβδο. Εάν αποθηκεύετε όξινα τρόφιμα ή ποτά με χαμηλό pH σε κρύσταλλο, όπως το κρασί πόρτο σε μια κρυστάλλινη καράφα, ο μόλυβδος θα μεταναστεύσει από το ποτήρι στο ποτό. Όσο πιο όξινο είναι το ποτό, τόσο περισσότερος μόλυβδος μπορεί να απελευθερωθεί.

Κουτιά συσκευασμένων τροφίμων

Μπολάκια γιαουρτιού ή καλάθια με μούρα χρησιμοποιούνται από πολλούς για την αποθήκευση υπολειμμάτων φαγητού. Οι συσκευασίες τροφίμων κατά κανόνα δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιούνται για αποθήκευση τροφίμων στο σπίτι, καθώς η συσκευασία έχει κατασκευαστεί για μία μόνο χρήση. Σε πολλές περιπτώσεις, η συσκευασία αξιολογείται μόνο με βάση τη χρήση για την οποία προορίζεται. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, η συσκευασία να μην έχει χαρακτηριστεί για χρήση σε υψηλές θερμοκρασίες.

Πληροφορίες σχετικά με τους περιορισμούς στη χρήση συνήθως δεν περιλαμβάνονται στη συσκευασία που περιβάλλει τα προσυσκευασμένα τρόφιμα. Επομένως, τέτοιες συσκευασίες θα πρέπει να επαναχρησιμοποιούνται για τρόφιμα που δεν διαφέρουν από το αρχικό περιεχόμενο ως προς την οξύτητα, την περιεκτικότητα σε λιπαρά ή τη θερμοκρασία. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι χημικές ουσίες δεν θα μεταναστεύσουν ή δεν θα απελευθερωθούν από τη συσκευασία υπό άλλες συνθήκες, όπως όταν τα τρόφιμα θερμαίνονται.

Χαρτί κουζίνας

Δεν είναι όλα τα χαρτιά κουζίνας κατάλληλα για φαγητό. Τα χαρτιά κουζίνας από ανακυκλωμένο χαρτί δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε επαφή με τρόφιμα ή ως «εφεδρικό φίλτρο» για την καφετιέρα. Το ανακυκλωμένο χαρτί μπορεί να περιέχει ουσίες επιβλαβείς για την υγεία, όπως βαρέα μέταλλα και υπολείμματα μελάνης εκτύπωσης, και επομένως είναι κατάλληλα μόνο για στέγνωμα χεριών και πάγκων κουζίνας.

Θέρμανση στο φούρνο μικροκυμάτων

Η χρήση πλαστικών υλικών σε φούρνους μικροκυμάτων απαιτεί το πλαστικό να αντέχει στη θερμότητα. Ίσως είναι καλή ιδέα να ελέγξετε εάν η χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων αναφέρεται στο εγχειρίδιο χρήσης. Τα τρόφιμα δεν πρέπει να θερμαίνονται στην αρχική τους συσκευασία εκτός εάν αναφέρεται ρητά στη συσκευασία.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img